Loading...

Κ. Μητσοτάκης: Κλιμακώνει τη σύγκρουση με την κυβέρνηση


Κ. Μητσοτάκης: Κλιμακώνει τη σύγκρουση με την κυβέρνηση
Του Δημήτρη Γκάτσιου
Από τη μία η όλο και εντεινόμενη στρατηγική της μετωπικής σύγκρουσης με τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, που έχει ως αιχμή της την "εξαιρετικά σκοτεινή" υπόθεση πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Από την άλλη, το δεύτερο μέσα σε λίγες εβδομάδες κύμα της ευρωπαϊκής αντεπίθεσης και της κίνησης εξωστρέφειας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η γαλάζια παράταξη, στη διάρκεια των τελευταίων εικοσιτετράωρων, κλιμακώνει τη ρητορική της σε εσωτερικό και εξωτερικό επίπεδο. Αιχμή δεν είναι μόνο τα απανωτά…χτυπήματα αποδόμησης του κυβερνητικού οικοσυστήματος Τσίπρα-Καμμένου, αλλά και η επικοινωνία των θέσεων και των οπτικών του κόμματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη μετάβασή της στη μετά-Μνημόνιο εποχή εντός και εκτός συνόρων.
Διόλου τυχαία, ο κ. Μητσοτάκης αναχωρεί σήμερα το πρωί για το Στρασβούργο. Το εμφατικό "μήνυμά" του πως είναι παρών σε όλες τις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο έρχεται ως συνέχεια του πρόσφατου ταξιδιού του στις Βρυξέλλες.
Η μετάβασή του, δε, επί γαλλικού εδάφους δε θα περιλαμβάνει μόνο συναντήσεις με ανώτερους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Σημαντικό ορόσημο αποτελεί η ομιλία που θα πραγματοποιήσει αργά το απόγευμα της Τρίτης στη Συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο και της δικές του θέσεις σε σειρά τετ α τετ. Από νωρίς αύριο το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει τον πρόεδρο του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Guido Raimondi, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, τον πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Guy Verhofstad, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τoυ Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Manfred Weber, το γενικό γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Thorbjorn Jagland και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Valdis Dombrovskis.
Στα του εσωτερικού μετώπου και στον απόηχο της εφ’ όλης της πολιτικής και οικονομικής ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο "Action 24", ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει την πρόθεσή του να σφίξει τη μέγγενη πέριξ του υπουργού Εθνικής Αμύνης και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, τοποθετώντας ευθέως στο κάδρο των ευθυνών και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Μπροστά στα απανωτά… χτυπήματα των αποκαλύψεων σχετικά με την υπόθεση πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την οποία "όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα είναι επάνω στο τραπέζι", κρατάει…πολιτικά ζεστό το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας κατά του κ. Καμμένου.
"Τα νέα καταιγιστικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ότι ο Πάνος Καμμένος εμπλέκεται προσωπικά σε σκανδαλώδεις υποθέσεις πώλησης εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο περιβόητος μεσάζοντας, Βασίλης Παπαδόπουλος, με τον οποίο ο κ. Καμμένος έχει υπογράψει την συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία, αποδεικνύεται πλέον ότι είναι ένας πολυδραστήριος έμπορος όπλων εμφανιζόμενος να εκπροσωπεί με αμφιβόλου αξιοπιστίας έγγραφα όχι μόνον τη Σαουδική Αραβία, αλλά και την Ιορδανία, και το Κατάρ. Το πιο σημαντικό είναι, ωστόσο, ότι την δράση του εν λόγω μεσάζοντα  την ήξερε ήδη από το Φεβρουάριο σύσσωμη η Στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου, η οποία ζήτησε να τηρηθεί απαρέγκλιτα ο νόμος και να μην παρεμβάλλονται μεσάζοντες σε διακρατικές συμφωνίες. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύβεται στο γραφείο του. Τον καλούμε να πάρει δημοσίως θέση για τις σκοτεινές συναλλαγές του συναρχηγού της κυβέρνησής του", τόνισε η οδός Πειραιώς.
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, υπήρξε ιδιαίτερα καυστικός. "Θεωρώ ότι επανειλημμένα ο κ. Καμμένος έχει εκθέσει τη χώρα, έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα προφανώς στον εταίρο του και όσο ο εταίρος του τον  καλύπτει, όσο ο  κ. Τσίπρας τον καλύπτει, τόσο είναι συνένοχος στις πράξεις και στις παραλείψεις του κ. Καμμένου…Είναι μία υπόθεση εξαιρετικά σκοτεινή, η οποία πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος και σε πολιτικό και σε δικαστικό επίπεδο", επεσήμανε, δείχνοντας πως η οδός Πειραιώς θα συνεχίσει να εξαπολύει επιθέσεις κατά κύματα εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου, του πρωθυπουργού και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ζητώντας απαντήσεις ξεκάθαρες σε άπαντα τα ερωτήματα.
Όσον αφορά στη χθεσινή εσωτερική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στέκονταν ιδιαίτερα στην υψηλή συμμετοχή των πολιτών. Όπως ανέφεραν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, οι ανοιχτές διαδικασίες στα κόμματα εδραιώνουν τη Δημοκρατία και η μεγάλη συμμετοχή στην ψηφοφορία για την ίδρυση του νέου φορέα είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα.
"Η χθεσινή διαδικασία επιβεβαιώνει και κάτι ακόμη. Ότι μπορεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων να προσπαθεί με κάθε τρόπο να απομακρύνει τις εκλογές, αλλά οι πολίτες αξιοποιούν πια κάθε ευκαιρία που τους δίνεται για να διατρανώσουν την επιθυμία τους να απομακρυνθούν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος το ταχύτερο δυνατό από την εξουσία", σημείωναν γαλάζια στελέχη.
Πολιτική 6133683608559914086
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε