Loading...

Νέος «συναγερμός» στη Μαλακάσα: Μετανάστες έσπασαν την καραντίνα και έφυγαν - Εντοπίστηκαν οι δύο


Συναγερμός σήμανε σήμερα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Μαλακάσα, όταν τέσσερα άτομα έσπασαν την καραντίνα και έφυγαν. Εντοπίστηκαν οι δύο, αναζητούνται ακόμα δύο.
Στον σταθμό Λαρίσης εντοπίστηκαν δύο από τους τέσσερις μετανάστες που έσπασαν το βράδυ της Πέμπτης την καραντίνα στη δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα, που είναι σε καραντίνα λόγω κρούσματος κορωνοϊού.
Η απουσία των τεσσάρων από τον χώρο της δομής διαπιστώθηκε σήμερα κατά την πρωινή καταμέτρηση και άμεσα άρχισαν οι αναζητήσεις τους.
Τελικά, οι δύο μετανάστες εντοπίστηκαν στον σταθμό Λαρίσης και συνοδεία αστυνομικών μεταφέρθηκαν πίσω στη δομή της Μαλακάσας. Οι δύο άλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται, με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.
Υπενθυμίζεται πως η δομή στη Μαλακάσα έχει «στεγανοποιηθεί» μετά το περιστατικό με τον Αφγανό μετανάστη, που είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα 15 αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Το χρονικό της υπόθεσης - Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

Την Κυριακή του Πάσχα, η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής επελήφθη σε καταγγελλόμενη υπόθεση βιασμού 10χρονου ανηλίκου, εντός της δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Μαλακάσα.
Για τη διενέργεια των απαραίτητων προανακριτικών ενεργειών οδηγήθηκαν από τοπική αστυνομική Υπηρεσία στην εξειδικευμένη για τις υποθέσεις αυτές Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, ο 10χρονος, οι γονείς του και ένας 27χρονος αλλοδαπός που ταυτοποιήθηκε ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση. 
Το προανακριτικό έργο επιμελήθηκαν Αξιωματικοί, καθώς και παιδοψυχολόγος- Αξιωματικός της ανωτέρω Υπηρεσίας.
Ο ταυτοποιηθείς αλλοδαπός συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος και οδηγήθηκε πίσω στη δομή την Τετάρτη.
Η ΕΛΑΣ σημειώνει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ερευνητικής και προανακριτικής διαδικασίας, οι αστυνομικοί που διαχειρίστηκαν το περιστατικό, οι καταγγέλλοντες αλλοδαποί και ο συλληφθείς, έφεραν τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης (μάσκες-γάντια). Επιπλέον, κατά την είσοδό τους στο κτίριο του Α.Μ.Α., ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία θερμομέτρησης με αρνητικό αποτέλεσμα.
Περιφέρεια Αττικής 3747910860092865123
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε