Loading...

Ζαχαράκη: Θα εφαρμοστούν μέτρα που υποδεικνύονται από τους επιστήμονες"Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούν οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς και να ξεκινήσει πάλι μια μαθησιακή διαδικασία η οποία έχει όρους κανονικότητας", ανέφερε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή, Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN, η κυρία Ζαχαράκη υπογράμμισε πως "πρόκειται για μια πανδημία που έχει παγκόσμιο χαρακτήρα και διαστάσεις οι οποίες σε μεγάλο βαθμό ανακαλύπτονται ή εξετάζονται και αποτιμώνται κάθε μέρα". Έτσι, πρόσθεσε, πως το Υπουργείο Παιδείας καλείται να εφαρμόσει με φροντίδα όλα όσα εφιστώνται από τους ειδικούς. "Όλα αυτά τα στοιχεία που συλλέγουν οι επιστήμονες, δεν είμαστε οι άνθρωποι οι οποίοι συλλέγουμε τα στοιχεία ή κάνουμε την αποτίμηση αυτών, είμαστε αυτοί όπως που θα εφαρμόσουμε τα μέτρα που επιστήμονες αξιολογούν εκείνη τη στιγμή και μας υποδεικνύουν". Θύμισε δε ότι και την προηγούμενη περίοδο κατά την οποία τα σχολεία διέκοψαν ακόμη και την λειτουργία τους, το υπουργείο ακολούθησε βήμα-βήμα όλες τις υποδείξεις, οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "με ασφάλεια επέτρεψαν να επαναλειτουργήσουμε τα σχολεία, να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία αλλά και να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις".
 
Η υφυπουργός διαβεβαιώνοντας πως τίθενται όλα τα ζητήματα στην Επιτροπή τόνισε πως "είναι σημαντική η πλήρης επιστροφή των παιδιών στην τάξη για να επανασυνδεθούν με τη σχολική πραγματικότητα. Είναι μακρά η περίοδος που παρέμειναν εκτός, με εξαίρεση την περίοδο που επέστρεψαν για να επανασυνδεθούν με το σχολείο. Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούν οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς και να ξεκινήσει πάλι μια μαθησιακή διαδικασία η οποία έχει όρους κανονικότητας. Στα τμήματα, λοιπόν, αυτά, σε όλη την Ελλάδα, οι ειδικοί υπέδειξαν ότι πρέπει να έχουμε υποχρεωτικά τη χρήση μάσκας". Συμπλήρωσε δε πως θα υπάρχει ειδική εκπαίδευση προς όλους για την ορθή χρήση της και πως θα δοθεί συγκεκριμένος επαρκής αριθμός τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς τους οποίους και ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά για τις καλές υπηρεσίες που προσφέρουν ειδικότερα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες ενός τόσο απαιτητικού εγχειρήματος. "Θα έχουμε τη μορφή εκπαίδευσης για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τη μάσκα, πως την φοράμε, πως την αφαιρούμε, έτσι ώστε να μπορέσουν αυτά να γίνουν γνώση", τόνισε.

Η Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε πως θα υπάρχουν σε κάθε σχολείο στην ελληνική επικράτεια ειδικότερες διευκρινιστικές οδηγίες και πως όλοι οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στις θέσεις τους στην αρχή του Σεπτεμβρίου, έτσι θα μπορέσουν και οι ίδιοι να τις μελετήσουν αρκετά νωρίς και "να υπάρχει μια καλύτερη πρόσληψη των νέων δεδομένων", όπως τόνισε. Συμπλήρωσε ότι μόλις χθες το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στις προσλήψεις πάνω από 24.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την Ειδική και Γενική εκπαίδευση νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Παράλληλα διευκρίνισε πως σε κάθε τάξη θα βρίσκονται, όπως και έγινε από το πρώτο κύμα της πανδημίας, αντισηπτικά ενώ οι υποδεικνυόμενοι κανόνες για θα ισχύσουν το ίδιο για όλους.  "Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να ενημερώνουμε υπεύθυνα με αγάπη και φροντίδα για την υγεία των παιδιών. Για εκείνα, άλλωστε, γίνονται όλα", κατέληξε.

ΠΗΓΗ

Πολιτική 4503483032753545717
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε