Loading...

Ελένη Καμπόλη: «Πιστεύω πως έχει δυστυχώς χαθεί πολύτιμος χρόνος και υπάρχει άμεση ανάγκη να δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της περιοχής»




 Η Ελένη Καμπόλη, διευθύντρια του 28ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών και αντιπρόεδρος στην αντικαρκινική Αχαρνών είναι μία νέα υποψήφια που διεκδικεί θέση στα δρώμενα του δήμου της. Πρωταρχικό της μέλημα όπως δηλώνει στο attikinews, είναι η δημιουργία μιας δίκαιης κοινωνίας με ίσες ευκαιρίες για όλους, που σέβεται τον πολίτη και επενδύει στο μέλλον των παιδιών.  Θέλοντας να προβάλει το όραμα της, επιλέγει να είναι στο πλευρό του κύριου Χάρη Δαμάσκου με την παράταξη 10. 
Στην Ευαγγελία Γουλέτα

Κυρία Καμπόλη, μελετώντας το βιογραφικό σας, γνωρίζουμε πως είστε μία δραστήρια γυναίκα με έντονο το συναίσθημα κοινωνικής προσφοράς. Θα θέλατε να μας περιγράψετε το έργο σας στη δύσκολη περιοχή του στρατοπέδου Καποτά όπου εργάζεστε και γενικότερα άλλες κοινωνικές δράσεις στις οποίες συμμετέχετε; 


Εργάζομαι από το 2011 ως Διευθύντρια 28οΔημοτικό Σχολείο Αχαρνών  που βρίσκεται εντός του καταυλισμού σεισμοπλήκτων του στρατοπέδου Καποτά. Πρόκειται για ένα δύσκολο έργο καθώς καλούμαι να ασκήσω τα εκπαιδευτικά και  διοικητικά μου καθήκοντα παράλληλα με άλλες δράσεις υποστηρικτικές των μαθητών και των οικογενειών τους. Πιο συγκεκριμένα είμαστε δίπλα στους μαθητές μας υλοποιώντας εμβολιασμούς, παιδιατρικές εξετάσεις, προγράμματα σχολικών γευμάτων, διανομής ειδών ένδυσης αλλά και διασφαλίζοντας δωρεάν συμμετοχή σε εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα σε συνεργασία με φορείς και ιδιώτες καθώς και με τη Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως. Είμαι ευτυχής διότι με την ανάδειξη των προβλημάτων της σχολικής κοινότητας, υπήρξε θετική ανταπόκριση ακόμη και σε θέματα που σχετίζονται με τη βελτίωση υλικοτεχνικής υποδομής του Σχολείου, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τους μαθητές μας καθώς το σχολικό περιβάλλον είναι τις περισσότερες φορές η μοναδική διέξοδος από το ζοφερό περιβάλλον του καταυλισμού που μεγαλώνουν και η μοναδική ελπίδα για ομαλή κοινωνική ένταξη.
Βέβαια η κοινωνική προσφορά δεν εξαντλείται μόνο εδώ. Από τη θέση της αντιπροέδρου του Παραρτήματος Αχαρνών και Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας συμβάλλω στην υλοποίηση κοινωνικών δράσεων προαγωγής της υγείας που περιλαμβάνουν διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών, υλοποίηση δωρεάν test-pap, μαστογραφιών, ενημερωτικών εκδηλώσεων και πολλά άλλα ακόμη. 

Ωστόσο είναι πρώτη φορά που συμμετέχετε σε αυτοδιοίκητές εκλογές. Τι σας ώθησε σε αυτή την απόφαση;


Η επιλογή ενασχόλησης  με τα κοινά για κάθε σκεπτόμενο πολίτη δεν είναι σίγουρα εύκολη υπόθεση, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το Δήμο Αχαρνών, όπου έχουν συσσωρευτεί τεράστια προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια. Η απόφασή μου να ασχοληθώ με τις αυτοδιοίκητές εκλογές ήταν αποτέλεσμα  ώριμης σκέψης και αφού όλα αυτά τα χρόνια που ζω και εργάζομαι στο Δήμο Αχαρνών γίνομαι καθημερινά αποδέκτης πολλαπλών ζητημάτων αναφορικά με την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής που σχετίζεται με την έλλειψη υποδομών ,την  απουσία καθαριότητας ,και την αυξημένη εγκληματικότητα στην περιοχή. Πιστεύω πως έχει δυστυχώς χαθεί πολύτιμος  χρόνος και υπάρχει άμεση ανάγκη να δοθούν  λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της  περιοχής,από ανθρώπους που έχουν αποδείξει πως μπορούν να σταθούν στο πλευρό των πολιτών και να συντελέσουν στην έξοδο του Δήμου μας από το τέλμα που έχει περιέλθει.

Τι συνετέλεσε στην επιλογή σας να ενταχθείτε στον συνδυασμό του κύριου Χάρη Δαμάσκου;


Η  απόφασή μου να ταχθώ στο πλευρό του κ. Χάρη Δαμάσκου δεν ήταν τυχαία. Πιστεύω ακράδαντα πως στο πρόσωπό του συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία του ηγέτη που μπορεί να οδηγήσει τον τόπο στην πρόοδο και την ανάπτυξη. Η μακρόχρονη πορεία του σε διαφορετικές θέσεις ευθύνης στην τοπική αυτοδιοίκηση  τον καθιστά έναν έμπειρο πολιτικό, ο οποίος με γνώση και σύνεση μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της περιοχής του Δήμου Αχαρνών. Παράλληλα όμως ο κ.Χάρης Δαμάσκος και η παράταξη «Δ.Ε.Κ.Α.», πλαισιώνεται από μια ομάδα άξιων και ικανών συνεργατών που είναι έτοιμοι να εργαστούν μαζί του από την επόμενη μέρα των εκλογών για  να γυρίσει σελίδα ο Δήμος και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο αύριο. 

Πως εκτιμάτε το καθένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή σας;


Όπως σας ανέφερα και προηγουμένως τα προβλήματα είναι πολλαπλά και φυσικά διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή στο Δήμο μας. Επιπλέον η ιεράρχηση που γίνεται για την επίλυσή τους είναι πιθανά υποκειμενική, εφόσον ο καθένας δίνει προτεραιότητα σε αυτά που θεωρεί κατά περίπτωση σημαντικά. Όπως προκύπτει βέβαια από την επαφή μας με τους πολίτες ,τα θέμα της ασφάλειας ,της καθαριότητας και της αντιμετώπισης της παραβατικότητας φαίνεται πως απασχολούν κατά κύριο λόγο τους πολίτες ,ενώ έπονται άλλα που σχετίζονται με τη βελτίωση και ανάπτυξη των υποδομών, την εξυπηρέτηση των πολιτών, την επέκταση  κοινωνικών δομών καθώς και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Πως επιθυμείτε να αξιοποιηθείτε από την επόμενη δημοτική αρχή; Ποια  είναι τα άμεσα σχέδια που θα θέλατε να υλοποιήσετε στο πλαίσιο της συμμετοχής σας σε αυτή;


Η απόφαση αυτή είναι συλλογική και βέβαια δεν νομίζω πως υπάρχουν περιθώρια να διαφοροποιηθεί από την πραγματική θέληση των δημοτών μας, συνεπώς θα πρέπει να ενεργήσουμε σύμφωνα με τα όσα περιγράψαμε προηγουμένως.  Σε ότι με αφορά, όπως γνωρίζετε υπηρετώ τον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης για πολλά χρόνια. Παράλληλα η επιστημονική μου κατάρτιση σε τομείς που σχετίζονται με την Κοινωνιολογία και τη Διοίκηση, με ωθούν να προσπαθήσω στο πλαίσιο ενός εκσυγχρονισμένου μηχανισμού διοίκησης, να συμβάλλω στην εξασφάλιση καλύτερων σχολικών υποδομών για τα παιδιά του Δήμου Αχαρνών, χώρων άθλησης και αναψυχής και παράλληλα επέκταση των κοινωνικών υπηρεσιών προς τους δημότες με στόχο τη δημιουργία μιας δίκαιης  κοινωνίας  με ίσες ευκαιρίες για όλους ,που σέβεται τον πολίτη και επενδύει στο  μέλλον των παιδιών της εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο αύριο. 


Περιφέρεια Αττικής 8947457465962261038
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε