Loading...

Δημήτριος Κατσίκης: « Προτεραιότητα μας, η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς»






Με πλούσιο βιογραφικό και μακρόχρονη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση της ευρύτερης περιοχής της Αρτέμιδας, ο Δημήτριος Κατσίκης λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης, μιλά στο attikinews για την επόμενη μέρα των εκλογών και για τα σχέδια του ως φέρελπις περιφερειακός σύμβουλος.   

Κύριε Κατσίκη,

Είστε ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στην περιφέρεια Ανατολικής Αττικής. Πείτε μας για αυτή την συνεισφορά σας στα κοινά;

Ξεκινώντας δειλά δειλά τα πρώτα βήματα στην πολιτική ζωή του τόπου το 1983 , μετά την εκπλήρωση της Στρατιωτικής μου θητείας στις Ειδικές Δυνάμεις (ΛΟΚ) . Κατά τη διάρκεια της θητείας μου τιμήθηκα με τον βαθμό του Υποδεκανέα για τη συνεισφορά μου εκεί. Το 1983 εισέρχομαι στη Πολιτική ζωή του τόπου μου ως Πρόεδρος της ΝΔ Αρτέμιδος και την εκλογή, μου στην Νομαρχιακή. Απ’ αυτή τη θέση μπόρεσα να δω και να διαπιστώσω το εύρος των προβλημάτων της Ανατολικής Αττικής και να προσπαθήσω να τα επιλύσω κατά το δυνατόν, με μεγάλη επιτυχία , με την εισφορά των αρχών που απευθύνθηκα. Κορυφώθηκε με την εκλογή μου ως Νομαρχιακός Σύμβουλος και με την επιλογή του Νομάρχη Ανατολικής Αττικής, κύριου Λεωνίδα Κουρή , να μου προσφέρει τη θέση του Αντινομάρχη το 2ο και 4ο έτος της θητείας. Ασχολήθηκα ως Αντινομάρχης παιδείας με τη στέγαση σχολείων κάθε βαθμίδας , με επιτυχία στο 100% , σε όλη την Ανατολική Αττική όπου υπήρχε ανάγκη στέγασης σχολείων. Επίσης , στον τομέα της Γεωργίας και της Βιομηχανίας. Επιπλέον , ως πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Λούτσας (ΝΟΛ) είχα τη τιμή να έχω στις τάξεις του Ομίλου Πρωταθλητές Ελλάδος .

Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή σας ώστε να στηρίξετε τον Γιώργο Πατούλη στις προσεχείς εκλογές;


  Η απόφασή μου να γίνω συνοδοιπόρος , του αποδεδειγμένα άξιου Γιώργου Πατούλη , στην επίλυση των προβλημάτων, οφείλεται στην άκρως επιτυχημένη θητεία ως Δήμαρχος Αμαρουσίου επί 12 έτη, ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ και πρόεδρος του ΙΣΑ. Το έργο του αποδεικνύει πως είναι σε θέση να κάνει την ανατροπή και να ξεκινήσει μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Αττική , με όραμα ,συνέπεια , ήθος , εντιμότητα και με αγάπη για τον τόπο αυτόν.

Απευθύνεστε σε ένα ευρύ κοινό, σε μία περιφέρεια που κατά περιοχές αντιμετωπίζει ποικίλα προβλήματα διαφορετικά μεταξύ τους. Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας και που στοχεύετε για την επίλυση αυτών;

Θα αναφερθώ συνοπτικά στις κύριες προτεραιότητές μου αρχίζοντας από την κατασκευή μίας πλήρως εξοπλισμένης νοσηλευτικής μονάδας στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, στα Μεσόγεια και στην διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων στη περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Πολύ σημαντική είναι η δημιουργία χώρων που θα επιτρέψουν την κατασκευή σχολικών κτιρίων , εντάξεως στο σχέδιο πόλης ζωνών ως εκπαιδευτικό και Αθλητικό πάρκο στις περιοχές Β κατοικίας που σήμερα είναι μόνιμων κατοικιών. Εξίσου άξιο αναφοράς είναι η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου ώστε διά μέσου του τουρισμού να έρθει η ανάπτυξη.

Διαβάζοντας το βιογραφικό σας, γνωρίζουμε έναν άνθρωπο με έντονη περιβαλλοντική συνείδηση και έντονο ενδιαφέρον για την πολιτιστική μας κληρονομιά. Πως σκοπεύετε να συνεχίσετε αυτόν τον αγώνα;  

Όσον αφορά το περιβάλλον, στοχεύω στην κατασκευή και τη σωστή λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου, τη διάθεση των στερεών αποβλήτων και την καθαρή ατμόσφαιρα με καθαρές θάλασσες και ακτές. Σημαντικό καθήκον όλων μας είναι η προστασία των ανεκτίμητων δασών μας με την αναδάσωση των καμένων δασικών εκτάσεων και η βελτίωση του τοπικού οδικού δικτύου και του χωροταξικού και αναπτυξιακού σχεδιασμού με άξονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Όσον αφορά τον Πολιτισμό, στόχος μας είναι να επιτύχουμε καλύτερη παιδεία, τη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη. Αυτό θα επιτευχθεί κυρίως με τη διατήρηση της παράδοσης μας. Τέλος βασική μας προτεραιότητα είναι η ενίσχυση του αθλητισμού με την κατασκευή αθλητικών κέντρων και η ανάδειξη ιστορικών αρχαιολογικών μνημείων.
Περιφέρεια Αττικής 4284215527712316163
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε