Loading...

Σκληρό ροκ στη Βουλή με... μπάμπουσκες, Θεοχαρόπουλο και Μάτι


Με την έναρξη της λειτουργίας της Ολομέλειας της Βουλής τη Δευτέρα, η ΝΔ, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του αν. υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για τις απαξιωτικές αναφορές του στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και αριστούχος της Ιατρικής και της ζωής.
Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι θα τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και έδωσε πλήρη κάλυψη στον Πολάκη. Στην Κρήτη ήταν ο μόνος εκ των τοπικών βουλευτών που είχε το προνόμιο να συμφάγει ιδιωτικά σε παραλιακή ταβέρνα στο Ροδάκινο Ρεθύμνου, με τον πρωθυπουργό, ο οποίος φορούσε σορτς και καπελάκι για την ήλιο, χαρακτηριστικά της χαλαρότητας των στιγμών.
Γιατί ο κ.Τσίπρας τώρα επέλεξε να προγραμματίσει προεκλογική ομιλία το απόγευμα της Δευτέρας στην Ξάνθη ενώ η ΝΔ είχε αποκαλύψει τις προθέσεις της για το πότε θα καταθέσει την πρόταση μομφής, είναι ένα ερώτημα. «Ο κ.Τσίπρας σε μια επικοινωνιακή κίνηση «λεονταρισμού», από τη μία ζητάει τηλεοπτικό ντιμπέιτ για τις ευρωεκλογές που δεν έχει ξαναγίνει και από την άλλη δραπετεύει από το πραγματικό ντιμπέιτ, εφ´όλης της ύλης, στη Βουλή. «Ο νοών νοήτω!» ήταν το σχόλιο κορυφαίου στελέχους της Πειραιώς.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό και τον αν. υπουργό πρωταγωνιστές σε ένα έργο με δύο ρόλους: «Έναν ψεύτη και έναν που βρίζει χυδαία όσους δεν δέχονται τα ψέματα που λέει ο πρώτος» ενώ για την επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν δηλώνει απλά την απάνθρωπη συμπεριφορά ενός κακέκτυπου ψευτόμαγκα απέναντι σε έναν ήρωα της ζωής». «Ο κ. Τσίπρας μου θυμίζει τις μπάμπουσκες» σχολίασε. «Τις ανοίγεις και πέφτεις σε νέες μεταμφιέσεις. Η τελευταία κούκλα έχει τη μορφή του Παύλου Πολάκη».
Η Πειραιώς θεωρεί ότι στην τριήμερη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή θα πέσουν οι μάσκες και σε ό,τι αφορά τους βουλευτές στον ΣΥΡΙΖΑ, και θα φανεί κατά πόσο είπαν μια κουβέντα επικρίνοντας τον Πολάκη μόνο για να την πουν, μετά τη θύελλα των αντιδράσεων, ή εάν την εννοούν πραγματικά.
Την Κυριακή με αφορμή την ευρωπαϊκή ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης για τα Άτομα με Αναπηρία την οποία καθιέρωσε από το 2013 η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ΝΔ παρουσίασε τρεις προτεραιότητες που θέτει στην κοινωνική της πολιτική.
-Θεσμοθέτηση της ειδικότητας του προσωπικού βοηθού, με πλήρη επαγγελματικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
-Aπρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις δομές και υπηρεσίες.
-Ενίσχυση της Ανεξάρτητης Διαβίωσης ήδη από την πρωτοβάθμια εκπαιδευτική βαθμίδα προκειμένου οι μαθητές με αναπηρία να είναι πλήρως αυτόνομοι.
Ο «συνεπής» Θεοχαρόπουλος
Οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης για εξαγορά και συναλλαγές με βουλευτές άλλων κομμάτων του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να περάσει από τη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών και να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης, παρατείνοντας την παραμονή του στην εξουσία, αναμένεται να ανεβάσουν στα ύψη την πολιτική αντιπαράθεση στη στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή.
Η ΝΔ ειρωνικά τον κάλεσε να υιοθετήσει ως νέο σλόγκαν στο υπουργείο Τουρισμού που αναλαμβάνει το «live your myth in Syriza». Η κυβέρνηση μετά την υπουργοποίηση Θεοχαρόπουλου θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, από 152 βουλευτές πλέον (είχε 151).
Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος τέλη Ιανουαρίου 2019, δήλωνε ότι υπερψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης. «Συνεπώς η κυβέρνηση δεν έχει την εμπιστοσύνη νας» είχε τονίσει στο ΑΠΕ. «Θεωρώ ότι η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη και ότι μία νέα προοδευτική πολιτική και διακυβέρνηση του τόπου μπορεί να ασκηθεί μόνο μετά από εκλογές και με νέους πολιτικούς συσχετισμούς»...
Τι μεταλλάξεις γίνονται μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες...
Το Μάτι
Θα ζωντανέψουν στη Βουλή και οι μνήμες το Μάτι. Η έρευνα του Αλέξη Παπαχελά στο «Σκάι» φώτισε κι άλλες πτυχές της κυβερνητικής αναλγησίας και της κρατικής ανικανότητας. «Η εθνική τραγωδία επανέρχεται» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Με τη δικογραφία που φτάνει στη Βουλή» τόνισε. «Η Ελλάδα δεν πρέπει να ζήσει άλλο τέτοιο καλοκαίρι.»
Πολιτική 3965170064263551904
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε