Loading...

Επιταχύνεται η ανάπτυξη δικτύου φυσικού αερίου στην Ανατολική Αττική


Πιο κοντά στην Ανατολική Αττική έρχεται το δίκτυο φυσικού αερίου. Οι συζητήσεις έχουν ωριμάσει ουσιαστικά, ώστε να προχωρήσει η επέκταση του δικτύου και στην Περιφερειακή Ενότητα της Ανατολικής Αττικής.

Η εκκίνηση των ενεργειών περαιτέρω ανάλυσης της μελέτης υλοποίησης του έργου ανάπτυξης δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, επισφραγίστηκε σε πρόσφατη σύσκεψη στα γραφεία της ΕΔΑ Αττικής.

Στο πλαίσιο του άμεσου προγραμματισμού ενεργειών της ΕΔΑ Αττικής, αποφασίστηκε ότι θα αναλυθούν, σε πρώτο στάδιο, οι οικονομικές, τεχνικές, λειτουργικές και κοινωνικές παράμετροι. Εν συνεχεία, θα καθοριστούν οι προϋποθέσεις κατασκευής της Βασικής Υποδομής Δικτύου Διανομής για την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, στα όρια του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου, σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη του Δικτύου Χαμηλής Πίεσης και τη σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου των Τελικών Καταναλωτών της Ανατολικής Αττικής.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν επί του κοινού στόχου, για επιτάχυνση των διαδικασιών ανάπτυξης και εφαρμογής του σχεδίου επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή, ενώ τέθηκε σε προτεραιότητα η διερεύνηση χρήσης φυσικού αερίου στο λιμάνι της Ραφήνας. 

«Η διείσδυση της χρήσης του φυσικού αερίου στις χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές, ως ενδιάμεσου καυσίμου, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επίτευξη της μείωσης των εκπομπών αερίου θερμοκηπίου, σύμφωνα με τους στόχους του ΕΣΕΚ», επεσήμανε ο κ. Χατζηγιάννης, Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΕΔΑ Αττικής, αναδεικνύοντας τη δυναμική του Αναπτυξιακού Προγράμματος 2020 – 2024, με έμφαση στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών διανομής φυσικού αερίου.

Ομόφωνα συμφωνήθηκε από τους συμμετέχοντες να αναλάβουν επείγουσες και κοινές δράσεις, ώστε να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που εγείρει η κλιματική αλλαγή, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, και κατά συνέπεια στη διασφάλιση της ευρείας χρήσης και προώθησης του φυσικού αερίου..

Περιφέρεια Αττικής 6230437836716699160
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε