Loading...

Το νεο χωροταξικό νομοσχέδιο επί τάπητος σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Κ. Μητσοτάκη


Το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο, που θα παρουσιαστεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο, βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης, υπο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, το χωροταξικό νομοσχέδιο αποτελεί "μείζονα παρέμβαση, που επιλύει χρονίζοντα ζητήματα σε ο,τι αφορά τον πολυεπίπεδο χωροταξικό σχεδιασμό με στόχο τη δημουργία ενός σταθερού, απλού και ενιαίου πλαισίου κανόνων για όλη την επικράτεια που θα παρέχει διαφάνεια και ασφάλεια δικαίου σε πολίτες και επενδυτές".
Ειδικότερα, στο σχέδιο νόμου προβλέπεται:
-Η θέσπιση κινήτρων για την εντός σχεδίου δόμηση, τους υποδοχείς οργανωμένης εγκατάστασης επιχειρήσεων και τα σχέδια με θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
- Η απλούστευση και μείωση των γενικών χρήσεων γης.
-Η μεταφορά συντελεστή δόμησης.
-Η βελτίωση στη λειτουργία του κτηματολογίου.
-Η απλοποίηση και ο εξορθολογισμός του Οικοδομικού Κανονισμού.
-Η επίλυση προβλημάτων σε ειδικά χωροταξικά σχέδια (υδατοκαλλιέργειες, ΑΠΕ, βιομηχανία και εφοδιαστική αλυσίδα).
Το αρμόδιο υπουργείο, παράλληλα, προωθεί άμεσα προς διαβούλευση και εφαρμογή υπουργικές αποφάσεις που βελτιώνουν τη ζωή και την κίνηση στα αστικά κέντρα μέσα από τη θέσπιση κανόνων για την προσαρμογή υφιστάμενων κτιρίων στις ανάγκες ατόμων με αναπηρία, την εφαρμογή μακροπροθεσμης εθνικής στρατηγικής για τη χρήση του ποδηλάτου, τον σχεδιασμό αστικών οδών και υπαίθριων δημοσίων χωρων. 
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης και η γενική γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Θεμάτων, Βίκυ Λοΐζου.
Πολιτική 2553132690268886561
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε