Loading...

Να επιστρέψουμε στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν



Του Νίκου Χιδίρογλου
Κι ενώ ο – σαφέστατα αποδυναμωμένος – πρωθυπουργός, συνεχίζει να παραδίδει ρεσιτάλ λαϊκισμού, κινούμενος για άλλη μια φορά τυχοδιωκτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στο Στρασβούργο αυτά που έπρεπε να πει στους Ευρωπαίους. Και το έκανε, επισημαίνοντάς τους και τις δικές τους ευθύνες. Είναι φανερό πως στη ΝΔ, προετοιμάζονται, γνωρίζοντας ότι η ώρα της ανάληψης των κυβερνητικών ευθυνών, πλησιάζει. Ο Αλέξης Τσίπρας παριστάνει πως μοιράζει χρήμα, την ώρα μάλιστα που όλα δείχνουν νέες περικοπές συντάξεων της τάξης του 18% από τον Ιανουάριο του 2018, όμως γνωρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, όταν αυτές γίνουν, θα συντριβεί.
Δυστυχώς γι’ αυτόν, ο πρωθυπουργός πήρε τη λάθος απόφαση, κατόπιν πιέσεως της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ που έχει πέσει με τα μούτρα στη μάσα: να καθυστερήσει να πάει στην κάλπη και να προσπαθήσει να φτάσει μέχρι το φθινόπωρο του 2018, για να μπορέσει να διακηρύξει την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια. Όμως, από τον Ιανουάριο του 2018 και μετά, η οργή θα είναι τέτοια, που δύσκολα θα μπορέσει ο αριστεριστής πρωθυπουργός να συνεχίσει. Και είμαστε και ενόψει πλειστηριασμών, όπου περιουσίες και κόποι δεκαετιών, θα χαθούν, ρίχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ του εθνομηδενισμού σε μονοψήφια ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.  
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να ενισχύσει το προφίλ του στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Γνωρίζει πως πλησιάζει η ώρα της ανάληψης των κυβερνητικών ευθυνών και γνωρίζει επίσης ότι η αλλαγή στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει υπό δυσμενείς συνθήκες, καθώς η ΝΔ δεν έχει να κάνει με το ΠΑΣΟΚ, αλλά με τον αριστεριστικό συρφετό. Στόχος των ανθρώπων της ΝΔ, είναι η επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν. Και γι’ αυτό, προσπαθούν να προετοιμάσουν το έδαφος στην ΕΕ, ενόψει μιας «γαλάζιας» πρωτοβουλίας για την δραστική μείωση της φορολογίας και τον τερματισμό της λιτότητας.

Αυτός, λένε στη ΝΔ, είναι ο μόνος τρόπος να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και να πέσει χρήμα στην αγορά, χρήμα που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα «απογειώσει» το Χρηματιστήριο.
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε