Loading...

Αρνητικά για κορωνοϊό τα ύποπτα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Αρνητικά για τον κορωνοϊό είναι και τα δύο δείγματα που ελήφθησαν από τους δύο Έλληνες πολίτες που επαναπατρίστηκαν χθες από την πόλη Ουχάν της Κίνας και μπήκαν προληπτικά στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπως και το δείγμα του ασθενούς που εισήχθη στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. 

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για τους δύο επαναπατρισθέντες αποκάλυψε το υπουργείο Υγείας με ανάρτηση στο Twitter, στην οποία σημείωνε τα εξής:

«Ο άψογος συντονισμός ΕΟΔΥ-ΕΚΑΒ & 1ης ΥΠΕ ολοκλήρωσε επιτυχώς τον επαναπατρισμό των 2 Ελλήνων πολιτών από την Κίνα. Στο πλαίσιο του κλινικό-εργαστηριακού πρωτοκόλλου εξετάσής τους, διενεργήθηκε έλεγχος αναπνευστικών δειγμάτων που ήταν αρνητικός για την παρουσία του νέου κορωνοϊού».

Παρότι τα αποτελέσματα για κορωνοϊό ήταν αρνητικά, οι δύο Έλληνες που επέστρεψαν από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, θα παραμείνουν για 14 ακόμα ημέρες σε εθελούσια απομόνωση στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Αντίστοιχα αρνητικό αποδείχτηκε κατόπιν ανάλυσης στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Γρίπης Βορείου Ελλάδος το δείγμα από τον ασθενή, που εισήχθη στο ΑΧΕΠΑ με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.

Σημειώνεται ότι στο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι ένα από τα τρία κέντρα αναφοράς για τον κορωνοϊό στη Βόρεια Ελλάδα, στο διάστημα των τελευταίων 10 ημερών προσήλθαν δύο κρούσματα ύποπτα για κορωνοϊό  Το πρώτο είχε αποδειχτεί αρνητικό κατόπιν ανάλυσης του δείγματος στο Ινστιτούτο Παστέρ, ενώ το δεύτερο αποδείχτηκε αρνητικό μετά από ανάλυση που έγινε στο Κέντρο Αναφοράς Γρίπης Βορείου Ελλάδος, το οποίο είναι υπεύθυνο για την περιοχή.

Εντωμεταξύ, ο μέχρι τώρα απολογισμός της επιδημίας της νέας ιογενούς πνευμονίας 2019-nCoV στην Κίνα ξεπέρασε τους 900 νεκρούς, την ώρα που ακόμα και ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση με το πρόσωπο καλυμμένο με μάσκα προστασίας.

Ενώ η επιδημία ξέσπασε τον Δεκέμβριο σε συνοικία της πόλης Ουχάν και μέχρι στιγμής τα καταγεγραμμένα και ανακοινωμένα κρούσματα είναι 40.000, σύμφωνα με τον τελευταίο, επίσημο, απολογισμό, ο πρόεδρος Σι επισκέφθηκε εχθές συνοικία του Πεκίνου για να επιθεωρήσει τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, εμφανίστηκε με μάσκα προστασίας και αφήνει να του μετρήσουν την θερμοκρασία με την βοήθεια ηλεκτρονικού θερμομέτρου, ένα πρωτόκολλο που ακολουθείται πλέον στους δημόσιους χώρους ολόκληρης της χώρας.
Υγεία 1571102335703159723
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε