Loading...

Η κυβέρνηση πρεσάρει ασφυκτικά τον Α. Τσίπρα - Η στρατηγική της συνεχούς αποδόμησης


Ώρα με την ώρα αυξάνεται η ένταση του πολιτικού πρεσαρίσματος, που ασκεί η κυβέρνηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για τις αποκαλύψεις, οι οποίες σχετίζονται με το στενό συνεργάτη του και πρώην υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

Τη στιγμή που το πολιτικό σκηνικό κινείται στο τέμπο των ηχητικών Μιωνή και των αναφορών σε "μαγαζιά" και "βγάζουν πολλά λεφτά", η στρατηγική της φθοράς του τέως πρωθυπουργού…περπατά τα πρώτα βήματά της, με κυβερνητικά στελέχη να διαμηνύουν ότι…το θέμα δεν κλείνει εδώ.

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα-φωτιά, μέσω της οποίας επιχείρησε να μεταφέρει τη συζήτηση στο επίπεδο της οικονομίας, κάνοντας λόγο για "σκανδαλολογία ανύπαρκτων σκανδάλων"", μετατρέπεται σε… σημαία αποδόμησης από την πλευρά του "γαλάζιου" στρατοπέδου, το οποίο ζητεί συνεχώς ξεκάθαρες απαντήσεις από τον κ. Τσίπρα.

"Αντί να απαντήσει επί της ουσίας και να αποβάλει τον Νίκο Παππά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε την μπάλα στην εξέδρα. Όμως πλέον ο τέως πρωθυπουργός έχει μόνον δύο επιλογές. Είτε να διαγράψει τον κ. Παππά, είτε να αναλάβει την ευθύνη για τη δράση του παρακράτους που βάσει στοιχείων λειτουργούσε επί θητείας του.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα δεν κλείνει εδώ. Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα και ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει απαντήσεις: Γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους; Αν την γνώριζε, τι έκανε για αυτό; Ενημερώθηκε ή δεν ενημερώθηκε από τον κ. Παππά, τότε Υπουργό Επικρατείας και στενό του συνεργάτη;", τονίζουν κυβερνητικά στελέχη.  Επισημαίνουν, δε, πως είναι ακριβώς η στενή σχέση ανάμεσα στον  Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά που καθιστά τα αναπάντητα ερωτήματα πιο αμείλικτα.

"Είναι ξεκάθαρο ότι ο πρώην υπουργός γνώριζε την ύπαρξη ενός παραδικαστικού, παρακρατικού κυκλώματος που σκευωρούσε με στόχο τη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλύπτεται επίσης ότι, ταυτόχρονα, λειτουργούσε δεύτερο παρακρατικό κύκλωμα, με πρωταγωνιστή τον κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα, Πάνο Καμμένο, το οποίο μεθόδευε συλλήψεις δημοσιογράφων που επέκριναν την πρώην κυβέρνηση. Με την κάλυψη που παρέχει στον Νίκο Παππά, ο κ. Τσίπρας αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για όσα έρχονται στο φως. Επιβεβαιώνεται ότι πίσω από το πρόσωπο του κ. Παππά, ξεπροβάλλει το πρόσωπο του κ. Τσίπρα. Οφείλει να λογοδοτήσει και να εξηγήσει τι συνέβαινε επί διακυβέρνησής του", διαμηνύουν κυβερνητικοί παράγοντες.

Ο Παππάς "πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες"

Πέραν της εντεινόμενης πίεσης προς τον τέως πρωθυπουργό για τις απαντήσεις που πρέπει να δώσει, το κυβερνητικό στρατόπεδο στοχεύει συνεχώς στην αποδόμηση των όσων υποστηρίζει ο στενός συνεργάτης του.

"Ας προσέχει τι λέει ο κ. Παππάς διότι θα κληθεί να απαντήσει στον αρμόδιο εισαγγελέα στον οποίο η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής αποφάσισε να στείλει τα πρακτικά από την κατάθεσή του ενώπιον της, αλλά και το ηχητικό ντοκουμέντο από τη συνομιλία με τον κ. Μιωνή, με το ερώτημα της ψευδορκίας. Τελικά, όσο κι αν μασά τα λόγια του δεν αρνείται ότι η συνομιλία έγινε και δε μπορεί να αρνηθεί ότι η φωνή που ακούγεται είναι δική του. Εξίσου βέβαιο είναι ότι τα όσα ακούγεται να λέει στον επιχειρηματία είναι ακριβώς αντίθετα με αυτά που κατέθεσε στην προανακριτική.

Συγκεκριμένα, στο ηχητικό ακούγεται να λέει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα από την οποία κάποιοι πλουτίζουν", ενώ στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη "σε καμία των περιπτώσεων".

Στο ηχητικό ακούγεται να ζητά από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον Σταύρο Παπασταύρου "να βγει να μιλήσει" εναντίον της Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ενώ στην κατάθεση ισχυρίστηκε πως ποτέ δεν έκανε κάτι τέτοιο. Στο ηχητικό φαίνεται να γνωρίζει την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος, ενώ στην κατάθεσή του λέει ότι δεν μπορεί να διανοηθεί ότι -κατά τη συνάντηση με τους Παπαγγελόπουλο και Μιωνή που έγινε στο γραφείο του- ο κ. Μιωνής ήταν υπό πίεση", σχολιάζουν στελέχη.

Όσον αφορά στη χθεσινή συνέντευξη του πρώην υπουργού Επικρατείας (Mega)  τα ίδια στελέχη κάνουν λόγο για "μία θλιβερή τηλεοπτική εμφάνιση", η οποία έπεισε μόνο για ένα πράγμα.

"Αυτό δεν είναι άλλο από την ενοχή του. Προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε να "πουλήσει" φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Η μόνη αλήθεια που είπε ήταν ότι η φωνή είναι η δική του. Λέει ότι η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ.

Το περιεχόμενο της συνομιλίας, όμως, άλλα λέει. Τι σχέση έχει το υποτιθέμενο αίτημα του  Ισραήλ με τον Παπαγγελόπουλο, την Τουλουπάκη, τα λεφτά, τα "μαγαζιά" και την στοχοποίηση της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφκσι-Μητσοτάκη; Ο κ. Παππάς είχε το θράσος να ισχυριστεί πως όταν έλεγε στον κ. Μιωνή πως "κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά" εννοούσε τον ίδιο τον κ. Μιωνή τον οποίο είχε μπροστά του. Αλλά του μιλούσε σε τρίτο πρόσωπο… Όσο για το "μαγαζί"; Κατάπιε τη γλώσσα του ψελλίζοντας κάτι ακαταλαβίστικα", επισημαίνουν παράγοντες. 

ΠΗΓΗ

Πολιτική 7370474818439893093
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε