Loading...

Εθνικά Θέματα


Οι καιροί είναι περίεργοι. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια βλέπω πως τα εθνικά θέματα δεν είναι απλά μία σελίδα της επικαιρότητας αλλά πραγματικά αποτελούν πρώτο θέμα σε όλα τα δελτία. Όχι άδικα. Η Ελλάδα βάλεται πανταχόθεν. Τα Σκόπια ζητούν το πρωτοφανές να αλλάξουμε και εμείς το Σύνταγμα μας. Η Αλβανία εγείρει ζητήματα στο Ιόνιο και ανατολικά μας το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η Τουρκία πιο επιθετική από ποτέ. Μαζί με τις καθημερινές προκλήσεις στο Αιγαίο, τα όσα λαμβάνουν χώρα στην ΑΟΖ της Κύπρου, τις εναέριες παραβιάσεις ήρθε τελευταία και κάτι που όμοιο του δεν έχουμε ξαναζήσει. Δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να κρατούνται ουσιαστικά όμηροι των Τούρκων. Η εικόνα που είδαμε με τους Τούρκους της χωροφυλακής να σέρνουν ως λάφυρο τα δύο στελέχη μας είναι αποκρουστική και πρέπει να μας αφυπνίσει όλους. Ανεξάρτητα από το ποιος μπορεί να είναι ο ουσιαστικός ή επικοινωνιακός στόχος της Τουρκίας, οφείλουμε όλοι μας να δούμε πλέον αυτά τα ζητήματα με την δέουσα σοβαρότητα.
Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση για τέτοια σοβαρά θέματα να αναλωνόμαστε σε εσωτερικές συγκρούσεις. Θα πρέπει όσο πιο άμεσα γίνεται να συγκροτηθεί ένα Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, το οποίο θα παρακολουθεί σοβαρά και άμεσα αυτά τα θέματα και θα μπορεί να δρα, ώστε να μην υπάρχει ολιγωρία. Παράλληλα θα πρέπει η εκάστοτε αντιπολίτευση να μην χρησιμοποιεί αυτά τα θέματα για εσωτερική κατανάλωση. Απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή και πολύ μεγάλη ευθύνη, καθώς με ένα τόσο νευρικό γείτονα όπως η Τουρκία, κανείς μας δεν ξέρει ποια θα είναι τα επόμενα βήματα.
Αν – κάτι που απεύχομαι – συμβεί κάποιο σοβαρό επεισόδιο θα πρέπει να υπάρχει η χώρα μας να είναι έτοιμη να το αντιμετωπίσει. Και κυρίως σε επίπεδο ομοψυχίας. Tι σημαίνει ομοψυχία; Ομοψυχία σημαίνει να γίνει πλήρως αντιληπτό πως πάνω από τα κόμματα και τις εσωτερικές διαμάχες είναι η Ελλάδα και να παραδώσουμε στους επόμενους την χώρα όπως την λάβαμε από τους προηγούμενους. Ακέραιη. Αυτό πρέπει να επικρατήσει στο μυαλό μας τούτες τις ώρες που πολλοί θολωμένοι ίσως από τις κομματικές μας ταυτότητες βλέπουμε αντιπάλους στο εσωτερικό. Ενώ οι πραγματικοί και μεγάλοι είναι αλλού.
Περιφέρεια Αττικής 196640559260087564
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε