Στη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου ο υποψήφιος τότε βουλευτής Ανατ. Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία, Μάκης Βορίδης, αρεσκόταν να θυμίζει στους πολιτικούς φίλους του τη διαδρομή του στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
Τους έλεγε λοιπόν ότι ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την πολιτική στα 14 μόλις χρόνια του, ως μαθητής, και από τότε μέχρι σήμερα που είναι πλέον 55 ετών, επί 41 ολόκληρα χρόνια δηλαδή, παραμένει ενεργός πολίτης.
«Στα 41 αυτά χρόνια έχω μείνει πιστός στην ιδέα του έθνους και της υποστήριξης των αξιών της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας ενώ παράλληλα βρισκόμουν πάντα απέναντι στην ιδεολογία της αριστεράς», συμπλήρωνε καταχειροκροτούμενος!
Βέβαια τα 41 χρόνια της ενασχόλησής του με την πολιτική τού κόστισαν αρκετά αφού στην διαδρομή του αυτή κυριάρχησε ένα ψέμα.
Ότι υπήρξε αντισημίτης και ότι χρησιμοποιούσε ρατσιστικές εκφράσεις σε βάρος των Εβραίων.
Βέβαια όλοι όσοι γνωρίζουν την πορεία του νυν υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εκλεγμένου, για πολλοστή φορά, βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ξέρουν ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.
Αντιθέτως μάλιστα, παρά το γεγονός ότι υπηρέτησε τον εθνικιστικό χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο κ. Βορίδης ουδέποτε καταφέρθηκε κατά των Εβραίων.
Έτσι οι τελευταίες επιθέσεις που δέχθηκε από τον γενικό γραμματέα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ), Βίκτωρα Ελιέζερ, είναι σαφές ότι κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας αλλά και των όσων, εκτός πραγματικότητας, έγραψαν οι ισραηλινές εφημερίδες Τζερούσαλεμ Ποστ και Χαρέντ, αμέσως μετά την ανακοίνωσή του ονόματος του κ. Βορίδη μεταξύ των υπουργών της νέας κυβέρνησης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Εντύπωση προκαλεί ότι ενώ κατονομάζονται δύο παράγοντες του Ισραήλ της διασποράς οι οποίοι καταφέρθηκαν κατά του κου Βορίδη (ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσσου, Ρόναλντ Λόντερ και ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Οργάνωσης, Γιάκοβ Χάγκελ), ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη χωρίς καμία απολύτως αναφορά στον κ. Βορίδη.
Ο κ. Ελιέζερ λοιπόν παρότι γνωρίζει τα ελληνικά πράγματα θεώρησε ότι έπρεπε να αναφερθεί σε κάτι που ουδέποτε υπήρξε, δηλαδή το «αντισημιτικό παρελθόν» του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
Έτσι ο κ. Βορίδης οδηγήθηκε, το πρωί του Σαββάτου, 24 ώρες μετά τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΚΙΣ, σε μια ανακοίνωση όπου απλά αναφέρει όχι μόνο ότι δεν υπήρξε ποτέ αντισημίτης αλλά έχει επανειλημμένα αποδείξει τα φιλοεβραϊκά αισθήματά του ακόμη και σε διεθνή fora.
Πιο σημαντική όμως είναι η αναφορά στο κατά πόσον ο νέος υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης υπήρξε αντισημίτης από έναν παλαιό συμμαχητή του και κορυφαίο ακόμη παράγοντα του εθνικιστικού χώρου, του δημοσιογράφου και συγγραφέα, Παναγιώτη Λιάκου!
Σε άρθρο του στο μπλογκ του που φέρει την ονομασία «Αδιάβροχοι», το οποίο φέρει τον τίτλο «Ο ανύπαρκτος αντιεβραϊσμός του Μάκη Βορίδη» ο κ. Λιάκος κάνει σαφές ότι «το να τον χαρακτηρίζουν (σ.σ.: τον Μ. Βορίδη) αντισημίτη και αντιεβραίο είναι κάτι χειρότερο από δόλιο. Είναι ανακριβές και θυμίζει το ειρωνικό απόφθεγμα των Αμερικανών δημοσιογράφων: “ας μην αφήνουμε την αλήθεια να μας χαλάει μια καλή ιστορία”».
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας αναφέρεται στη σχέση του με τον κ. Βορίδη από την εποχή που ο δεύτερος ηγείτο του Ελληνικού Μετώπου (αποχώρησε από αυτό το 2005 προκειμένου να περάσει στο ΛΑΟΣ) και ο πρώτος ήταν στέλεχος.
«Ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος θυμάμαι πάρα πολύ καλά ότι στο Ελληνικό μέτωπο απαγορευόταν ρητά η αρνητική κριτική στο κράτος του Ισραήλ, την εβραϊκή θρησκεία και τον σιωνισμό - το δικαίωμα των Εβραίων να έχουν πατρίδα και να την ορίζουν όπως εκείνοι νομίζουν και επιθυμούν.
Γι’ αυτό –αλλά και για λόγους… στυλ, κοινωνικούς και άλλους παράξενους και ανερμήνευτους- ορισμένοι από τον λεγόμενο “εθνικιστικό” χώρο θεωρούσαν συλλήβδην το Ελληνικό Μέτωπο “μη εθνικιστικό” και μας αποκαλούσαν “μασωνοδεξιούς”», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Λιάκος και συμπλήρωσε:
«Ο Βορίδης είχε ξεκαθαρίσει από την 1η ημέρα -και δεν κουραζόταν να επαναλαμβάνει μέχρι και το τέλος- ότι η έκφραση πάσης φύσεως αντισημιτισμού και αντισιωνισμού από μέλος του κόμματος ήταν επαρκής λόγος οριστικής διαγραφής από το Ελληνικό Μέτωπο.
Οποτεδήποτε κάποιος τρίτος προσέγγιζε το κόμμα και άρχιζε να ρητορεύει κορυβαντιώντας ή απλά να ρωτάει τον Βορίδη για την επιρροή των Εβραίων στα ελληνικά εκλογικά πράγματα εκείνος απαντούσε σκωπτικά “δεν έχω δει ποτέ κάποιον ραββίνο πίσω από το εκλογικό παραβάν να συνιστά στους πολίτες να μας καταψηφίσουν και να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Μόνοι μας κάνουμε τις ανοησίες, μόνοι μας προδίδουμε το έθνος”»!
Και βέβαια ιδιαίτερη αξία για τη σημερινή σχέση του κ. Λιάκου με τον κ. Βορίδη έχει το υστερόγραφο του δημοσιογράφου και συγγραφέα: «Άπαντες γνωρίζουν ότι λατρεύω να ασκώ δριμεία κριτική στον Βορίδη (ειδικά από τότε που ψήφισε το Μνημόνιο και ύστερα τη διάταξη για το τζαμί στον Βοτανικό). Όμως, άλλο η κριτική κι άλλο τα ψέματα».