Loading...

Αυγενάκης: Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας


"Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας" αποτελούν τη βάση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ,, ανέφερε στην ομιλία του ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, στην εκδήλωση θέμα:"Πρόταση ΝΔ: Αναγκαία η μείωση της φορολογίας για την επιβίωση και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας" στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του "Η Αλλαγή που Αξίζουμε" στον νομό Ηρακλείου.
Όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης: "Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την εξουσία εφάρμοσε τόσο καταστροφικές πολιτικές για την οικονομία, που έχουν οδηγήσει όλους εσάς, όλους εμάς σε μια οικονομική παράλυση, σε μια στασιμότητα, σε μια εξαθλίωση". Ο γραμματέας ΠΕ της Ν.Δ, ανέφερε ότι τα τελευταία 4 χρόνια, έχει χαθεί η μεσαία τάξη την οποία χαρακτήρισε "καρδιά της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας", ενώ πρόσθεσε: "Τι θα θυμούνται οι Έλληνες από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ; Τα ψέματα και την εξαπάτηση. Το πώς έταζε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, θα αυξήσει τις συντάξεις και θα μπορέσει με κάποιο μαγικό τρόπο να σας κάνει όλους πλουσιότερους. Σας εξαπάτησε και σας κορόιδεψε. Να θυμάστε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ με έναν νόμο και με ένα άρθρο, τον οποίο ήρθε να τον αυξήσει και να σας επιβαρύνει και άλλο με φόρους τους οποίους δεν αντέχετε. Θα θυμούνται τη συμφωνία των Πρεσπών και τα αισθήματα απογοήτευσης, προδοσίας, ταπείνωσης τα οποία αισθάνθηκαν οι Έλληνες. Θα θυμούνται όμως και τον διχασμό και το δηλητήριο με το οποίο δυστυχώς μπόλιασε την πολιτική ζωή του τόπου. Ένα δηλητήριο και ένας διχασμός ο οποίος, δυστυχώς, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα".
Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, όπως είπε, είναι ξεκάθαρο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο.
"Καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας γιατί μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε πλούτο, θα φέρουμε πίσω το επιστημονικό κεφάλαιο της πατρίδας μας, θα ζωντανέψουμε την οικονομία, θα αναζωογονήσουμε το ασφαλιστικό σύστημα. Η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει φόρους και εισφορές και θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις απασχόλησης, μέσα από πολλές ιδιωτικές επενδύσεις. Μόνο έτσι θα μπορέσει και πάλι να πάρει μπροστά η οικονομία", υπογράμμισε ο γραμματέας της Ν.Δ προσθέτοντας ότι αποτελεί "αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα" της Νέας Δημοκρατίας, μέσα στον πρώτο κιόλας μήνα της νέας διακυβέρνησης "να μειωθούν οι φόροι, να ελαφρύνουμε την μικρό-μεσαία επιχείρηση, να ξαναχτίσουμε τη μεσαία τάξη".
"Η οικονομική και φορολογική μας πολιτική είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις δυνατότητες της χώρας και του πλούτου της, του εργασιακού δυναμικού της και του δημιουργικού πνεύματος της. Σκοπός μας είναι να ενδυναμώσουμε τις επιχειρήσεις και να φέρουμε πραγματικές επενδύσεις στη χώρα" είπε.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε παράλληλα στην ασφάλεια των πολιτών που όπως εξήγησε "είναι ίσως η σημαντικότερη υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Είναι υπόθεση αξιοπρέπειας για τους πολίτες και προϋπόθεση οικονομικής και πνευματικής προόδου για τη χώρα. Όποιος φοβάται, δεν είναι πραγματικά ελεύθερος". για να καταλήξει λέγοντας "μιλούμε και για ασφάλεια στο κράτος και τους οικονομικούς θεσμούς. Κανείς δε μπορεί να επενδύσει σε μια χώρα που κάθε τρεις και λίγο δημιουργεί κλίμα ρήξης με οικονομικούς παράγοντες για λόγους εντυπωσιασμού. Κανείς δε μπορεί να επενδύσει σε ένα κράτος που δεν έχει συνέχεια, που σήμερα ισχύει ένας νόμος και αύριο ένας άλλος".
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πολιτική 563240711940917024
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε