Loading...

Κ. Μητσοτάκης: Σήμερα, ονομαστικά όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους


Κ. Μητσοτάκης: Σήμερα, ονομαστικά όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους

Στο "γαλάζιο" στρατόπεδο η επισήμανση είναι μία. Με το πολιτικό της κεφάλαιο να πνέει τα λοίσθια, η κυβέρνηση Τσίπρα που αναμένεται να λάβει στη βραδινή ψηφοφορία της Βουλής τους 151 ψήφους εμπιστοσύνης, οδεύει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο προς την έξοδο. Το καίριο ζήτημα για την οδό Πειραιώς και αυτό αποτυπώθηκε στην παρέμβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της Βουλής, είναι πόση ζημιά θα προκαλέσει ακόμα στη χώρα η παραμονή της. Και στο πλαίσιο αυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να μην αφήσει σε…χλωρό κλαρί το κυβερνητικό οικοδόμημα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χαρακτηρίζεται συνεχώς ως "κουρελού". Όλα τα όπλα φαίνεται να βρίσκονται ενεργά επάνω στο τραπέζι. Προς το παρόν, η πίεση που ασκείται στους "πρόθυμους" να στηρίξουν την κυβέρνηση είναι συνεχής. Με το βλέμμα στραμμένο εμφατικά και στην επικείμενη κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. 
"Οι μάσκες έπεσαν. Πολιτική για τον κ. Τσίπρα σημαίνει συναλλαγή. Για να βρεθούν δύο πλειοψηφίες, όχι μια. Μία για να κρατηθεί στην εξουσία. Και μία δεύτερη πλειοψηφία για το Σκοπιανό. Κάπως έτσι καταλήξαμε από τα σενάρια για μία κυβέρνηση ανοχής, σε μια κυβέρνηση συνενοχής, πλήρως απαξιωμένη και με τυχοδιωκτική ατζέντα. Όλα αυτά τα έχει αντιληφθεί η ελληνική κοινωνία", τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ίδιος θέτει, σε κάθε ευκαιρία, κάθε βουλευτή προ των μεγάλων ευθυνών του. Και το ίδιο αναμένεται πως θα πράξει και στη σημερινή του ομιλία, αναδεικνύοντας, παράλληλα, τις…μαύρες τρύπες, οι οποίες ανοίγονται στον ορίζοντα της χώρας από την παραμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ…με ολίγον από Ανεξάρτητους Έλληνες στην εξουσία. "Ψήφος εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα, ίσον "ναι” και στη συμφωνία των Πρεσπών", είναι το μήνυμα που κομίζει εξακολουθητικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Συναλλαγή μεσολάβησε. Οι αιχμές για συναλλαγή στο παρασκήνιο δομούν τη στρατηγική της αντεπίθεσης. Η οδός Πειραιώς κάνει λόγο για συναλλαγή τόσο ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο, όσο και ανάμεσα στο Μαξίμου και σε κάποιους πρόθυμους βουλευτές να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ. "Ο κ. Δανέλλης  προ εξαμήνου υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης και τώρα δήλωσε ότι θα τη στηρίξει. Τι άραγε τον έκανε να αλλάξει τη γνώμη του; Η κ. Παπακώστα εξελέγη με τη Νέα Δημοκρατία, κατακεραύνωνε τον λαϊκισμό τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά τώρα ξαφνικά στηρίζει την κυβέρνηση. Ισχύει ή δεν ισχύει αυτό που εγράφη ότι από υφυπουργός θα γίνει τώρα υπουργός; Μπορεί μεν τον κ. Τσίπρα να τον εμπιστευθούν έναντι ανταλλαγμάτων 151 βουλευτές, για να σχηματίσει μία κυβέρνηση κουρελού, έχει όμως χάσει προ πολλού την εμπιστοσύνη των πολιτών. Και βέβαια αυταπατάται και ο ίδιος εάν νομίζει πως ο κυνισμός με τον οποίον πορεύεται τα τέσσερα αυτά χρόνια που βρίσκεται στην κυβέρνηση και ιδίως τις τελευταίες μέρες, δε θα έχει αντίκτυπο στις κάλπες. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως έχουν να κάνουν με μία κυβέρνηση και ένα υπουργικό συμβούλιο, που ομολογεί ανοιχτά πως θέλει να μείνει στις καρέκλες μόνο και μόνο για να διεκπεραιώσει τα τελευταία του ρουσφέτια. Και θα δώσουν σύντομα την απάντηση τους", σχολιάζουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Μέσα από την περιγραφή ενός πολιτικού διαζυγίου "σικέ", μέσα από φράσεις-φωτιά για "άθλιο θέατρο" που έστησαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, η οδός Πειραιώς παρακολουθεί τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ποτάμι, όσον αφορά στη στάση της Σεβαστουπόλεως για τη συμφωνία των Πρεσπών. Η αναφορά Μαυρωτά (η γνώμη μας για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν αλλάζει. Με δεδομένη την άποψή μας πως προέχει το εθνικό συμφέρον θα βρούμε το πλαίσιο για  να εκφραστεί αυτό με κατάλληλο τρόπο) βρίσκεται στο μικροσκόπιο των "γαλάζιων", τη στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση βάλλει συνεχώς εναντίον του πρωθυπουργού και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. "Ο κ. Τσίπρας εκχωρεί, με τη συνενοχή του κ. Καμμένου, το εθνικό συμφέρον στο Σκοπιανό. Ο πρώτος παραχωρώντας στους γείτονες "μακεδονική" ταυτότητα και γλώσσα. Και ο δεύτερος μονογράφοντας, αρχικά, τη συμφωνία των Πρεσπών, όταν καταψήφιζε τη πρόταση δυσπιστίας τον Ιούνιο. Αλλά και αργότερα σε διάφορα στάδια, όταν θα μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν το έκανε επικαλούμενος παιδαριώδεις δικαιολογίες όπως ότι η συμφωνία θα απορριφθεί από τα Σκόπια. Σήμερα συνυπέγραψε ανοιχτά την συμφωνία, καθώς δανείζει στον συνεταίρο του τους αναγκαίους βουλευτές για να την ψηφίσουν. Είναι συνεργοί σε μια προμελετημένη μεθόδευση", τονίζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. 
Πολιτική 3794751968650433802
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε