Loading...

Κακοκαιρία «Διδώ»: Σε Λαύριο-Κερατέα η μεγαλύτερη ποσότητα νερού




Σε Λαύριο και Κερατέα έπεσε κατά το μέχρι τώρα πέρασμα της κακοκαιρίας η μεγαλύτερη ποσότητα νερού, καθώς οι καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών, κατέγραψαν 64 και 63 mm αντίστοιχα, ενώ σε άλλες περιοχές όπως η Δροσιά, έπεσαν 54 mm νερού. Γενικά, το πέρασμα της «Διδούς» από την Αττική στη διάρκεια της νύχτας σάρωσε κυρίως τα νότια προάστια της Αττικής, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Στη διάρκεια της νύχτας η πυροσβεστική δέχτηκε 13 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων. Πιο αναλυτικά, οι 7 κλήσεις ήταν για κοπές δέντρων, ενώ οι άλλες έξι αφορούσαν αντλήσεις υδάτων. Οι κλήσεις έγιναν από τις περιοχές του Κορωπίου, του Λαυρίου, της Νίκαιας, του Κερατσινίου, του Φαλήρου, του Διονύσου, της Ηλιούπολης, του Αλίμου και του Μαραθώνα.

Τα φαινόμενα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα είναι και σήμερα έντονα σε αρκετές περιοχές. Η κακοκαιρία θα συνεχίσει να «χτυπά» με έντονη βροχόπτωση και καταιγίδες στην Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία, αλλά κυρίως στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Αναλυτικά, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα στις εξής περιοχές:

α. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη δυτική Μακεδονία, καθώς και στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, και τις Σποράδες όπου κατά διαστήματα οι καταιγίδες θα είναι πολύ ισχυρές. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και θα εξασθενήσουν.

β. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Επίσης αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια και κεντρικά ορεινά, όπου από χθες τη νύχτα ήδη σε ορισμένες περιοχές, όπως το Κοτύλη Καστοριάς, το έστρωσε.
Στην Αττική για σήμερα προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές κατά περιόδους, και κυρίως το βράδυ, με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 15 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Η πρόγνωση του καιρού για την Αττική

Καιρός: Αστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς ισχυρές, και εκ νέου από το απόγευμα. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Διάφορα 1861822148178365004
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε