Loading...

Συγκυβέρνηση της συμφοράς και της απόγνωσης




Του Κωνσταντίνου Δέδε 


Τραγωδία. Μόνο αυτή η λέξη ίσως να μπορεί να περιγράψει αυτό που βιώνουμε εκ νέου, εδώ και μέρες. Αττική, καλοκαίρι 2018. Θρηνούμε και πάλι πολλούς νεκρούς, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των τραυματιών και των αγνοούμενων. Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη. Εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν, περιουσίες και κόποι ζωής χάθηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Η χλωρίδα και η πανίδα, δέχθηκαν και εκείνες ένα βαρύ χτύπημα. Άλλο ένα βαθύ τραύμα «χαράχθηκε» στο σώμα της πατρίδας μας, ενώ «βεβαιώθηκε» η αποτυχία του κράτους, η εικόνα του οποίου καταρρακώθηκε εκ νέου στα μάτια όλων των Ελλήνων. Και πώς να μην καταρρακωθεί; Ένα πελώριο γιατί πλανάται στον αέρα, καθώς ουδείς αρμόδιος δεν σπεύδει να δώσει τις πρέπουσες απαντήσεις για το τι δεν πήγε καλά και για τις αιτίες που χάθηκε ο έλεγχος.  
Και γίναμε και πάλι στο ίδιο έργο θεατές. Οι ακούραστοι πυροσβέστες και οι χειριστές των εναέριων μέσων κατάσβεσης, αλλά και οι εθελοντές δασοπυροσβέστες, εξακολουθούν να συντηρούν την ελπίδα και να μας δίνουν πρότυπα αυταπάρνησης και ηρωισμού, μαχόμενοι νυχθημερόν. Αλλά, μόνο αυτοί δυστυχώς. Την ίδια ώρα που κάποιοι «βραβεύονται» για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του διεθνούς παράγοντα και κομπάζουν για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων που περιλαμβάνουν θηριώδη πλεονάσματα (που δεν αφήνουν περιθώρια για τίποτα απολύτως), η αδιαφορία εξακολουθεί να κυριαρχεί. Η δε πρόληψη εξακολουθεί να παραμένει λέξη άγνωστη στους ανθρώπους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία παρακολουθεί άπραγη και αδιάφορη τη μια τραγωδία να διαδέχεται την άλλη, στήνοντας επικοινωνιακές παράτες για να δείξει ότι δήθεν «επιλαμβάνεται». Και είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου την προειδοποίηση για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών, λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών των ημερών. Και τι έκαναν; Ταξίδια…  
Κάποιοι στη συγκυβέρνηση και στην περιφέρεια, οφείλουν να λογοδοτήσουν για αυτό το χάλι, που αφορά πρωτίστως στην έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και στην αδυναμία συντονισμού, όταν προκύπτουν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Επίσης, η συγκυβέρνηση, η οποία συνεχίζει να διορίζει μετακλητούς, επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό και δη σε εποχές μεγάλης δημοσιονομικής πίεσης, πρέπει να απολογηθεί για την έλλειψη σε μέσα και προσωπικό στην πυρόσβεση, αντί να μιλά δια του πρωθυπουργού για «ασύμμετρο φαινόμενο». «Ασύμμετρο φαινόμενο» ή ακόμα και «ασύμμετρη απειλή», θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να χαρακτηρίσει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία για άλλη μια φορά δεν έλαβε τα μέτρα που έπρεπε για να ελέγξει τα μέτωπα των πυρκαγιών. 
Είναι φανερό ότι αν δεν αλλάξουν πολλά και δη άμεσα, η ζωή όλων μας θα μετατραπεί σε δαντική κόλαση, όπως έγινε ήδη για χιλιάδες οικογένειες στην Αττική. Και για να αλλάξουν τα πράγματα, πρέπει να φύγουν από την εξουσία αυτοί που το μόνο που κάνουν τα τρία τελευταία χρόνια, είναι να φέρνουν στη ζωή μας συμφορές και απόγνωση. 







Πολιτική 6500067764969884750
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε