Loading...

Χρύσανθος Κόνταρης: «Θα έχουμε επιτύχει τους στόχους μας όταν τα δελτία θα αρχίσουν να παίζουν καλές ειδήσεις για τις Αχαρνές»



Ο Χρύσανθος Κόνταρης, Προϊστάμενος στην Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εργασίας και καθηγητής πληροφορικής σε σχολεία Αχαρνών – Θρακομακεδόνων,  έχει διατελέσει στο παρελθόν Αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος επί 8 έτη στους προαναφερθέντες δήμους, μιλάει σήμερα στο attikinews για την συμμετοχή του στις προσεχείς εκλογές με τον συνδυασμό του Χάρη Δαμάσκου ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. Συγκεκριμένα αναφέρεται στα προβλήματα του τόπου του και στις προϋποθέσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών λέγοντας «Κύριος στόχος όλων μας είναι να επαναφέρουμε την πόλη στην κανονικότητα και να δώσουμε το δικαίωμα στους συμπολίτες μας να βιώνουν μια ανθρώπινη καθημερινότητα.»
Στην Ευαγγελία Γουλέτα 
Κύριε Κόνταρη, 

Έχετε επιλέξει τον συνδυασμό του κ. Χάρη Δαμάσκου. Πείτε μας τα κριτήρια αυτής της επιλογής.


Καταρχάς, παρά το γεγονός ότι είχα δύο συνεχόμενες θητείες στο Δημοτικό Συμβούλιο και ενδιαφέρομαι ενεργά για τα πολιτικά πράγματα του τόπου μας, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές αποφάσισα συνειδητά να μη συμμετέχω. Ο λόγος είναι ότι δεν υπήρχε μια δημοτική παράταξη που να δημιουργεί μια αξιόπιστη προοπτική για τον Δήμο Αχαρνών. Η τελευταία δημοτική αρχή, δυστυχώς επιβεβαίωσε τις επιφυλάξεις μου. 
Ο Χάρης Δαμάσκος είναι ο  άνθρωπος που, όχι μόνο δημιουργεί την ελπίδα, αλλά παρέχει και τα εχέγγυα ότι κάτι καλύτερο μπορεί να γίνει στην πόλη που ζούμε, συνεπικουρούμενος από τα εξαιρετικά στελέχη τα οποία διαθέτει ο συνδυασμός ΔΕΚΑ.
Το κύριο χαρακτηριστικό του Χάρη Δαμάσκου που με κάνει να πιστεύω πως είναι ο καταλληλότερος Δήμαρχος, είναι το ότι δεν έχει ανάγκη να γίνει Δήμαρχος! Είναι καταξιωμένος επαγγελματίας με ευρεία επιχειρηματική δραστηριότητα. Διαθέτει μια επιτυχημένη εικοσαετή πολιτική καριέρα, αλλά δεν είναι πολιτικός κατ’ επάγγελμα, ούτε βιοπορίζεται από την πολιτική. Συνεπώς,  ο Χάρης Δαμάσκος δε θα έρθει για να πάρει αξία από τη θέση του Δημάρχου. Απεναντίας, πιστεύω ότι θα δώσει αξία στη θέση του Δημάρχου, υπηρετώντας τη με το ήθος και την αποτελεσματικότητα που τον διακρίνει.

Έχοντας θητεύσει πολλά χρόνια σε θέσεις ευθύνης, πως θα περιγράφατε αυτή την εμπειρία σας και πως αυτό πιστεύετε ότι θα ωφελήσει την επόμενη δημοτική αρχή;


Για να υπηρετήσει κάποιος σωστά σε μία θέση ευθύνης, πρέπει να έχει πρώτα διανύσει μια διαδρομή και να διαθέτει, όχι μόνο προθυμία, αλλά και την απαραίτητη εμπειρία. Όταν κάποιος αναλάβει μια θέση π.χ. Αντιδημάρχου ή Προέδρου, ενός νομικού προσώπου του Δήμου, έχει την ευθύνη να διοικήσει έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων, να λάβει δύσκολες αποφάσεις και να διαχειριστεί δημόσιο χρήμα. Πιστεύει κανείς ότι μπορεί να επιτύχει τον σκοπό του, χωρίς να διαθέτει τη σχετική εμπειρία αλλά και την ουσιαστική γνώση του αντικειμένου; 
Προσωπικά, τη Διοίκηση δεν την έμαθα στον Δήμο. Υπηρετώ τη δημόσια διοίκηση επί είκοσι (20) και πλέον συναπτά έτη και έχω αναλάβει διάφορες θέσεις ευθύνης, με ποικίλους ρόλους και καθήκοντα. Αυτό μου έχει προσδώσει πολύτιμη εμπειρία την οποία έχω ήδη αξιοποιήσει στον Δήμο και, εφόσον μου δοθεί η ευκαιρία από τους συνδημότες μου, θα είμαι και πάλι στη διάθεση του Δημάρχου.

Ποιοι είναι κατά κύριο λόγο οι στόχοι που θα θέλατε να υλοποιήσετε, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου στην επόμενη δημοτική αρχή;


Κύριος στόχος όλων μας είναι να επαναφέρουμε την πόλη στην κανονικότητα και να δώσουμε το δικαίωμα στους συμπολίτες μας να βιώνουν μια ανθρώπινη καθημερινότητα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι δημότες μας θα νιώθουν ασφαλείς στα σπίτια τους, η πόλη μας θα είναι καθαρή, τα σχολεία θα λειτουργούν χωρίς προβλήματα και οι υπηρεσίες του Δήμου θα εξυπηρετούν γρήγορα και αποτελεσματικά τον κόσμο. Αυτά μπορούν να γίνουν άμεσα, ώστε να πορευτούμε με σίγουρο βηματισμό προς μία καλύτερη ποιότητα ζωής.
Ένα έργο που θα αλλάξει σημαντικά την εικόνα των  Αχαρνών και θα επηρεάσει θετικά τις ζωές όλων μας είναι η δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου με χώρους αναψυχής, άθλησης και παιδικές χαρές. Έχουμε ήδη κάνει τον αρχικό σχεδιασμό και θα προχωρήσουμε την υλοποίηση από την πρώτη μέρα που θα αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου.
Περαιτέρω, με βάση και τη δική μου ιεράρχηση, στις βασικές μας στοχεύσεις περιλαμβάνονται η αναβάθμιση του οδικού δικτύου, η συντήρηση και επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων, η αξιοποίηση των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών του δήμου μας και, τέλος, η δημιουργία ενός αναπτυξιακού περιβάλλοντος με επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που θα φέρει και νέες θέσεις εργασίας.
Θα σας πω και πότε πιστεύω ότι θα έχουμε πετύχει τους στόχους μας. Όταν πια ο Δήμος Αχαρνών θα αποτελεί θέμα συζήτησης για την ιστορία του και τον πολιτισμό του, για το φυσικό του περιβάλλον, για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρει, για την καινοτομία που εφαρμόζεται και για τις επιτυχίες των παιδιών μας και των νέων μας. Όταν δε θα είμαστε σημείο αναφοράς μόνο για δυσάρεστα, αλλά τα δελτία θα αρχίσουν να παίζουν καλές ειδήσεις για τις Αχαρνές.

Έχοντας υπηρετήσει σε υπηρεσίες του ΕΣΠΑ και μάλιστα από θέσεις ευθύνης, θεωρείτε ότι ο Δήμος Αχαρνών έχει αξιοποιήσει όλες τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που υπάρχουν; Υπάρχουν περιθώρια για περισσότερες επενδύσεις;


Όπως όλοι γνωρίζουν, το ταμείο του Δήμου είναι πραγματικά άδειο και ο Δήμος βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης. Ακόμα και να βγούμε από την Επιτήρηση, δεν υπάρχουν χρήματα για να δημιουργήσουμε τις υποδομές που όλοι θέλουμε και δικαιωματικά απαιτούμε. Ο μόνος τρόπος για να χρηματοδοτήσουμε νέα έργα αλλά και κοινωνικές δράσεις, είναι να διεκδικήσουμε πόρους από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και τα άλλα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ. 
Παράλληλα, ο Δήμος Αχαρνών πρέπει να λάβει από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας τις επιχορηγήσεις που του αναλογούν ως ο τέταρτος σε πληθυσμό Δήμος της Αττικής. Μέχρι σήμερα ακούμε συνέχεια για χρηματοδοτήσεις και έργα, αλλά δεν έχουμε δει τίποτε χειροπιαστό.
Η ομάδα μας έχει στρατηγική και διαθέτουμε προτάσεις ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες. Δε θα αφήσουμε ούτε ένα ευρώ που να μην το διεκδικήσουμε, ούτε ένα ευρώ να πάει χαμένο.

Περιφέρεια Αττικής 6580965808174621195
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε