Loading...

Ενταση σε τριπλή επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στο Κουκάκι




Νέα τριπλή επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε υπό κατάληψη κτίρια βρίσκεται από νωρίς το πρωί σε εξέλιξη στο Κουκάκι. Αρχικά δημιουργήθηκε ένταση κατά την προσπάθεια εκκένωσης υπό κατάληψη κτιρίων από άτομα του αναρχικού χώρου, στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη στο Κουκάκι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, την ώρα που οι άνδρες της ΕΛΑΣ επιχείρησαν να μπουν στα κτίρια της οδού Ματρόζου και της οδού Παναιτωλίου, άτομα που υπήρχαν μέσα πέταξαν εναντίον τους πυροσβεστήρες και όποιο άλλο αντικείμενο υπήρχε, μέχρι και έπιπλα, φωνάζοντας ότι δεν πρόκειται να βγουν.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών. Κατόπιν, οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν και στα τρία κτίρια. Τέσσερις προσαγωγές έγιναν στην οδό Ματρόζου. Οι δύο αφορούν άτομα που διέμεναν εντός του κτιρίου. Δύο ακόμη συλλήψεις όμως αφορούν ενοίκους γειτονικού διαμερίσματος που διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η επιχείρηση στο διπλανό υπό κατάληψη κτίριο. Επίσης, τέσσερις προσαγωγές έγιναν και στο κτίριο της Παναιτωλίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν βρεθεί και στο κτίριο της οδού Αρβάλη δύο άτομα τα οποία, όμως, δεν προέβαλαν αντίσταση.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις εντάσσονται στον σχεδιασμό της αστυνομίας για την εκκένωση όλων των υπό κατάληψη κτιρίων, καθώς έληξε η προθεσμία που είχε δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να τα εγκαταλείψουν οι καταληψίες.
Διάφορα 6757428219333241388
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε