Loading...

Κώστας Δέδες: Ανεργία, εγκληματικότητα, έλλειψη επενδύσεων ταλανίζουν τη ζωή των πολιτών στην ανατολική Αττική (Συνέντευξη)


Την αναγκαιότητα ενός αναπτυξιακού σοκ και στην ανατολική Αττική προκειμένου οι πολίτες να βγουν από τις Συμπληγάδες της κρίσης, επισημαίνει σε συνέντευξή του στο notioanatolika.gr ο διαπρεπής νομικός και υποψήφιος βουλευτής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015, Κώστας Δέδες.
Παράλληλα κάνει σαφές ότι ανεργία και εγκληματικότητα ταλανίζουν επίσης τη ζωή των πολιτών στη βόρεια και ανατολική Αττική ενώ επιτίθεται στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χαρακτηρίζοντάς την αλλεργική στο επιχειρείν που επιθυμεί να μετατρέψει την ανατολική Αττική στην πίσω αυλή της Αθήνας.
Ο κ. Δέδες θεωρεί ότι η κατάτμηση της εκλογικής περιφέρειας Αττικής κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση προσθέτοντας όμως ότι απαιτείται η άμεση θεσμοθέτηση της ψήφου των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό όταν μάλιστα και στην ανατολική Αττική πολλές είναι οι οικογένειες που έχουν δει τα παιδιά τους να αναχωρούν για το εξωτερικό, σε αναζήτηση εργασίας.
Σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που έχει προκαλέσει πλήθος προβλημάτων σε ολόκληρη την Αττική, ο κ. Δέδες υπογραμμίζει ότι η κατάσταση διαρκώς επιδεινώνεται με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε κυβερνητικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.
Τέλος ο διαπρεπής νομικός ανοίγει τα χαρτιά του για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.
Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Κώστας Δεδες στο notioanatolika.gr:
Ερώτηση: Πιστεύετε ότι η κατάτμηση της εκλογικής περιφέρειας της Αττικής θα βοηθήσει στην καλύτερη εκπροσώπηση των δύο περιοχών της στην κεντρική διοίκηση προς όφελος των πολιτών της;
Απάντηση: Απαιτείται αναμφισβήτητα ο εκσυγχρονισμός του εκλογικού μας συστήματος. Η κατάτμηση είναι μια εκ των παρεμβάσεων που έπρεπε να γίνουν και η Νέα Δημοκρατία τη στήριξε. Στη συνολικότερη αναμόρφωση όμως, πρέπει να περιληφθεί και η θεσμοθέτηση της ψήφου των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό, κάτι που η Νέα Δημοκρατία θα φροντίσει να γίνει. Επισημαίνω ότι πολλές είναι οι οικογένειες στη βόρεια και ανατολική Αττική που έχουν δει τα παιδιά τους να αναχωρούν για το εξωτερικό, σε αναζήτηση εργασίας. Είναι κυρίως νέοι επιστήμονες, οι οποίοι πρέπει να έχουν λόγο για το μέλλον της πατρίδας μας και δικαιούνται να ψηφίζουν στον τόπο διαβίωσής τους.
Ερώτηση: Προτίθεστε να είστε υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές; Σε ποιά από τις δύο περιοχές της Αττικής και για ποιόν λόγο;
Απάντηση: Η απόφαση για το ποιες και ποιοι θα είναι υποψήφιοι στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ανήκει στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Το ενδιαφέρον μου να προσφέρω στην βόρεια και ανατολική Αττική είναι δεδομένο. Ήμουν υποψήφιος στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 στην Αττική και η εμπειρία που αποκόμισα είναι πολύτιμη. Και έκτοτε, συνεχίζω να δραστηριοποιούμαι εδώ, συμμετέχοντας στην προσπάθεια της παράταξης για την ανάδειξη στην πρωθυπουργία του Κυριάκου Μητσοτάκη και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής, όπως είναι η ανεργία.
Ερώτηση: Το τελευταίο χρονικό διάστημα – με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον ΧΥΤΑ της Φυλής – ξαναβγήκε στην επιφάνεια με άσχημο μάλιστα τρόπο το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανατολικής Αττικής. Πού νομίζετε ότι οφείλεται το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής παραμένουν όμηροι μιας λύσης που δεν έρχεται;
Απάντηση: Οι άνθρωποι της συγκυβέρνησης υποκρίνονται σε αυτό το θέμα. Θυμάμαι ακόμα τι έλεγε το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ για τα απορρίμματα στη βορειοανατολική Αττική. Η δε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, δεν κατάφερε να δώσει λύση στο φλέγον αυτό ζήτημα. Οι κάτοικοι εδώ παραμένουν όμηροι της κυβερνητικής ανικανότητας και αδιαφορίας και έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται. Και αυτά την ώρα που ηΚουμουνδούρου προσπαθεί ακόμα να πείσει τον κόσμο πως κόπτεται για το περιβάλλον. Αφού κόπτεται, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον, γιατί δεν δίνουν λύσεις οι άνθρωποί του στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων; Στην αρχή, από τον ΣΥΡΙΖΑ είπαν όχι στα ΣΔΙΤ που είχαν προετοιμαστεί πριν τις εκλογές του 2015 και μετά γύρισαν πάλι στα ΣΔΙΤ τον Φεβρουάριο του 2016, αλλά λέγοντας πως θα βάλουν νέους όρους. Πέρασαν άλλα δυόμισι χρόνια, ακόμα περιμένουμε, χάνεται πολύτιμος χρόνος και έτσι δεν βελτιώνεται η ποιότητα ζωής. Αντίθετα, επιδεινώνεται διαρκώς με ευθύνη της συγκυβέρνησης.
Ερώτηση: Πέραν του ζητήματος των απορριμμάτων, πώς θα ιεραρχούσατε τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή;
Απάντηση: Ανεργία, εγκληματικότητα, έλλειψη επενδύσεων και μια γενικότερη αδιαφορία στο Μέγαρο Μαξίμου για την περιοχή μας, συνιστούν ένα πλέγμα σοβαρότατων προβλημάτων που ταλανίζουν τη ζωή των πολιτών στη βόρεια και ανατολική Αττική. Και ουδείς στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενδιαφέρεται. Η έλλειψη επενδύσεων, η πλημμελής αστυνόμευση, αλλά και η έλλειψη χώρων άθλησης, είναι θέματα όμως που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Η στάση που τήρησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έναντι των Συμπράξεων Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα είναι πολύ χαρακτηριστική μιας ιδεοληπτικής όσο και αναχρονιστικής νοοτροπίας, που μας γυρίζει πάρα πολλά χρόνια πίσω και αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη της βόρειας και της ανατολικής Αττικής.
Ερώτηση: Έχοντας ιδιαίτερη σχέση με τον τομέα της ανάπτυξης, θεωρείτε ότι η ανατολική Αττική κινείται προς την κατεύθυνση αυτή και πού θα καλούσατε το κράτος να εστιάσει ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα προς όφελος των πολιτών της περιοχής;
Απάντηση: Τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται γενικότερα είναι αντιαναπτυξιακά. Είναι πλέον σαφές τοις πάσι ότι η συγκυβέρνηση έχει αλλεργία στο επιχειρείν, κάτι που φυσικά πλήττει και την ανατολική Αττική, που κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να τη μετατρέψουν στην πίσω αυλή της Αθήνας. Αυτό δεν θα περάσει, δεν θα το επιτρέψουμε. Αρκετά! Η έλλειψη υποδομών στη βόρεια και ανατολική Αττική, διώχνει τους επενδυτές και η έλλειψη θέσεων εργασίας, διώχνει τους νέους. Πρέπει να βγούμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο το συντομότερο δυνατόν. Και ο μόνος τρόπος, είναι οι επενδύσεις στη βόρεια και ανατολική Αττική που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και υποδομές και θα αναζωογονήσουν γενικότερα την τοπική οικονομία, δίνοντας αναπτυξιακή ανάσα.
Ερώτηση: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποστηρίζει ότι έχει βάλει τις βάσεις για την ανάπτυξη και στην ανατολική Αττική αφενός με τις ανακοινώσεις για επέκταση των οδικών αξόνων και των μέσων σταθερής τροχιάς αφετέρου με κινήσεις όπως το αποκαλούμενο Αναπτυξιακό Συνέδριο που πραγματοποίησε την άνοιξη στο Λαύριο. Ποιά είναι η άποψή σας;
Απάντηση: Αυτό που μετράει είναι η ουσία και όχι οι επικοινωνιακές φιέστες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πέραν των κατά καιρούς διακηρύξεων και του όποιου περιστασιακού ενδιαφέροντος ανθρώπων που δεν ενδιαφέρονται για το πώς τα περνά ο κόσμος στην ανατολική και βόρεια Αττική, είναι νομίζω φανερό ότι δεν υπάρχει στην περιφέρειά μας επένδυση, αλλά αποεπένδυση. Και αυτό, με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία έχασε τρία πολύτιμα χρόνια, λέγοντας στον κόσμο παραμύθια. Ναι, απαιτούνται νέοι οδικοί άξονες και επεκτάσεις, πράγματα για τα οποία τίποτα απολύτως δεν έγινε τα τελευταία τρία χρόνια. Ο κόσμος θέλει έργα και όχι λόγια.
Ερώτηση: Η Νέα Δημοκρατία κυβέρνησε τον τόπο επί αρκετά χρόνια και είναι αλήθεια ότι η περιοχή της ανατολικής Αττικής δεν γνώρισε κάποια ιδιαίτερη άνθηση πέραν μιας ανάπτυξης με κυρίαρχο γνώρισμα την αυθαίρετη δόμηση. Τί να νομίζετε ότι θα αλλάξει με μια ενδεχόμενη διακυβέρνηση της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη;
Απάντηση: Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ένα αναπτυξιακό σοκ. Και αυτό πρέπει να γίνει σε νέες όσο και στέρεες βάσεις. Πολλά που έπρεπε να γίνουν στο παρελθόν, δεν έγιναν. Και έγιναν και λάθη. Όμως, αν οι διαπιστώσεις δεν αποτελέσουν τη βάση για ένα καλύτερο αύριο, δεν θα πάμε πουθενά. Είναι κοινή παραδοχή ότι η ανατολική και η βόρεια Αττική πάσχουν σε επίπεδο υποδομών. Πρέπει να γίνουν πάρα πολλά για την φροντίδα υγείας, την Παιδεία, την ύδρευση, την αποχέτευση και την αντιπλημμυρική προστασία, για το οδικό δίκτυο, για τη δημόσια τάξη, για τις μεταφορές και για την προστασία του περιβάλλοντος. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη για νέους χώρους άθλησης για τη νεολαία. Η εγκληματικότητα «θερίζει» και πλήττει κυρίως τους ανθρώπους του μεροκάματου και τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Η ενίσχυση της αστυνόμευσης αποτελεί μονόδρομο και πρέπει να τη διεκδικήσουμε με επιτυχία. Η διαβίωση σε συνθήκες ασφάλειας είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη και σε αυτό στη Νέα Δημοκρατία είμαστε κάθετοι. Η ενίσχυση του συγκοινωνιακού δικτύου είναι ζωτικής σημασίας. Πρέπει επίσης να δρομολογηθούν άμεσα πολιτικές που θα ενισχύσουν την απασχόληση στην ανατολική και στη βόρεια Αττική και θα λαμβάνουν υπόψη τους τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιφέρειας. Οι επενδύσεις εδώ είναι απαραίτητες για την αναζωογόνηση της οικονομίας.
Ερώτηση: Ασπάζεστε την άποψη ότι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατό και γιατί;
Απάντηση: Κάθε μέρα που περνά με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην εξουσία, ο τόπος ζημιώνεται και τα εθνικά συμφέροντα λαβώνονται. Έχουμε πληρώσει ήδη πάρα πολύ ακριβά και δυστυχώς θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε και στο μέλλον, τους πειραματισμούς, τις ιδεοληψίες και τις αυταπάτες των ανθρώπων δύο κομμάτων, που μας έλεγαν στο παρελθόν από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, πως θα έσκιζαν τα μνημόνια και πως θα «χόρευαν» τις αγορές. Και όλοι είδαμε τι έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τι ακολούθησε, ενώ οι έλεγχοι κεφαλαίων συνεχίζουν να στραγγαλίζουν το επιχειρείν, όπως και η υπερφορολόγηση. Η άμεση προκήρυξη εκλογών θα στείλει στα έδρανα της αντιπολίτευσης όλους αυτούς τους τυχοδιώκτες που πρόδωσαν τις προσδοκίες του ελληνικού λαού, έφεραν στη ζωή μας άλλα δύο μνημόνια, υποθήκευσαν τον εθνικό πλούτο για έναν αιώνα και σήμερα, προκειμένου να κερδίσουν χρόνο στην εξουσία, ξεπουλούν τα εθνικά μας συμφέροντα. Όσο συντομότερα, λοιπόν, διεξαχθούν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο για την πατρίδα μας. Η Ελλάδα, πρέπει να ξαναβρεί τον ρυθμό της, να επιστρέψει στην κανονικότητα και να φέρει πίσω τα παιδιά της που έφυγαν στο εξωτερικό.
Πολιτική 8723155539616674472
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε