Loading...

Αυτοδυναμία ΝΔ με όλα τα σενάρια βγάζουν οι δημοσκοπήσεις- Ηττοπάθεια σε ΣΥΡΙΖΑ



"Κλειδωμένη" αυτοδυναμία για την Ν.Δ δείχνουν οι δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν χθες και μάλιστα για όλα τα σενάρια: Τόσο για εξακομματική όσο και για ενδεχόμενη επτακομματική Βουλή. 
Στην δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, η Ν.Δ προηγείται 8,5 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ , εξασφαλίζοντας 156 έδρες σε περίπτωση εξακομματικής Βουλής και 152 έδρες, σε ενδεχόμενη επτακομματική. 
Το ίδιο μοτίβο ακολουθείται και στην δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, με την διαφορά να ανεβαίνει στις 9 μονάδες και την Ν.Δ να διεκδικεί τις ίδιες ακριβώς έδρες: 156 έδρες εάν πάρει το κόμμα του Βαρουφάκη "εισιτήριο" για την Βουλή και 152 αν ξεπεράσουν το όριο του 3% τόσο ο Βαρουφάκης όσο και ο Βελόπουλος. 
Σε όλα τα (ρεαλιστικά) σενάρια σε κάθε περίπτωση, βάσει των χθεσινών δημοσκοπήσεων, η Ν.Δ έχει "κλειδωμένη" αυτοδυναμία με τον ΣΥΡΙΖΑ να δίνει "μάχη" για να αυξήσει τα ποσοστά των ευρωεκλογών. 
Μούδιασμα
Η παράσταση νίκης που δίνει στη Ν.Δ θηριώδη ποσοστά (70%) αλλά και οι δέκα μονάδες που υπολείπεται ο Αλέξης Τσίπρας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργία, αφήνουν στυφή γεύση στην Κουμουνδούρου.
Μετά το κάζο, μάλιστα,  που έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές με τις δημοσκοπήσεις, δεν μπορεί πλέον ούτε χάριν εντυπώσεων να ισχυριστεί ότι "οι δημοσκοπήσεις πέφτουν έξω" και πως " εμείς χάνουμε στις δημοσκοπήσεις αλλά κερδίζουμε στις κάλπες" που έλεγε με ανάλογη έπαρση ο κ. Τσίπρας κατά την διάρκεια της ευρω-προεκλογικής περιόδου. 
Στον ΣΥΡΙΖΑ που παρακολουθούν πλέον τις δημοσκοπήσεις προσεκτικά και "απαλλαγμένοι" από  τις δημοσκοπικές εταιρείες του Χριστόφορου Βερναρδάκη που παραμόρφωναν την πραγματική εικόνα, αφενός δυσκολεύονται να υποστηρίξουν πειστικά το αφήγημα ότι "το παιχνίδι γυρίζει", αφετέρου είναι ακόμη περισσότερο "μουδιασμένοι" για το γεγονός ότι η ψαλίδα με την Ν.Δ δεν κλείνει, επιτείνοντας το κλίμα ηττοπάθειας στο εσωτερικό του κόμματος. 
Προσδοκίες
Μετά την εκκωφαντική κατραπακιά που επεφύλαξε στην απερχόμενη Κυβέρνηση η κάλπη της 26ης Μαίου, η μοναδική προσδοκία που έχουν στην Κουμουνδούρου πλέον είναι να μειώσουν την διαφορά Ν.Δ- ΣΥΡΙΖΑ και να αυξήσουν τα ποσοστά τους ώστε να είναι αδιαπραγμάτευτη η εδραίωση του κόμματος ως ο δεύτερος πόλος του πολιτικού σκηνικού, ως αντίπαλο δέος στην "γαλάζια" παράταξη. 
Αυτό που βάζουν στο μικροσκόπιό τους είναι οι δεξαμενές ψηφοφόρων οι οποίοι δεν επέλεξαν στις ευρωεκλογές να μετακινηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Ν.Δ ή αλλού  και απλώς απέφυγαν τιμωρώντας  το κυβερνών επί 4,5 χρόνια να απόσχουν από την κάλπη. 
Στην ομάδα αυτή θα επιχειρήσει να ρίξει "δίχτυα" ο ΣΥΡΙΖΑ με πρώτιστο στόχο να μην πέσουν έτι περαιτέρω τα ποσοστά του σε σχέση με τις ευρωεκλογές. 
Γρίφος παραμένει το πώς θα αντιμετωπίσουν το ΚΙΝΑΛ στην πορεία για τις εθνικές εκλογές, το οποίο παρά το "ρήγμα" στο εσωτερικό του με την εκδίωξη του Ευ. Βενιζέλου, φαίνεται να είναι σε θέση να συγκρατήσει τα ποσοστά του. 

Πολιτική 1647574917960297546
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε