Loading...

Απόβαση Ρώσων στην Ελούντα


Το επόμενο Σάββατο αναμένεται να λάβουν χώρα τα εγκαίνια του νέου boutique hotel "Island Concept” που αποτελεί τμήμα του ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος "Elounda Hills” της ρωσικών συμφερόντων εταιρείας Mirum. Παρότι η συγκυρία, λόγω της πανδημίας, είναι η πλέον δυσμενής για την έναρξη λειτουργίας νέων μονάδων, το ξενοδοχείο που διαθέτει 17 σουίτες έχει εξασφαλισμένες κρατήσεις για το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος.

Οι κρατήσεις αντιστοιχούν αποκλειστικά  σε  Ρώσους τουρίστες, με την Mirum Hellas, που ελέγχει ο Ρώσος επιχειρηματίας Βιτάλι Μπορίσοφ, να έχει αναπτύξει και να διαχειρίζεται τέσσερα τουριστικά χωριά στην Μόσχα. Ως εκ τούτου, διαθέτει μία "πηγή” τουλάχιστον 1.500 πελατών, της οποίας ένα πολύ μικρό κλάσμα επαρκεί για να οδηγήσει στο 100% την πληρότητα του Island Concept.

Επένδυση 7 εκατ. ευρώ

Για την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του πρώην ξενοδοχείου "Ακρωτήρι”, που βρίσκεται σε έξι στρέμματα στην περιοχή Αλμυρός του Αγίου Νικολάου, απαιτήθηκαν περίπου δύο χρόνια, ενώ επενδύθηκαν περίπου 7 εκατ. ευρώ (αρχικά η εν λόγω επένδυση είχε τοποθετηθεί σε περίπου 2 εκατ. ευρώ). Η πλειονότητα των σουιτών διαθέτει ιδιωτική πισίνα, ενώ τη διαχείριση του ξενοδοχείου έχει αναλάβει η εταιρεία Aria Hotel που ανήκει στον όμιλο Libra.

"Το Island Concept και κατ’ επέκταση το Elounda Hills, θα συμβάλουν στην ενίσχυση της τοπικής και εθνικής οικονομίας”, όπως αναφέρει στο Capital.gr ο νομικός εκπρόσωπος της Mirum Κωνσταντίνος Δέδες.


Στην προγραμματισμένη, για το επόμενο Σάββατο, τελετή εγκαινίων το "παρών” αναμένεται να δώσει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης και ο ανώτερος σύμβουλος του διοικητικού συμβουλίου του Libra Group Michael G. Logothetis. Για τη θυγατρική του Libra Group το Island Concept είναι το τέταρτο ξενοδοχείο που διαχειρίζεται στην Κρήτη.

Το Elounda Hills

Η κύρια επένδυση, ύψους άνω των 400 εκατ. ευρώ, δηλαδή το θέρετρο Elounda Hills εκτιμάται ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αδειοδοτικά, με την εξασφάλιση της άδειας δόμησης, μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Η ανάπτυξη, σε τμήμα έκτασης 840 στρεμμάτων που έχει προέλθει από τη συνένωση επιμέρους ιδιοκτησιών, χωρίζεται σε έξι αυτοτελείς ενότητες (Τσιφλίκι, Ελληνικά, Κούνδουρος, Ακρωτήρι, Μικρό Βαθύ και Βαθύ) και αντιστοιχεί σε δομήσιμη επιφάνεια 130.000 τ.μ. Η Mirum Hellas εκτός από το boutique hotel, σχεδιάζει να υλοποιήσει ξενοδοχείο, πέντε αστέρων και 200 κλινών, και περισσότερες από 340 παραθεριστικές κατοικίες, οι οποίες θα βγουν στην αγορά σε τιμές από 250.000 ευρώ έως 2 εκατ. ευρώ. Τμήμα ακόμη, της επένδυσης αποτελούν 17 υπερπολυτελείς βίλες 400-450 τ.μ., που έχουν, ήδη, κατασκευαστεί και διατίθενται από 2 έως 11 εκατ. ευρώ καθεμία, αλλά και η βίλα Κούνδουρου που προϋπήρχε στην έκταση και έχει αγοραστεί από την Mirum Hellas.


ΠΗΓΗ

Ρωσόφωνη Αττική 156094423037858624
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε