Συνεχείς κινήσεις εντός, αλλά και εκτός συνόρων. Διεθνείς επαφές, με κομβικό ορόσημο την ανάλυση του κυβερνητικού προγράμματος της "γαλάζιας" παράταξης και την προσέλκυση επενδύσεων. Απανωτές περιοδείες σε Αττική και περιφέρεια, που έχουν ως προμετωπίδα την επικοινωνία του θετικού αφηγήματος για το "αύριο" της χώρας στους πολίτες.
Με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη της 26ης Μαΐου, στην οποία έχει προσδώσει χαρακτηριστικά δημοψηφίσματος, ζητώντας από τους πολίτες να καταδικάσουν την κυβέρνηση Τσίπρα και να στηρίξουν τη "γαλάζια" παράταξη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προετοιμάζεται ήδη για τον επόμενο κύκλο παρεμβάσεών του.
Αύριο και την Πέμπτη, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί στις Βρυξέλλες, για να δώσει το "παρών" στη σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Στη συνέχεια και σε εσωτερικό σκηνικό θα βρεθεί στην Κέρκυρα και στη Λήμνο για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, κάνοντας πράξη αυτό που έχει ζητήσει σε όλους τους τόνους από τα στελέχη της οδού Πειραιώς. Να βρεθούν, δηλαδή, δίπλα στους πολίτες, με στόχο να καταγράψουν τα προβλήματά τους και να αναλύσουν τις "γαλάζιες" κυβερνητικές θέσεις και προτάσεις για όλα τα μείζονα θέματα της εσωτερικής ατζέντας. Από την πραγματική οικονομία και τη μείωση των φόρων και των εισφορών, μέχρι την Παιδεία, την Υγεία, τη δημόσια διοίκηση και την ασφάλεια.
Η αυριανή επίσκεψη Μητσοτάκη στην "καρδιά" της Ευρώπης έχει ως αποτύπωμα μία ομιλία που θα πραγματοποιήσει σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν οι γραμματείες Οικουμενικού Ελληνισμού και Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτήν τη νέα παρέμβαση, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εστιάσει σε δύο κυρίαρχα για την οδό Πειραιώς θέματα:
- Το πρώτο σχετίζεται με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. "Θα δώσουμε τη δυνατότητα εντός του πρώτου μήνα της νέας διακυβέρνησης στους Έλληνες, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και διαμένουν στο εξωτερικό, να ψηφίζουν στον μόνιμο τόπο κατοικίας τους", σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
- Το δεύτερο σχετίζεται με τη φυγή των Ελλήνων στο εξωτερικό. Ένα φαινόμενο που πολλαπλασιάστηκε στα χρόνια της κρίσης και η αντιμετώπισή του έχει μετατραπεί σε κομβικό σημείο της στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη ημέρα.
"Παραπάνω από 400.000 νέα παιδιά έφυγαν από τη χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό. Οι περισσότεροι δεν έφυγαν από επιλογή. Οι περισσότεροι θα ήθελαν να ζήσουν, να σταδιοδρομήσουν και να κάνουν οικογένεια στην Πατρίδα μας. Έφυγαν πολύ απλά γιατί δεν υπήρχαν δουλειές. Η καλύτερη πολιτική για να αντιμετωπίσουμε το brain drain είναι να δημιουργήσουμε καλές δουλειές στην πατρίδα μας. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από πολλές ιδιωτικές επενδύσεις. Για αυτό και η Νέα Δημοκρατία συνοψίζει το οικονομικό της πρόγραμμα σε έντεκα λέξεις.
Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις απασχόλησης. Πρωτίστως, αυτές οι νέες δουλειές θα αφορούν στους Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι θα πρέπει να πάρουν μια τολμηρή απόφαση να αφήσουν τη ζωή την οποία έχουν δημιουργήσει εκτός Ελλάδας και να γυρίσουν στη χώρα μας", επισημαίνει, συνεχώς, ο κ. Μητσοτάκης, τη στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης του επιχειρηματικού, ερευνητικού και οικονομικού περιβάλλοντος και προώθησης της αξιοκρατίας, ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες επιστροφής για όσους Έλληνες έχουν φύγει τα τελευταία χρόνια. Σχέδιο που έχει ως άξονες:
-Τη στήριξη στις νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις. Με γενναία φορολογικά κίνητρα για την κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων για την χρηματοδοτική υποστήριξη των start up επιχειρήσεων, που θα δημιουργήσουν ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
-Τη δημιουργία, για διακεκριμένους νέους Έλληνες επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό, αλλά και για εκείνους που παραμένουν στη χώρα, ειδικών θέσεων στα ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.
-Τη μεγαλύτερη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, ώστε όλοι οι νέοι να έχουν καλές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.