Loading...

Τουρκία vs Ελλάδα'': Δυο διαφορετικές νοοτροπίες



Γράφει ο Δημήτρης Ασημακόπουλος


Η απόφαση της 10ης Ιουλίου 2020 αποτελεί ακόμα μία σελίδα προκλητικότητας και επιθετικής εξωτερικής πολιτικής στην ιστορία της Τουρκίας...
Οι αποφάσεις, οι πρακτικές και οι ενέργειες της γείτονος χώρας πάντα διακατέχονται από επιθετικότητα και "ακραίες στμπεριφορές" με άμεσο σκοπό την εσωτερική κατανάλωση που επιθυμεί το εκάστοτε καθεστώς και με απώτερο σκοπό την ικανοποίηση της επεκτατικής εξωτερικής πολιτικής που ασκείται από το ίδιο καθεστώς...
Η Ελλάδα από το παρελθόν ως και σήμερα, σεβόμενη την ιστορία της, ποτέ δεν κινήθηκε επιθετικά, αλλά πάντα αμύνεται έναντι εξωτερικών κινδύνων, επιλύοντας τις διαφορές ή διαφωνίες σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και θεσμούς!
Πρέπει όμως να γίνει σαφές προς άπαντες ότι το παραπάνω είδος εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, αποτελεί επιλογή μας και η διεθνής κοινότητα πρέπει επιτέλους να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, προστατεύοντας όχι ελληνική ή χριστιανική κληρονομιά, αλλά μεριμνώντας για την διεθνή, ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της ανθρωπότητας!
Η Αγία Σοφία αποτελεί σύμβολο πολιτισμού για όλους μας!
Δεν ανήκει σε κανέναν ηγέτη κράτους!
Δεν ανήκει σε κανένα κράτος!
Ανήκει στην ανθρωπότητα!
Αποτελεί μέρος της ιστορίας μας!
Ας σταθούν όλες οι διεθνείς δυνάμεις και όλοι οι παγκόσμιοι θεσμοί στο ύψος των περιστάσεων τιμώντας την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας!
Διάφορα 2862032873445299474
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε