Loading...

Χάρης Δαμάσκος: «Ο στόχος μου είναι ξεκάθαρος, επιστροφή στην κανονικότητα στον Δήμο Αχαρνών!»



Ο Χάρης Δαμάσκος είναι ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει πολλά χρόνια στα κοινά του Δήμου του σε διάφορες θέσεις ευθύνης. Υπήρξε Πρόεδρος δημοτικής επιχείρησης  έργων, Πρόεδρος της επιτροπής χωροταξίας και περιβάλλοντος και Πρόεδρος τεχνικής επιχείρησης έργων. Γνωρίζει καλά την τοπική κοινωνία καθώς για 8 χρόνια ήταν Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αχαρνών και Νομαρχιακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής . Σημαντική ήταν επίσης η προσφορά του από το 2005 έως το 2011 ως Αντινομάρχης Πολεοδομίας Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Ανατολικής Αττικής.  Από το 2010 μέχρι το 2014 διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος, ενώ παράλληλα από το 2013 έως και σήμερα κατέχει την θέση του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Σήμερα διεκδικεί τη θέση του Δημάρχου Αχαρνών και μιλάει στο attikinews για τους στόχους λέγοντας πως «Μια κανονική δημοτική αρχή με όρεξη για δουλειά, όραμα και εμπειρία στην αυτοδιοίκηση θα επαναφέρει την ελπίδα και το χαμόγελο στον πολίτη από την πρώτη ημέρα !»

Στην Ευαγγελία Γουλέτα

Κύριε Δαμάσκο,

Είστε ένας άνθρωπος με πλούσιο βιογραφικό, με μία πολυετή δράση και συμμετοχή στα κοινά. Πείτε μας για την εμπειρία αυτή και τι σας ώθησε στην ενασχόληση σας με την πολιτική ζωή;


Η ενασχόληση με τα κοινά και την πολιτική γενικότερα με ενδιέφερε ήδη από τα σχολικά μου  χρόνια και προέκυψε από μια εσωτερική μου ανάγκη να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας και τη ζωή μας γενικότερα, μέσα από τις συλλογικές δράσεις και την συνεργασία!

Ποιο είναι το όραμα σας ως υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών; Ποιοι οι στόχοι και οι φιλοδοξίες σας;


Θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα από το δεύτερο σκέλος της ερώτησης. Ο στόχος μου είναι ξεκάθαρος, επιστροφή στην κανονικότητα στον Δήμο Αχαρνών! Για αυτό και αναπτύξαμε ένα προγραμματικό σχεδιασμό που για πρώτη φορά, αναπτύσσεται σε δύο ταυτόχρονες φάσεις! Η πρώτη αφορά την άμεση εφαρμογή έργων και σχεδιασμών που αφορούν τα ΄΄αυτονόητα΄΄ ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της πόλης και ταυτόχρονα η δεύτερη ξεδιπλώνει δράσεις που εξασφαλίζουν την ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου! Έχουμε σχεδιάσει μια πόλη σύγχρονη, ήσυχη και ανθρώπινη και αυτό το αποδεικνύουμε και κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας μας!

Πως θα σχολιάζατε την απερχόμενη δημοτική αρχή;


Απογοήτευση είναι η λέξη που ταιριάζει στην δημοτική αρχή που απέρχεται! Δεν μπορώ να βρω άλλη έκφραση για να εκφράσω αυτό που νοιώθει ο δημότης Αχαρνών για όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια! Είναι τόσα πολλά αυτά που δεν έγιναν και η πόλη έκανε τόσα βήματα πίσω, που κάποιες φορές η απογοήτευση εκδηλώνεται και ως οργή από τους συμπολίτες μας!

Με βάση τα σημερινά δεδομένα θεωρείται ότι είναι εφικτό να επανέλθει η αισιοδοξία και η ελπίδα των κατοίκων του Μενιδίου; 


Η πόλη των Αχαρνών , δεν έχει ούτε ιδιαιτερότητες , ούτε κάποιο ξεχωριστό πρόβλημα, ούτε καμία ΄΄παραξενιά΄΄ όπως ισχυρίζονται αρκετοί παράγοντες που λυμαίνονται την εξουσία! Πρόκειται για μια πανέμορφη πόλη, με φιλήσυχους κατοίκους και μεγάλη ιστορία ! Μια κανονική δημοτική αρχή με όρεξη για δουλειά, όραμα και εμπειρία στην αυτοδιοίκηση θα επαναφέρει την ελπίδα και το χαμόγελο στον πολίτη από την πρώτη ημέρα !

Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει ουσιαστική συνεργασία ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις; Που θεωρείτε ότι θα ωφελήσει και που θα δημιουργήσει προβλήματα μία τέτοιου είδους συνεργασία;


Οι συνεργασίες ανθρώπων, κομμάτων παρατάξεων, είναι πάντα ωφέλιμες, αρκεί να υπάρχει κοινός στόχος ! Θα συνεργαστούμε ως δημοτική αρχή με όλες τις παρατάξεις και τους πολίτες που έχουν αποφασίσει να συστρατευτούν στο όραμα μας για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή και φιλόξενη πόλη! Συνεργασίες και συνέργειες λοιπόν, μόνο  στη βάση προγραμματικών συμφωνιών .

Έχοντας διατελέσει Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, πως σκοπεύετε να εκμεταλλευτείτε αυτή  την εμπειρία ώστε να συνεργαστείτε τόσο με την επόμενη περιφερειακή αρχή, όσο και με την κεντρική πολιτική ηγεσία προκειμένου να αποκομίσετε τα βέλτιστα για τον δήμο σας;



Η θητεία μου ως αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής αλλά κυρίως η πολύχρονη παρουσία μου στην αυτοδιοίκηση σε καίριες θέσεις αποφάσεων, όπως αυτή του αντινομάρχη της ανατολικής αττικής , μου δίνει την δύναμη της εμπειρίας και την αυτοπεποίθηση της γνώσης . Γνωρίζω ακριβώς όλες τις διαδικασίες και τον τρόπο λειτουργίας όλου του μηχανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης , έτσι ώστε να μην χρονοτριβούμε σε διαδικασίες ενημέρωσης αλλά να ενεργούμε άμεσα ! Επίσης όλο το πολιτικό προσωπικό της περιφέρειας αλλά και η κεντρική πολιτική εξουσία, γνωρίζει τον τρόπο που εργάζομαι, τις απαιτήσεις αλλά και την αποτελεσματικότητα στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων μου! Θα συνεργαστούμε άψογα όπως κάνουμε τόσα χρόνια προς όφελος του Δήμου Αχαρνών !


Περιφέρεια Αττικής 8045367758499027345
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε