Loading...

Κ. Μητσοτάκης: Η ανάπτυξη 4% στόχος μου, για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος της κρίσης


"Το όραμά μου για την Ελλάδα είναι μια οικονομία με ταχεία ανάπτυξη. Θέλουμε να επιτύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4%, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Αυτός είναι στην πραγματικότητα ο μόνος τρόπος για να αντισταθμιστεί το χαμένο έδαφος αυτής της πολύ βαθιάς κρίσης". Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στο πάνελ του 9ου Οικονομικό Συνεδρίου Λευκωσίας με θέμα "Το μέλλον της ελληνικής οικονομίας".
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε και πάλι το δρόμο των επενδύσεων, στρέφοντας ευθέως τα πυρά του κατά της κυβέρνησης Τσίπρα, την οποία και εγκάλεσε για μεγάλο έλλειμα στο συγκεκριμένο πεδίο. "Οι επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ μετά βίας υπερβαίνουν το 10%. Προφανώς και αυτές δεν επαρκούν. Και η ανάπτυξη που χρειάζεται η Ελλάδα πρέπει να προέλθει από ιδιωτικά κεφάλαια. Χρειάζεται οι επενδύσεις να ξεπερνούν τις αποσβέσεις. Διαφορετικά θα ανακυκλώνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Χρειάζονται πολιτικές οι οποίες θα λειτουργήσουν ως καταλύτες", ανέφερε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ευθέως το δρόμο μίας ισχυρής κυβέρνησης, η οποία θα μπορέσει να πορευθεί χωρίς εμπόδια για την επόμενη τετραετία.
"Καταλύτης θα είναι η μεγάλη πολιτική νίκη που ελπίζω ότι θα πετύχει η Νέα Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές.  Και με μία καθαρή εντολή και δεδομένου ότι δεν θα έχουμε άλλες εκλογές έως το 2023 αλλά και με μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε πολιτικές οι οποίες θα αντιμετωπίσουν τα σημερινά προβλήματα", είπε και έφερε στο προσκήνιο δεσμεύσεις, όπως:
-Η μείωση του φορολογικού συντελεστή στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% εντός διετίας.
-Η μείωση του φόρου ακινήτων κατά 30% εντός διετίας.
-Η μείωση του φόρου στα μερίσματα στο 5% εντός του 2019.
-Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.
"Αυτά είναι μέτρα τα οποία αντέχουμε να πάρουμε διότι δημοσιονομικά υπάρχει μία υπεραπόδοση τα τελευταία χρόνια. Αυτές οι πολιτικές είναι απαραίτητες για να στείλουμε τα σωστά μηνύματα ότι είμαστε προσηλωμένοι σε μία μεταρρυθμιστική πολιτική υπέρ της επιχειρηματικότητας που θα οδηγήσει στην προσέλκυση επενδύσεων. Πέραν αυτών, έχουμε επί της ουσίας έτοιμο το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξα κίνητρα για την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων και τις επενδύσεις στην καινοτομία και την έρευνα", τόνισε.
"Θα εστιάσουμε σε εμβληματικές επενδύσεις"
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδειξε ότι μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησής του θα είναι να ξεμπλοκάρουν εμβληματικές, όπως τις χαρακτήρισε, επενδύσεις, οι οποίες έχουν κολλήσει στην γραφειοκρατία. Έφερε, δε, ως παραδείγματα το Ελληνικό και την επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.
"Θεωρώ ότι οι ξένοι επενδυτές θα εξετάσουν εξονυχιστικά το πως αντιμετωπίζουμε συγκεκριμένες εμβληματικές επενδύσεις και άπαξ και αυτές αποδώσουν τους αναμενόμενους καρπούς, θα στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει στην Ελλάδα", επεσήμανε.
ΠΗΓΗ
Πολιτική 5582803743808676095
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε