Loading...

Κατερίνα Παναγιώτου: «Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε έναν πρωτοφανή ‘διωγμό’ των φωτεινών μυαλών της Ελλάδας»




Η Κατερίνα Παναγιώτου, γραμματέας της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. του Μαρκόπουλου, δέχθηκε να μιλήσει στο attikinews και μας είπε ότι μια «γαλάζια» κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα διαμορφώσει το κατάλληλο οικονομικό περιβάλλον, για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και επιτέλους, να προχωρήσουμε μπροστά.

Στον Νίκο Χιδίρογλου


Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Μαρκόπουλου ήταν γεμάτη ασφυκτικά από κόσμο στην εκδήλωση της κοπής της πίτας σας, το περασμένο Σάββατο. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;


Κατ’ αρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία. Δεν σας κρύβω ότι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου ήταν και για εμάς μια – ευχάριστη - έκπληξη και αυτό γιατί τα τελευταία χρόνια η πολιτική δείχνει να έχει απαξιωθεί από το ευρύ κοινό. Όμως δεν υπάρχει κάποιο «μυστικό». Αυτό που ζήσαμε όλοι το Σάββατο στις 3 Φεβρουαρίου ήταν το αποτέλεσμα πολλής δουλειάς. Στη ΔΗΜ.Τ.Ο. μας πιστεύουμε πως χρειάζεται να παλέψουμε για να μάθει ο κόσμος να εμπιστεύεται ξανά τις Τοπικές Οργανώσεις. Να αισθάνεται ότι μπορεί να έρθει να μοιραστεί τις ανησυχίες και τα προβλήματά του, καθώς όλοι είμαστε πολίτες του ίδιου κράτους.

Είστε όλοι αιρετοί στο συμβούλιο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Τι ζητά από εσάς ο κόσμος της παράταξης;


Ο κόσμος μας ζητά από εμάς αυτά που ζητάμε εμείς, πρωτίστως, από τους εαυτούς μας: δουλειά, αφοσίωση, συνέπεια λόγων – έργων. Είναι πολύ σημαντικό να αφουγκραζόμαστε το κοινό αίσθημα έτσι ώστε όλοι μαζί να δώσουμε λύσεις. Με αυτόν τον τρόπο, από το δικό μας κομμάτι ευθύνης, συνεισφέρουμε στην επερχόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Ποιες είναι οι δικές σας προσδοκίες από μια κυβέρνηση της Ν.Δ.;


Οι προσδοκίες μας από την κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν διαφέρουν από αυτές του κάθε Έλληνα πολίτη. Όλοι θέλουμε μια κυβέρνηση που να «ακούει» τα προβλήματα του κόσμου, να ζει μέσα στην κοινωνία και όχι σε έναν δικό της κόσμο. Είμαστε πεπεισμένοι πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα διαμορφώσει το κατάλληλο οικονομικό περιβάλλον, για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε το χαμένο (λόγω κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) έδαφος, κι επιτέλους, να προχωρήσουμε μπροστά. Αναμένουμε ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας μέσα από τη μείωση της φορολογίας και θέσπιση κινήτρων ικανών για επιστροφή στην Ελλάδα των επιχειρήσεων που έφυγαν, αλλά και προσέλκυση νέων επενδύσεων. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε έναν πρωτοφανή «διωγμό» των φωτεινών μυαλών της Ελλάδας. Η απογοήτευση, η ανασφάλεια, το αίσθημα ματαιότητας για μισό εκατομμύριο πτυχιούχους οδηγεί σε εθνική αιμορραγία. Χρειαζόμαστε λοιπόν συγκεκριμένο πλάνο, δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα και από υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, για να μπορέσουμε να δώσουμε σε αυτούς τους λαμπρούς επιστήμονες λόγους επιστροφής και δημιουργίας στην πατρίδα. Είναι απαραίτητο να ξεφύγουμε από τη «λογική των επιδομάτων». Να επικρατήσει η διαφάνεια και η αξιοκρατία σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου, προάγοντας παράλληλα τον πολιτισμό και τιμώντας την Ιστορία μας.

Τι περιλαμβάνει ο προγραμματισμός της ΔΗΜ.Τ.Ο. Μαρκόπουλου της Ν.Δ. για το άμεσο μέλλον;


Προκειμένου η επερχόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να είναι όσο το δυνατό περισσότερο κατάλληλα προετοιμασμένη και να αντιμετωπίσει επιτυχώς τα μεγάλα προβλήματα που δοκιμάζουν όλους μας, προγραμματίζουμε δράσεις και εκδηλώσεις που φέρνουν πιο κοντά τον πολίτη με τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας και θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.



Πολιτική 254028650148468991
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε