Loading...

Πήγε θέατρο η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας



Γράφει ο Παναγιώτης Μίχος

Πολιτιστικό ήταν το βράδυ της Παρασκευής για τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας. Η επικεφαλής, Μαρία Συρεγγέλα, και τα μέλη της γραμματείας επισκέφθηκαν το Θέατρο Αλκμήνη στο Κεραμεικό και παρακολούθησαν το μονόπρακτο «Κόκκινη μνήμη», στο οποίο πρωταγωνιστεί η Πολύνα Γκιωνάκη. Η παράσταση, πραγματεύεται τη βία και την κακοποίηση εναντίων των γυναικών. Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι το σενάριο είναι αυτοβιογραφικό και έχει γραφτεί από την ίδια την κα Γκιονάκη.

Η μικρή αίθουσα του θεάτρου γέμισε ασφυκτικά
 μετά το τέλος της παράστασης, οι θεατές αφού χειροκρότησαν παρατεταμένα την ηθοποιό αλλά και το σκηνοθέτη σύντροφό της, έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί τους και να τους συγχαρούν για το αποτέλεσμα. Η παράσταση θα συνεχίσει να παίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τα τέλη Μαρτίου. 

 
Το παρών στο Θέατρο Αλκμήνη έδωσε η πρώην υπουργός και βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συνδέεται χρόνια φιλικά με την ηθοποιό, η πρώην γενική γραμματέας ισότητας δύο φύλων Βάσω Κόλλια, ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας Ευάγγελος Μπαρμπάκος, η αναπληρώτρια γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού Όλγα Βησαράκη, η εκπρόσωπος γυναικών Δημοκρατικού Συναγερμού Ελλάδας –πρόκειται για το αδελφό κόμμα της ΝΔ στη Κύπρο- Σκεύη Γιαπάνη και πολλά μέλη της γραμματείας γυναικείων θεμάτων αλλά και διάφορων ΝΟΔΕ.


Πέραν τούτης της δραστηριότητας, η συγκεκριμένη γραμματεία είναι εν γένει αρκετά δραστήρια και αυτό πιστώνεται κυρίως στην δυναμική γραμματέα της, Μαρία Συρεγγέλλα αλλά και στη διάθεση που δείχνουν τα μέλη της στη διοργάνωση και την περάτωση των εκδηλώσεων και των κάθε είδους δράσεων που πραγματοποιούν.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων, ετοιμάζει τουλάχιστον δύο μεγάλες δράσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (8 Μαρτίου). Δεν είναι σίγουρο αν οι δραστηριότητες –η μία θα είναι δεδομένα μεγάλη εκδήλωση- θα λάβουν χώρα ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας. Το βέβαιο είναι ότι όλη η γραμματεία προετοιμάζεται πυρετωδώς γι αυτές.



Κάθε δράση που προάγει τον πολιτισμό, την κουλτούρα και εν προκειμένω τη ευαισθητοποίηση αλλά και την ενημέρωση για ένα τόσο διαδεδομένο πρόβλημα, είναι άξια συγχαρητηρίων. Ειδικά, όταν στη πολιτική ζωή του τόπου επικρατεί κλίμα πόλωσης, είναι ακόμα πιο σημαντικό να μπαίνουν για λίγο στην άκρη τα πολιτικό-κομματικά και να προωθείται κάτι διαφορετικό και συνάμα ουσιώδες. Μια ενδιαφέρουσα παράσταση, με πολλά μηνύματα και αποδέκτες για ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα, όπως η κακοποίηση των γυναικών.



Πολιτική 752718239886679987
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε