Loading...

Μίνι «λίφτινγκ» στο ηλεκτρονικό εισιτήριο



Σε βελτιώσεις που θα αμβλύνουν στη συνείδηση των πολιτών τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί καθημερινά στις συγκοινωνίες της πρωτεύουσας προχωρά ο ΟΑΣΑ.

Η κάλυψη ορισμένων «κενών» στο σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα απαλλάξει από τις ουρές των γκισέ τους δικαιούχους μειωμένου ή δωρεάν κομίστρου, διορθώνοντας παράλληλα καθημερινές δυσλειτουργίες που εδράζονται στον ελλιπή αρχικό σχεδιασμό.

Με την προμήθεια 100 νέων Αυτόματων Μηχανημάτων Έκδοσης Καρτών (ΑΜΕΚ), που αποφασίστηκε στις αρχές της χρονιάς από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ, θα λυθεί το πρόβλημα με τα ρέστα που μέχρι σήμερα δίνονται μόνο σε κέρματα. Ως αποτέλεσμα το μεγαλύτέρο αποδεκτό χαρτονόμισμα σήμερα είναι αξίας 20 ευρώ.

Τα νέα μηχανήματα, όχι μόνο θα ενισχύσουν συνολικά τους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό και τραμ) στους οποίους οι ουρές έχουν επανέλθει δεδομένης και της έλλειψης φυσικών γκισέ, θα διαθέτουν και τη δυνατότητα διάθεσης ρέστων σε χαρτονομίσματα.

Χαρακτηριστικό της ανεπάρκειας μηχανημάτων κι εκδοτηρίων είναι το γεγονός ότι κατά το προηγούμενο διάστημα απομακρύνθηκαν ΑΜΕΚ από τους σταθμούς του τραμ για να ενισχύσουν κεντρικούς σταθμούς του μετρό. Για τον ίδιο λόγο, ο ΟΑΣΑ θα εφοδιαστεί και με 12 Τερματικά Έκδοσης Καρτών (ΤΕΚ), ενώ πρόκειται να αυξηθούν και τα σημεία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών. Θα δημιουργηθούν νέα εκδοτήρια της ΟΣΥ σε διάφορα σημεία της Αθήνας, τα οποία θα διαθέτουν και Τερματικά Έκδοσης Καρτών.

Τα νέα μηχανήματα θα ενταχθούν στη σύμβαση διαχείρισης (λειτουργία, συντήρηση, αποκατάσταση βλαβών, παρακολούθηση) του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Για το σύνολο δε των νέων μηχανημάτων, μένει να προσδιοριστούν οι τελικές τιμές εκάστου, καθώς επίσης και η κατ’ ελάχιστον συμβατότητά τους με τις προδιαγραφές και απαιτήσεις της Σύμβασης Σύμπραξης.
Διάφορα 6217802418087111053
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε