Loading...

Η Μακεδονία ενώνει την Ελλάδα - Η Εκκλησία σε συναγερμό


Μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα, απλοί και αφοσιωμένοι στο καθήκον ιερείς, Μονές του Αγίου  Όρους και Ηγούμενοι  αλλά  και Μονές και Μοναχοί σε όλη την Ελλάδα, ενώνουν τις προσευχές και τις φωνές τους και δίνουν το παρών για την Μακεδονία μας!  
Την Κυριακή θα βρεθούν  στην πλατεία Συντάγματος μαζί με τους χιλιάδες των Ελλήνων που θα έλθουν από παντού για να διαδηλώσουν  και να φωνάξουν κάτω τα χέρια από την Μακεδονία μας!
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι  είναι αντίθετοι  με τη Συμφωνία των Πρεσπών, όχι γιατί αντιπολιτεύονται τον κ. Τσίπρα, αλλά γιατί σέβονται την ιστορία της πατρίδας μας.
Σε αυτό το σταυροδρόμι της ιστορίας η Εκκλησία δεν λακίζει, όπως θάθελαν κάποιοι, αλλά δίνει τη δική της μάχη και διδάσκει με την αγωνιστική στάση της τις παρούσες, αλλά και τις επόμενες γενιές.
Ο μόνος απών από όλο αυτό  το μεγάλο  ξεσηκωμό είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Λες και όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας δεν τον αφορούν, δεν τον αγγίζουν, αλλά τον αφήνουν παγερά αδιάφορο. 
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  όχι μόνο δεν εξέδωσε μία εγκύκλιο που να λέει στο λαό των Αθηνών πώς να πορευτεί και να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της Κυριακής, αλλά σιωπά  και κρύβεται. 
Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι θα αποφύγει να συγκαλέσει Ιεραρχία τον Φεβρουάριο -όπως είθισται τα τελευταία 25-30 χρόνια συγκαλείται εκτάκτως Ιεραρχία κάθε Φεβρουάριο  και αυτό το ακολούθησαν  και οι δύο προκατόχοί  του Σεραφείμ και Χριστόδουλος, αλλά τώρα όλα δείχνουν ότι θα το αποφύγει. Οι πληροφορίες λένε ότι έχει καταλήξει  σε αυτή την απόφαση διότι δεν θέλει  να  έλθει σε δύσκολη θέση τόσο για το θέμα των Πρεσπών, όσο και για το θέμα της συμφωνίας που θέλει να κλείσει με τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, ξεπουλώντας τον ιερό κλήρο. Επίσης ίσως γιατί  δεν θέλει να προβεί σε εκλογή ενός μόνο Μητροπολίτη( για τη Μητρόπολη Σισανίου) αφού ο Γέρων Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος  μολονότι δοκιμάζεται,  δεν έχει αποφασίσει ακόμη ο Θεός να τον πάρει κοντά του - για να δοκιμάσει προφανώς  ή για να σπάσει τα νεύρα του  βιαστικού  επίδοξου  που ευρίσκεται  σε  αναμονή και το λέει παντού ότι θάναι ο ...επόμενος! 
 Η αγωνία και η κινητοποίηση των Ιεραρχών αλλά και του κλήρου και του λαού, δεν συγκινεί ούτε παρακινεί τον Αρχιεπίσκοπο   για να αλλάξει γνώμη και στάση  και να συμπαραταχθεί μαζί με  τους Ιεράρχες  και να ενθαρρύνει το ποίμνιό του που είναι απογοητευμένο.
Σε αντίθεση με τον Αρχιεπίσκοπο, οι Ιεράρχες μας  από όλα τα σημεία της χώρας, εκφράζουν κάθε μέρα και περισσότεροι   την στήριξη και την συμμετοχή τους   στο συλλαλητήριο. 
Μάλιστα πολλοί Ιεράρχες θα δώσουν το παρών με το ποίμνιό τους στο Σύνταγμα  ενώ  κάποιοι άλλοι έχουν προαναγγείλει ιερές αγρυπνίες,θείες λειτουργίες και δεήσεις.Αυτό ξέρει να κάνει η Εκκλησία και κάνει πολύ καλά που το κάνει και μας διδάσκει και με αυτό τον τρόπο.
•Πρώτοι έδωσαν το παρών στο προσκλητήριο για τη Μακεδονία μας οι 22 Ιεράρχες που ποιμαίνουν Μητροπόλεις της Βόρειας  Ελλάδας.
Ήταν οι πρώτοι που είπαν όχι στη συμφωνία των Πρεσπών και εξέφρασαν ανοικτά την αντίθεσή τους. Το λάθος τους ήταν που δεν ζήτησαν σύγκληση της Ιεραρχίας. Έπρεπε την επιστολή τους να την αποστείλουν στον Αρχιεπίσκοπο και να  ζητούν να συγκαλέσει την Ιεραρχία για να αναλάβει έκαστος τις ευθύνες του έναντι Θεού και ανθρώπων! 
Απο τη μέρα που κυκλοφόρησε,όμως, αυτή η επιστολή άρχισαν να προστίθενται καθημερινά νέοι Ιεράρχες οι οποίοι δηλώνουν  την στήριξή τους σε αυτή την πρωτοβουλία και καλούν το λαό σε εθνική αφύπνιση.
• Χθες,προστέθηκε και η  Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους.Με μία πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Αγίου Όρους ανακοίνωση έκανε γνωστή την αντίθεσή της στη συμφωνία των Πρεσπών και  ανακοίνωσε ότι  θα αποστείλει εκπροσώπους της στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Κυριακής στο Σύνταγμα. Μάλιστα  το Άγιο Όρος έκανε  ένα  βήμα παραπάνω: ζήτησε από την Κυβέρνηση τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών. 
Και προσέθεσε  ότι η αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσης» και «μακεδονικής εθνικότητος» από την ελληνική πολιτεία στο γειτονικό κράτος αποτελούν περιφρόνηση της ιστορίας και της αληθείας.
Και κοντά  σ´αυτό το γενικό ξεσηκωμό  έχουμε τις ανακοινώσεις των Μητροπολιτών.
Μεταξύ των Ιεραρχών οι οποίοι εξέδωσαν ανακοινώσεις είναι  οι παρακάτω: 
•«Μέσα στο κλίμα της πολιτικής ανωμαλίας των τελευταίων ημερών παραβιάζεται το πνεύμα της Δημοκρατίας», αναφέρει ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος, καλώντας τον Ιερό Κλήρο και τον λαό της Μητρόπολης να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο της Κυριακής.
•Η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας εκφράζοντας δια του Μητροπολίτη της Σεραφείμ την αγωνία της και την ανησυχία της για όσα τεκταίνονται σχετικά με την Μακεδονία μας, δηλώνει παρούσα και θα συμμετέχει στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019.Η πόλις του Γερμανού Καραββαγέλη και του Παύλου Μελά διατρανώνει τη φωνή της μαζί με όλους τους Έλληνες για την ελληνικότατη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 
•«Ο αγώνας για τη Μακεδονία συνεχίζεται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο  Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος, τονίζοντας ότι η Ιερά Μητρόπολη θα συμμετάσχει με «εθνική υπερηφάνεια» στο συλλαλητήριο της Κυριακής. Προσθέτει δε, ότι όσοι θα μεταβούν στο Σύνταγμα μπορούν να εκκλησιαστούν σε βραδινή Θεία Λειτουργία, που θα τελεστεί στον Ιερό Αγ. Παρασκευής Κατερίνης το Σάββατο βράδυ από 8:00-10:00.
•«Έχουμε δικαίωμα και καθήκον να ομιλούμε ως Ορθόδοξη Εκκλησία για την Μακεδονία μας, για την οποία έχυσαν το αίμα τους πολυάριθμοι κληρικοί όλων των βαθμίδων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος Θεόκτιστος, τονίζοντας ότι κανείς δεν πρέπει να απουσιάσει από το συλλαλητήριο υπέρ της Ελληνικότητος της Μακεδονίας.
•Κάλεσμα για το συλλαλητήριο της Κυριακής απευθύνει και ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου Μάρκος. Μέσα από την ανακοίνωσή του ο Σεβασμιώτατος τονίζει ότι «οι Ιεράρχες της Εκκλησίας μας δεν σιώπησαν ποτέ».
•Το συλλαλητήριο αποτελεί ύψιστη δημοκρατική έκφραση διαμαρτυρίας προς αυτούς που ξεπουλούν, αντί πινακίου φακής, το όνομα της Μακεδονίας μας» τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με ανακοίνωσή της.
•Κάλεσμα προς όλους τους Ελληνες να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο της Κυριακής για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα κάνουν οι Μητροπολίτες Σερρών Θεολόγος, Σιδηροκάστρου Μακάριος και Ζιχνών  Ιερόθεος σε κοινή τους εγκύκλιο. Στην ανακοίνωση αυτή κάνουν εκτενή  αναφορά  σε όλες εκείνες τις μορφές της Εκκλησίας που έδωσαν το αίμα τους για τη Μακεδονία.
•Τη δική του φωνή μαζί με αυτή των 22 Ιεραρχών της Βορείου Ελλάδος ενώνει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος. Μεταξύ άλλων τονίζει πως «η Μακεδονία και μία και είναι ελληνική. Η αλήθεια αυτή δεν πρέπει να ομολογείται μόνον από την ιστορία, αλλά και να διατρανώνεται από τον λόγο και τις πολιτικές επιλογές μας».
•Κάλεσμα στο συλλαλητήριο κάνει ο Πειραιώς Σεραφείμ που μεταξύ άλλων τονίζει: «Ήρθε επομένως η ώρα και πάλι να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ αναβαπτιζόμενοι στις θυσίες των χιλιάδων ηρώων και μαρτύρων της Μακεδονικής γης, μετέχοντες αγωνιστικά και ολόθυμα πέρα από κομματικές αγκυλώσεις, υπολογισμούς και τερτίπια, με την Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και τις Παμμακεδονικές Ενώσεις σήμερα Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 2 το μεσημέρι στην Αθήνα, στο συλλαλητήριο, στην πλατεία Συντάγματος».
•Αλλά και Γρεβενών Δαβίδ από τα  μαρτυρικά Γρεβενά ξεσπαθώνει:Δηλώνουμε ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική, γι' αυτό και συμμετέχουμε στο πατριωτικό συλλαλητήριο της Αθήνας την προσεχή Κυριακή 20-1-2019.
Όσοι θα συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο μπορούν να εκκλησιασθούν σε βραδυνή Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί στον Ι. Ν. Αγίου Αχιλλίου Γρεβενών το Σάββατο το βράδυ από 8 μ.μ. έως 10 μ.μ.
•Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος  από την  Αγιά κάλεσε το λαό μας σε επαγρύπνηση:
«...Οι καιροί είναι κρίσιμοι για την πατρίδα, την ιστορία, την Εκκλησία μας. Πρέπει να σταθούμε άξιοι των περιστάσεων. Η σοφία και η σύνεση θα μας σώσουν, αλλά και η αλήθεια και η ενότητα. Αυτό εύχομαι από καρδίας, σε όσους έχουν ευθύνες, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, στους  άρχοντες και στους οικογενειάρχες, στους εκπαιδευτικούς και στους ιερείς μας. Να μείνουμε ενωμένοι, για ν' αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες, χάριν της πατρίδας και των παιδιών μας»
•Ο Μητροπολιτης Βεροίας Παντελεήμων με ανακοίνωση της Ι. Μητροπόλεως τονίζει: 
Η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας παρακολουθώντας με μεγάλη ανησυχία τις πρόσφατες εξελίξεις για το σοβαρότατο θέμα της Μακεδονἰας και την επικείμενη συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών εκφράζει απερίφραστα τη διαφωνία της με την ψήφιση μιας Συμφωνίας που χαρίζει το όνομα της Μακεδονίας μας στη γειτονική χώρα και τον λαό της και ενώνει τη φωνή της μαζί με όλους τους Έλληνες υπέρ της ελληνικότητος της Μακεδονίας μας. Για τον λόγο αυτό συμμετέχει, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της Ημαθίας, στο παλλαϊκό συλλαλητήριο της Κυριακής 20ης  Ιανουαρίου 2019 και ζητά από όλους τους υπευθύνους να αρθούν στο ύψος των ιστορικών στιγμών και να μην προδώσουν τα δίκαια της Μακεδονίας μας και τη βούληση του Ελληνικού λαού για το ζήτημα της Μακεδονίας μας.
•Αλλά και οι Μητροπολίτες Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Μαντινείας Αλέξανδρος, Κερκύρας Νεκτάριος και Κυθήρων Σεραφείμ με κοινή επιστολή τους προς τον Οικ.Πατριάρχη, την πολιτική ηγεσία και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο εκφράζουν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών και ζητούν να μην επικυρωθεί.
•Επιστολή προς τους 22 Ιεράρχες της Μακεδονίας που υπέγραψαν την επιστολή για τη Μακεδονία απέστειλε και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας Παντελεήμων δηλώνοντας πως την προσυπογράφει και τονίζει την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Η Μακεδονία είναι μία, το δε όνομά της δεν διαπραγματεύεται, δεν πωλείται, δεν διαπομπεύεται και γι' αυτό είναι αποδοκιμαστέα κάθε πρόταση που χαρίζει στο γειτονικό κρατίδιο το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας, τονίζει στην επιστολή του ο Σεβ. Μαρωνείας.
• Αυτός είναι ένας μικρός ερανισμός με τις ανακοινώσεις των Μητροπολιτών εκείνων που μας τις απέστειλαν! Σίγουρα θα υπάρχουν κι από άλλες Μητροπόλεις  οι οποίες είναι το ίδιο σημαντικές. 
Στο συλλαλητήριο της Κυριακής αναμένεται να δώσει το παρών η Εκκλησία μας με ομοψυχία . Όσοι απουσιάσουν θα έλθουν αντιμέτωποι με την ίδια την ιστορία. Και μετά θα αναλάβει έργο η νέμεσις  και τη θεία κρίση. 
Αυτοί που θέλουν να ξεχάσουμε την ιστορία μας και να σταματήσουμε να ενδιαφερόμαστε για την Μακεδονία μας και τα άλλα εθνικά μας θέματα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας  σε αυτό το προσκλητήριο. Θα τους ξεράσει η ίδια η κοινωνία...
Διάφορα 2348861346191558453
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε