Loading...

Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές πριν από το καλοκαίρι


«Ο κ. Κόκκαλης δεν ταυτίζεται με τη διαπλοκή, αλλά είναι η διαπλοκή». 
Πεπεισμένη ότι ο πρωθυπουργός θα πάει σε εκλογές πριν από το καλοκαίρι εμφανίστηκε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και σχολιάζοντας τη δημοσκοπική διαφορά είπε χαρακτηριστικά «μέχρι τέλος θα αμφισβητήσουν τις δημοσκοπήσεις. Αίσθησή μου είναι ότι ο Τσίπρας, πριν από το καλοκαίρι θα κάνει εκλογές. Ή Μάιο ή Ιούνιο. Δεν θα διακινδυνεύσει να μείνει ένα καλοκαίρι με ένα τέτοιο μήνυμα. Δεν στέκεται για ένα απλό λόγο. Και θα το κάνει γιατί ο ίδιος τις 3,5 μονάδες τις θεώρησε θρίαμβο. Ανεβαίνει ένας πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη και είναι σιδερόφραχτη, ματ παντού και άδεια δρόμοι».
Ερωτώμενη αν θα κοστίσει το θέμα το Πρεσπών στην κυβέρνηση απάντησε: «Θα κοστίσει, αλλά οι Έλληνες έχουν καταλάβει ότι δεν έχουμε βγει από τα μνημόνια, ότι δεν έχουμε γυρίσει στην κανονικότητα, ότι το πρόβλημα και το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη στη χώρα».
Αναφερόμενη στην α' κατοικία, η κ. Μπακογιάννη τόνισε: «Αν τα 30 εκατομμύρια που δίνονται ως μπόνους στις τράπεζες με την τροπολογία του κου Τσακαλώτου μπορούν να δοθούν στους συνεπείς φορολογουμένους ουσιαστικά θα είναι μια δόση λιγότερη. Εμείς θα επιβραβεύσουμε τη συνέπεια. Προτείνουμε να μειωθεί το επιτόκιο στους συνεπείς δανειολήπτες, και να πάψει πλεόν σε αυτή τη χώρα η συνέπεια να θεωρείται ηλιθιότητα». 
Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του κ. Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε: «Από τον Γλέζο στον Κόκκαλη. Αυτή είναι η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκίνησε με μια εμβληματική μορφή της Αριστεράς και κατέληξε σε ένα ψηφοδέλτιο που προσπαθεί να συγκεράσει την περίφημη κ. Λοΐζου με τον κ. Κόκκαλη. Ο κ. Κόκκαλης δεν ταυτίζεται με τη διαπλοκή, αλλά είναι η διαπλοκή». 
Και συνέχισε: «Έχω δικαίωμα να σχολιάζω το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Και θα σας πω κι αυτό: ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έβγαλε τη λέξη διαπλοκή για τον Σωκράτη Κόκκαλη». 
Αναφερόμενη στην εξωτερική πολιτική και στις σχέσεις με την Τουρκία, είπε ότι μπορεί να υπάρξει ατύχημα στο Αιγαίο και πρόσθεσε: «Δεν φαντάζεστε την επιπολαιότητα στην εξωτερική πολιτική». Ωστόσο όπως υπογράμμισε δεν φοβάται «μη γίνει ζημιά όπως η συμφωνία των Πρεσπών, γιατί δεν υπάρχει χρόνος».
Πολιτική 1038744319453259768
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε