Loading...

«Πράσινο φως» για τον παραλιακό άξονα και τη σύνδεση Ωρωπού με Μαραθώνα


Παραλιακός  Άξονας έργο πνοής για τον Ωρωπό και τον Μαραθώνα.

Σημαντική συνάντηση για το μέλλον της Βορειοανατολικής Αττικής, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ωρωπού,παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του Βουλευτή της περιοχής  Βασίλη Οικονόμου,του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη , του Δημάρχου Μαραθώνα Στέργιου Τσίρκα ,του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού και του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Νίκου Πέππα.
Πρόκειται για τη δημιουργία του παραλιακού άξονα,που θα ενώσει τον Δήμο Μαραθώνα ,με τον Δήμο Ωρωπού,δίνοντας μια άλλη ώθηση στο μέλλον της περιοχής μας και στους ρυθμούς ανάπτυξής της.
Ένα έργο που θα ενώσει τρεις αρχαιολογικούς χώρους ανεκτίμητης αξίας, εκείνο του Μαραθώνα, της Ραμνούντας και του Αμφιαράειου, ανοίγοντας ένα λαμπρό ιστορικό «μονοπάτι» που θα προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες και θα δώσει την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να επισκεφτεί αυτά τα μέρη και να νιώσει την ιστορική τους αξία και την λάμψη που ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να εκπέμπουν.
Ένα έργο που θα ενώσει τα λιμάνια της Νέας Μάκρης, της Αγίας Μαρίνας, των Αγίων Αποστόλων και της Σκάλας Ωρωπού και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης, τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.
Ένα έργο που θα φέρει πιο κοντά τους σημαντικούς υδροβιότοπους του Σχοινιά και του Ωρωπού.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε ενθουσιασμένος από την σημασία και από τις προοπτικές του έργου που παρουσιάστηκε με τον καλύτερο τρόπο από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ωρωπού και εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής για πολεοδομικά θέματα Θανάση Κατσιγιάννη και τον Αντιδήμαρχο Καλάμου και Οικονομικών Πέτρο Δέδε.
Ο Γιώργος Πατούλης «άναψε» αμέσως το «πράσινο φως» προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες σύνταξης της μελέτης την οποία θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια Αττικής με προοπτική ένταξης της χρηματοδότησης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης μας δήλωσε ότι, «είναι πραγματικά μια απόφαση σταθμός τόσο για τον Δήμο Ωρωπού όσο και για τον Δήμο Μαραθώνα, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής, μιας και αίρεται μια ανισότητα που ίσχυε τόσα χρόνια και καθιστούσε την περιοχή υποδεέστερη σε σχέση με άλλες περιοχές της Αττικής.»
Επίσης τόνισε, πως τώρα πια μπαίνουν οι βάσεις ώστε με το πιο καθοριστικό τρόπο αυτό να αλλάξει.
«Το μέλλον πλέον δείχνει να «χαμογελά» σε αυτό το υπέροχο κομμάτι της Αττικής που παίρνει τη θέση που του αξίζει και «ανοίγει τα φτερά του» προκειμένου να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να καταστεί σημείο αναφοράς νέων πολιτιστικών, οικολογικών, εμπορικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Γιασημάκης.
ΠΗΓΗ
Περιφέρεια Αττικής 809205425245700364
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε