Loading...

Δενδροφύτευση με τον Σάκη Ρουβά στο Νταού Πεντέλης



Μικροί και μεγάλοι έδωσαν δυναμικό «παρών» στη δράση αναδάσωσης στην περιοχή του Νταού Πεντέλης, πολύ κοντά στο σημείο από όπου ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά του 2018, που κατέκαψε το Μάτι. Με τον Σάκη Ρουβά να δίνει το σύνθημα, μαθητές από σχολεία της Αττικής φύτευσαν σπόρους, μικρά δέντρα βελανιδιάς κι εν γένει πλατύφυλλα, δεδομένου ότι το σκεπτικό των δασικών υπηρεσιών είναι μεικτά δάση με πλούσια βιοποικιλότητα, χαρακτηριστικό που προσφέρει καλύτερη άμυνα σε δασικές πυρκαγιές

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία αργότερα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, να φροντίζουν τα φυτά και τα δένδρα που φύτευσαν.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον ΣΠΑΠ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού), όπου εντάσσονται δώδεκα δήμοι, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Διονύσου, Κηφισιάς, Μαραθώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδας και Χαλανδρίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» και έγινε υπό την επίβλεψη του Δασαρχείου Πεντέλης.

Ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, δασοπροστασίας, καθώς και εθελοντισμού. Παράλληλα, εκπαιδεύονται στη διαδικασία της φύτευσης, αλλά και στην αγάπη για την προστασία του περιβάλλοντος.
Showbiz 8577007787124356357
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε