Loading...

Χριστίνα Λυμπεροπούλου: «Εάν ο πολίτης δεν μάθει να χειρίζεται το μόνο ελεύθερο δικαίωμα που έχει, αυτό της ψήφου και να ψηφίζει ή ακόμα να καταψηφίζει ανθρώπους, τότε δεν πρέπει να ελπίζει.»



Η Χριστίνα Λυμπεροπούλου, γνωστή για την κοινωνική, εθελοντική και πολιτική  της δράση, μιλάει στο attikinews για την συμμετοχή της στον συνδυασμό του κ. Γεώργιου Πατούλη και αναλύει τις φιλοδοξίες της σχετικά με την ανάπτυξη και την πολιτική προστασία της Ανατολικής Αττικής, τονίζοντας τον φαύλο κύκλο προγραμμάτων που πρέπει να τηρηθεί ώστε να επιτευχθεί αυτό το όραμα.


Στην Ευαγγελία Γουλέτα 

Κυρία Λυμπεροπούλου, 

Ποια ήταν η κινητήριος δύναμη που σας ώθησε στη συμμετοχή σας ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη;


Ασχολούμαι με τα κοινά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μου αρέσει η πολιτική, μου αρέσει να προσφέρω στον κόσμο και να ασχολούμαι με τις ανάγκες και τα προβλήματα του. Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, στέκομαι στο πλευρό του, επειδή ο Γιώργος Πατούλης είναι ένας άνθρωπος που έχει ασχοληθεί με τον δήμο του και σαν πετυχημένος δήμαρχος αλλά και ως Πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου και της Κ.Ε.Δ.Ε, είναι επιπλέον μία δυναμική, μεθοδική και διεκδικητική προσωπικότητα, χαρακτηριστικά τα οποία εκφράζουν και εμένα την ίδια, η ικανότητα δηλαδή του να διεκδικείς πράγματα. 

 Έχετε δηλώσει και εσείς ότι θα διεκδικήσετε όλα όσα μπορείτε  για την βελτίωση της καθημερινής ζωής των πολιτών. Σε ποια σχέδια σας στηρίζεται αυτός ο στόχος;  



Αυτός ο στόχος στηρίζεται στο βασικό σχέδιο του προγράμματος του Γιώργου Πατούλη για μία νέα δημιουργική Αττική. Εκεί δίπλα του θα βρίσκομαι, οπουδήποτε με χρειαστεί ώστε να εκπονηθούν και να πραγματοποιηθούν όλα τα οράματα που έχει για την Αττική, τα οποία ταυτίζονται με τις δικές μου φιλοδοξίες σχετικά με την διερεύνηση των τοπικών αναγκών και την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής. 

 Με τα σημερινά δεδομένα, πιστεύετε ότι οι πολίτες μπορούν να ελπίζουν σε μία καλύτερη καθημερινότητα;


Βέβαια! Είναι καθαρά θέμα επιλογής του πολίτη όσον αφορά τα άτομα που θα εμπιστευτεί ώστε να διεκδικήσουν όλα όσα τους οφείλονται από τον εκάστοτε δήμο, κοινότητα και κυβέρνηση. Εάν λοιπόν ο πολίτης δεν μάθει να χειρίζεται το μόνο ελεύθερο δικαίωμα που έχει, αυτό της ψήφου και να  ψηφίζει ή ακόμα να καταψηφίζει ανθρώπους, τότε δεν πρέπει να ελπίζει.

 Παρεμβαίνετε σε μία μεγάλη περιφέρεια με πολλά αντιφατικά χαρακτηριστικά, τόσο κοινωνικής όσο οικονομικής άποψης. Ποια από αυτά τα ζητήματα  αποτελούν για εσάς προτεραιότητα για ανάδειξη και άμεση επίλυση; 


Κύριο μέλημα μας είναι η καθαριότητα, συγκεκριμένα όσον αφορά το αποχετευτικό σύστημα. Δεύτερον και εξίσου σημαντική είναι η πολιτική προστασία. Υπάρχουν ρέματα ακάλυπτα και απροστάτευτες δασικές περιοχές ειδικότερα στην περιοχή της ανατολικής Αττικής που απαιτείται σημαντικός έλεγχος και προστασία, τα οποία θα επιτευχθούν μόνο με ένα σοβαρό πρόγραμμα πολιτικής προστασίας. Τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι στο Μάτι, οφείλονται στην έλλειψη ενός συγκεκριμένου προγράμματος, ενός συγκεκριμένου συντονιστικού φορέα από τον οποίο απαιτείται άμεση παρέμβαση για την εξασφάλιση της πολιτικής προστασίας, ώστε να αποφευχθούν άλλα παρόμοια γεγονότα και καταστροφές ,όπως οι πλημμύρες. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα επιτύχουμε και την ανάδειξη του ανατολικού μετώπου ως πόλο έλξης των τουριστών. Εάν όμως δεν προστατευθεί αυτή η περιοχή , δεν θα αναδειχθεί και εάν δεν αναδειχθεί δυστυχώς κανείς δεν θα την προστατέψει. Έτσι καταλήγουμε σε έναν φαύλο κύκλο προγραμμάτων που πρέπει να υλοποιηθεί. Κατά την γνώμη μου, ο Γιώργος Πατούλης έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να συνεισφέρει σε αυτήν την περίπτωση μέσω  των προγραμμάτων και  του οράματός του για την Αττική γενικότερα. 


 Ποιο είναι το σχόλιο σας για το έως σήμερα έργο της διοίκησης της περιφέρειας;



Δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε ένα πολύ μεγάλο μέρος ώριμων προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων που είχαμε. Θα το χαρακτήριζα επιεικώς ως ‘’ανικανότητα’’. Ευελπιστώ με την ψήφο του κόσμου, να μας δοθεί η ευκαιρία να υλοποιήσουμε αυτά που όλοι αναζητούμε και αγαπάμε, ελπίζω για το καλύτερο!


Περιφέρεια Αττικής 7041970435975845236
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε