Loading...

Ποιοι δημότες δικαιούνται δωρεάν είσοδο στις νότιες πλαζ;


Λίγο πριν την επίσημη έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν και των μπάνιων μας, καταγράψαμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την δωρεάν είσοδό μας στις νότιες πλαζ!
Αγαπητοί νότιοι και δη δημότες των 3Β. Αφού ανακοινώθηκαν οι παραλίες των νοτίων προαστίων που κέρδισαν την Γαλάζια σημαία, δεν έμενε παρά να μάθουμε και τα δικαιώματα εισόδου στις παραλίες της πόλης για το 2019.
-Στην Α’ Πλαζ Βούλας (Τhalassea), οι κάτοχοι της κάρτας του δημότη εγγεγραμμένοι στη δημοτική ενότητα Βούλας, δικαιούνται δωρεάν είσοδο. Οι δημότες της Βάρης και της Βουλιαγμένης, διατηρούν κι εκείνοι το δικαίωμα της δωρεάν εισόδου, προσκομίζοντας με τη σειρά τους, την κάρτα του δημότη. (Επίσημο opening 20/05/2019)
-Στην Πλαζ της Βάρκιζας (Varkiza Resort/Yabanaki), οι κάτοχοι της κάρτας του δημότη εγγεγραμμένοι στη δημοτική ενότητα Βάρης, δικαιούνται δωρεάν είσοδο. Οι δημότες των άλλων δύο δημοτικών ενοτήτων, μπορούν να προμηθευτούν ένα ειδικό αυτοκόλλητο, με κόστος 20€, για την κάρτα τους από τα ταμεία της πλαζ, με το οποίο θα δικαιούνται δωρεάν είσοδο όλο τον χρόνο.
-Στην Πλαζ της Βουλιαγμένης όλοι οι κάτοχοι κάρτας του Δημότη -ανεξάρτητα από τη δημοτική ενότητα στην οποία είναι εγγεγραμμένοι- πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο (2,00 € τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα). Μέσα στην παραλία η χρήση ξαπλώστρας και ομπρέλας δεν έχει επιπλέον χρέωση.
-Στη Λίμνη Βουλιαγμένης, για τους δημότες Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, ισχύουν συγκεκριμένες χρεώσεις, με την επίδειξη της κάρτας. Η είσοδος είναι 9 ευρώ τις καθημερινές και 12 ευρώ τα Σαββατοκύριακα.
-Στην Ακτή του Ήλιου στον Άλιμο, οι δημότες του Αλίμου δικαιούνται δωρεάν είσοδο με την επίδειξη της κάρτας δημότη.
– Στον Αστέρα της Γλυφάδας, για τους δημότες της Γλυφάδας και για τα παιδιά έως 12 ετών, ισχύει έκπτωση 50% από τις κανονικές τιμές.
Πιο αναλυτικά, από 5 ευρώ τις καθημερινές, η τιμή της εισόδου διαμορφώνεται σε 2.5 ευρώ. Για τα Σαββατοκύριακα, από 7 ευρώ, η είσοδος διαμορφώνεται σε 3.5 ευρώ.
Απαραίτητο δικαιολογητικό, κάποιος λογαριασμός ΔΕΚΟ, ή κάποιο επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει ότι είστε δημότες Γλυφάδας.Σε ανέργους και ΑΜΕΑ η τιμή διαμορφώνεται σε ένα ευρώ λιγότερο από την κανονική τιμή.
Η είσοδος σε παιδιά έως 5 ετών είναι δωρεάν.
Πληροφορίες για κάρτες δημότη
– Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη
Oι κάρτες δημότη που εκδόθηκαν πέρυσι (αλλά και οι κάρτες που έχουν εκδοθεί σε παλαιότερα έτη) παραμένουν κανονικά σε ισχύ και όσοι δεν έχουν μπορούν να προμηθευτούν στο ισόγειο του Δημαρχείου στη Βούλα (Κ. Καραμανλή 18, παραλιακή λεωφόρος, πριν τη Β΄πλαζ Βούλας στο ρεύμα προς Βουλιαγμένη), στην υποδοχή, από τις 09:00 π.μ. έως και τις 14:00 μ.μ., καθημερινά, έχοντας μαζί τους μια πρόσφατη φωτογραφία (έγχρωμη πρόσφατη), την αστυνομική τους ταυτότητα και μια φωτοτυπία αυτής. Επίσης μία αίτηση που συμπληρώνεται σε ειδικό έγγραφο που παρέχεται επί τόπου.
Τα παιδιά των δημοτών μπορούν να εκδόσουν την κάρτα τους από έξι ετών και άνω με αίτηση και ταυτότητα των γονέων τους.
Η κάρτα ισχύει επ’ αόριστον γι’ αυτό και αν υπάρξει απώλεια ή κλοπή της απαιτείται εκτός των υπολοίπων δικαιολογητικών και μία υπεύθυνη δήλωση από τον δικαιούχο δημότη.
Άλιμος
Αν διαθέτετε ήδη κάρτα δημότη, συνεχίζει να είναι σε ισχύ και το 2019. Σε αντίθετη περίπτωση απαιτείται μια απλή φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας και δύο πρόσφατες φωτογραφίες τύπου ταυτότητας/διαβατηρίου. Οι Αιτήσεις κατατίθενται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, Αριστοτέλους 25 & Αυξεντίου 12 (τρίτος όροφος), από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 08.30 π.μ. – 17.00 μ.μ.
Για παιδιά 0 – 5 ετών δεν χρειάζονται κάρτα για δωρεάν είσοδο, ενώ για παιδιά 5 ετών και άνω, την αίτηση καταθέτει ο γονέας, μαζί με δύο φωτογραφίες του εκάστοτε παιδιού.
Για κάθε περαιτέρω πληροφορία, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Δήμου Αλίμου (www.alimos.gr) ή καλέστε στα τηλέφωνα 210 9850311, 210 9850313.
Καλά μπάνια!


Περιφέρεια Αττικής 2237515946897330028
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε