Loading...

Ντ. Μπακογιάννη: Η χώρα απέχει πολύ από την κανονικότητα


᾽᾽Είναι βέβαιο ότι οι ευρωεκλογές εμπεριέχουν εθνικό διακύβευμα", τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Realnews η τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, και υποστηρίζει ότι "οι Έλληνες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στο ΕΛΚ, το οποίο μετά από πίεση του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει να κατανοεί την ανάγκη μείωσης των μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων που σκοτώνουν την πραγματική οικονομία, και στο ΣΥΡΙΖΑ που ακόμη δεν γνωρίζουμε σε ποια ομάδα θα ενταχθεί και τι δυνατότητες πίεσης θα έχει".
Αναφερόμενη στην πορεία της οικονομίας αναρωτιέται αν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι βρισκόμαστε σε άτυπο μνημόνιο και σημειώνει ότι "χρειάστηκαν πολυήμερες διαπραγματεύσεις για τα κόκκινα δάνεια και οι 120 δόσεις δεν έχουν ακόμη συμφωνηθεί". "Δυστυχώς η χώρα απέχει πολύ από την κανονικότητα, καθώς είναι παγιδευμένη σε αναιμική ανάπτυξη, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώνεται συνεχώς, η υπερφορολόγηση πνίγει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, οι κεφαλαιακοί περιορισμοί συνεχίζονται, οι τράπεζες αδυνατούν να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις, οι δημόσιες επενδύσεις είναι καθηλωμένες και τα νέα παιδιά εξακολουθούν να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό", προσθέτει η Ντόρα Μπακογιάννη.
Σε ερώτηση για τα δάνεια των κομμάτων επισημαίνει ότι σήμερα η ΝΔ πληρώνει τις υποχρεώσεις της με τα χρήματα των μελών της και ολόκληρη η επιχορήγηση πηγαίνει στην αποπληρωμή των δανείων και προσθέτει ότι "ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος αρχηγός που υπέγραψε αίτημα για ρύθμιση των δανείων του κόμματός του. Είναι απορίας άξιο πώς ο ΣΥΡΙΖΑ του 36% δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ του 4%, παρά το ότι το 2017 "πέτυχε" ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση με την Εθνική Τράπεζα".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πολιτική 8437968580864621277
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε