Loading...

ΝΔ: Τα έξι δεκανίκια του Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους


ΝΔ: Τα έξι δεκανίκια του Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους

Κόκκινο πανί αποτελεί για τη Νέα Δημοκρατία η κίνηση των έξι ανεξάρτητων βουλευτών, που είχαν ψηφίσει θετικά κατά τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, να ζητήσουν με επιστολή τους να προσμετράται η θετική ψήφος τους σε εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα νομοσχέδια. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω μίας ανακοίνωσης-καταπέλτη, κάνει λόγο για "κοινοβουλευτική ντροπή" χωρίς προηγούμενο. Παράλληλα, βάζει στο στόχαστρό τους έξι ανεξάρτητους βουλευτές, τους οποίος χαρακτηρίζει "δεκανίκια που εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους" και προαναγγέλλει ότι δε θα επιτρέψει αυτόν τον "κοινοβουλευτικό ευτελισμό", όπως τον χαρακτηρίζει.
"Η κοινοβουλευτική ντροπή που παρακολουθούμε δεν έχει προηγούμενο. Τα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα εκχώρησαν εν λευκώ τη συνείδησή τους, δηλώνοντας εκ προοιμίου ότι θα ψηφίζουν ό,τι και να φέρει στη Βουλή. Η Νέα Δημοκρατία δε θα επιτρέψει αυτόν τον κοινοβουλευτικό ευτελισμό. Το σημερινό πληρεξούσιο είναι συνταγματικά ανυπόστατο. Η κυβέρνηση κουρελού παραμένει κυβέρνηση μειοψηφίας και να ξέρουν άπαντες ότι θα τίθενται διαρκώς και επώνυμα προ των ευθυνών τους", τονίζει, στην ανακοίνωσή της, η οδός Πειραιώς. 
Όπως επισημαίνουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η "γαλάζια" παράταξη σε επίπεδο κοινοβουλίου θα προκαλεί απανωτές ονομαστικές ψηφοφορίες, προκειμένου οι "πρόθυμοι" να στηρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα να βρίσκονται συνεχώς προ των ευθυνών τους και οι πολίτες να μαθαίνουν πώς ακριβώς τοποθετούνται αυτοί εντός της Βουλής. Όλα αυτά, λίγες ώρες μετά τις ευθείες βολές που εξαπέλυσε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, εναντίον του πρωθυπουργού, με αφορμή την επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.
"Ο κ. Τσίπρας χρειάστηκε μία εβδομάδα για να αποφασίσει πώς θα αντιμετωπίσει τον εκβιασμό Καμμένου. Ξαφνικά αποφάσισε ότι δεν θέλει να αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής ενώ μόλις πριν από μία εβδομάδα ο εκπρόσωπος του είχε προαναγγείλει την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής. Ο πρωθυπουργός που στηρίζεται στις διαθέσεις της κ. Μεγαλοοικονόμου και του κ. Παπαχριστόπουλου, με περισσή αλαζονεία απευθύνεται με αυτή την επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής ως υφιστάμενο του, αγνοώντας ότι η Βουλή ελέγχει την κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση τη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας με όλη αυτή τη διαδικασία το μόνο που τελικά κατάφερε να πιστοποιήσει, είναι ότι η πλειοψηφία του είναι μια ευκαιριακή πλειοψηφία και ότι είναι έτοιμος να ενδώσει στις απαιτήσεις του άλλοτε αναντικατάστατου εταίρου του", ανέφερε η κ. Σπυράκη.
Πριν λίγα λεπτά πηγές της Νέας Δημοκρατίας σχολίασαν και τη διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με την οποία, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δεν υφίσταται πλέον κυβέρνηση κουρελού.
"Με την παράδοση της συνείδησης των προθύμων, η κυβέρνηση γίνεται κουρελού και με τη βούλα. Εάν κάτι ωστόσο πραγματικά δεν έχει προηγούμενο στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά είναι ότι ανάμεσα στα έξι δεκανίκια του κ. Τσίπρα μπορεί κανείς να βρει και δύο βουλευτές-υβρίδια, καθώς οι κύριοι Ζουράρις και Παπαχριστόπουλος ισχυρίζονται ότι θα ανήκουν ταυτοχρόνως και στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση", έλεγαν δηκτικά γαλάζιας πηγές. 
Πολιτική 8957785708865757216
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε