Loading...

Ο Ολυμπιακός και η επανεκκίνησή του


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η φετινή σεζόν για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό είναι αποτυχημένη. Μετά και την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών που επιβλήθηκε στους ερυθρόλευκους για τα επεισόδια μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», το χρηματικό πρόστιμο και τη ποινή δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, για τα οποία στο λιμάνι έχουν ασκήσει έφεση, διαφαίνεται ότι μετά από επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα, το φετινό δεν θα «σηκωθεί» στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται εννιά αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος έξι βαθμούς μακριά από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Αν και έγιναν πολλά λάθη αυτή τη χρονιά, οι ερυθρόλευκοι δεν είναι διατεθειμένοι να πετάξουν «λευκή πετσέτα». Το
DNA αυτής της ομάδας είναι να «πολεμάει» πάντοτε μέχρι τέλους. Αρχικά, ο ίδιος ο τεχνικός των ερυθρολεύκων, πρώτος απ’ όλους θέλει να επιστρέψει η ομάδα στις νίκες, αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Εφόσον έρθει, θα είναι μια νίκη ψυχολογίας. Αγωνιστικά, τα προβλήματα δε λείπουν, καθώς δύσκολα θα προλάβουν να συμπεριληφθούν στην αποστολή οι Ταχτσίδης και Σισέ, μετά τον αμφότερο τραυματισμό τους στα πλευρά.

Ρεαλιστικός στόχος πλέον για τον Ολυμπιακό είναι να πλασαριστεί εντός της πρώτης τριάδας, προκειμένου να συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση τη νέα σεζόν. Ωστόσο, ο φορμαρισμένος Ατρόμητος ακολουθεί βαθμολογικά τους Πειραιώτες και καιροφυλακτεί.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αλλά και γενικότερα όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν και πρέπει να έχουν κίνητρο. Διότι τον προσεχή Ιούνιο, είναι γνωστό ότι πολλοί θα δουν την πόρτα της εξόδου από του Ρέντη. Έτσι, και με τα βλέμματα ευρωπαϊκών και μη ομάδων στο ερυθρόλευκο ρόστερ, οφείλει να είναι έξτρα κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές. Πέρα από το βασικό. Το ότι αγωνίζονται στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό σύλλογο της χώρας.

Βέβαια, και κανένας να μην αποχωρήσει, πράγμα δύσκολο, οι αθλητές οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τους, όπως προαναφέρθηκε, που βρίσκονται. Εργάζονται σε έναν κορυφαίο σύλλογο, με διασυνδέσεις σε όλο τον κόσμο, σε έναν σύλλογο που έχει τόσα πρωταθλήματα, είναι τόσα χρόνια στο Champions League, που έχει προδιαγραφές, οι εγκαταστάσεις του είναι υπερσύγχρονες και πολλά ακόμα. Ποιος δε θέλει να έχει μια τέτοια σημαντική προυπηρεσία στο βιογραφικό του;

Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει όλοι να βάλουν τα δυνατά τους. Να τρέξουν, να προσπαθήσουν. Να δείξουν ότι δικαίως βρίσκονται στον Ολυμπιακό. Και κυρίως, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να νιώθουν μέχρι τέλους την «καυτή ανάσα» των ερυθρόλευκων.

Η φετινή χρονιά θυμίζει λίγο-πολύ το 2010. Είναι μια χρονιά, που μπορεί να μην έχει θετική έκβαση, αλλά ο Ολυμπιακός θα βγει κερδισμένος από αυτή τη δοκιμασία. Από αύριο, ο θρύλος βάζει πλώρη για νέες επιτυχίες που θα τον κάνουν δυνατό και κυρίαρχο τα επόμενα χρόνια.


*Ο Τάσος Μακρής είναι εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού και επί τρία χρόνια κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας.
Πολιτισμός 7269001142201845247
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε