Loading...

Ομόνοια...όπως παλιά με το νέο συντριβάνι


Η παλιά Αθήνα όπως μας τη θυμίζουν οι ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου ξαναζωντανεύει αυτές τις μέρες στην πλατεία Ομονοίας. Η κεντρική πλατεία της χώρας, το άλλοτε σημείο συναντησης όσων έφταναν στην πρωτεύουσα από την επαρχία, η απαξίωση της οποίας κρατά δεκαετίες, αλλάζει πρόσωπο.
Το εμβληματικό συντριβάνι, που έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη των παλαιότερων, επιστρέφει. Εχθές μάλιστα γέμισε με νερό κι έγινε η πρώτη, εντυπωσιακή δοκιμή λειτουργίας. Τα χρώματα με τα οποία γεμίζει το βράδυ μεταμορφώνουν την Ομόνοια σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πλατεία.
Η ανακατασκευή της πλαστείας Ομονοίας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδος, θα παραδοθεί για χρήση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας, όπως έχει ανακοινώσει η Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη.
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η πλατεία Ομονοίας βρίσκεται στην τελική ευθεία και θα παραδοθεί στους κατοίκους της Αθήνας. Πάμε να την αγαπήσουμε από την αρχή...», έγραψε σε ανάρτηση του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος Αθηναίων ενώ ανάρτησε στο Instagram, σχετικό βίντεο με την στιγμή που άρχιζε να γεμίζει το νερό το συντριβάνι, συνοδεύοντας το, από τη φράση, «ετοιμασίες στο φουλ, τελευταία φορά που το συντριβάνι είναι άδειο».


Διάφορα 8767997626746081152
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε