Loading...

Ακόμη λιγότεροι αστυνομικοί στη Νοτιοανατολική Αττική παρά τις τοποθετήσεις 61 νέων συναδέλφων τους!


Τέλος φαίνεται να μην έχει η αδιαφορία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας για την προστασία των χιλιάδων κατοίκων και εργαζομένων στη Νοτιοανατολική Αττική!
Παρά το γεγονός ότι πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ανακοινώθηκε η τοποθέτηση 61 νέων αστυνομικών στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής η κατάσταση παραμένει τραγική αφού τον Αύγουστο στη διάρκεια των τακτικών μεταθέσεων μειώθηκε ακόμη περισσότερο η δύναμη της αστυνομίας της ΝΑ Αττικής, δηλαδή κατά 20 επιπλέον άτομα.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι πρόσφατες τοποθετήσεις των νεοεξερχομένων αστυνομικών να αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων στην ευρύτερη περιοχή των μεσογείων και της Λαυρεωτικής.
Εξίσου όμως σημαντικό είναι και το γεγονός ότι ενώ στα τμήματα της ΝΑ Αττικής τοποθετήθηκαν μόλις 61 νεοι αστυνομικοί, σε αυτά της Βορειοανατολικής τοποθετήθηκαν 139!
Το γεγονός αυτό από μόνο του καταδεικνύει ότι κάτι δεν πάει καλά ως προς την κατανομή των δυνάμεων, στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αφού η νοτιοανατολική Αττική όχι μόνο είναι εδαφικά μεγαλύτερη αλλά και τα αστυνομικά δελτία είναι σε καθημερινή βάση γεμάτα από κάθε λογής περιστατικά εγκληματικότητας.
Μάλιστα το θέμα αυτό καυτηρίασε μιλώντας στο notioanatolika.gr και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.
“Η κατανομή των νεοεξερχομένων (σ.σ.: των νέων αστυνομικών από τις σχολές) δεν ήταν σωστή” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΑΥΝΑΑ, φέρνοντας ως παράδειγμα όχι μόνο τα... ψίχουλα που έλαβε η περιοχή των μεσογείων και της Λαυρεωτικής, αλλά και αυτά του πειραιά όπου επίσης τοποθετήθηκαν μόλις 61, επίσης, νέοι αστυνομικοί!

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι μόλις την περασμένη Πέμπτη (13 Σεπτεμβρίου) μέλη της διοίκησης της Ένωσης είχαν επισκεφθεί τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφαλείας ΝΑ Αττικής, ταξίαρχο Μανόλη Λυδάκη, ο οποίος τους επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η περιοχή “έχει αποδυναμωθεί με τις τελευταίες μεταθέσεις και θα πρέπει να ενισχυθεί με προσωπικό έτσι ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει με περιπολίες και εμφανή αστυνόμευση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας”!
Περιφέρεια Αττικής 4937521903057812657
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε