Loading...

ΕΔΕ για τον αλεξιπτωτιστή που τραγούδησε «Μακεδονία ξακουστή»


Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) ξεκίνησε σήμερα, μετά από σχετική εντολή του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Γεωργίου Καμπά, εναντίον του Κρητικού Καταδρομέα – Αλεξιπτωτιστή  Εμμανουήλ Μπ., ο οποίος υπηρετεί στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών και έγινε πασίγνωστος μέσα σε λίγες ώρες όταν ανέβασε στο Youtube ένα βίντεο που τραβούσε με το κινητό του τη στιγμή που έκανε άλμα με το αλεξίπτωτό του και βρισκόταν στον αέρα τραγουδώντας το γνωστό στρατιωτικό εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή»!
Το βίντεο αυτό μέσα σε λίγες ώρες έγινε viral και έκανε 500.000 προβολές, αλλά ταυτόχρονα δημιούργησε και ένα μείζον θέμα, που – όπως διαβεβαιώνουν σε όλους του τόνους από το ΓΕΣ – δεν έχει να κάνει με το εμβατήριο αυτό καθ’αυτό αλλά με το ότι ο νεαρός εκπαιδευόμενος ακόμα αλεξιπτωτιστής παραβίασε πλήθος από τους υπάρχοντες κανόνες ασφαλείας για την εκτέλεση άλματος στατικού ιμάντος, γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από το ΓΕΣ. 


Συμφώνως με αρμόδια στρατιωτική πηγή, την οποία ρωτήσαμε σχετικώς, ο Καταδρομέας-Αλεξιπτωτιστής ήταν ακόμα εκπαιδευόμενος και την ημέρα που βιντεοσκόπησε το άλμα του και τραγουδούσε, πραγματοποιούσε το πέμπτο και τελευταίο του άλμα για να λάβει τις πτέρυγες του αλεξιπτωτιστή. Επομένως, τονιζόταν από την ίδια πηγή, η ασφάλεια του προσωπικού προέχει σε κάθε περίπτωση, πολύ περισσότερο όταν ο αλεξιπτωτιστής είναι ακόμα άπειρος και δεν έχει λάβει ακόμα την «πουλάδα» του!
«Τυχόν απραξία από μέρους της διοικήσεως σε ένα τόσο σοβαρό παράπτωμα ασφάλειας και καταστρατήγησης των βασικών κανόνων από έναν άπειρο αλεξιπτωτιστή, θα δημιουργούσε πολύ κακό προηγούμενο για τους υπόλοιπους ή και μελλοντικούς εκπαιδευόμενους αλεξιπτωτιστές» μας είπε η ίδια πηγή.
Ρωτήσαμε επίσης αν ο συγκεκριμένος αλεξιπτωτιστής έχει αποδοθεί εκτός Ειδικών Δυνάμεων, όπως γράφεται σε ορισμένες ιστοσελίδες, και η απάντηση που λάβαμε ήταν κατηγορηματική: «Σήμερα το βράδυ που μιλάμε κατηγορηματικώς όχι. Δεν θα μπορούσε άλλωστε. Ο Αρχηγός διέταξε χθες τη διεξαγωγή της ΕΔΕ. Αυτή ακολούθησε σήμερα την προβλεπόμενη διαδικασία και έφτασε σήμερα στον Διοικητή της ΣΧΑΛ, ο οποίος ξεκίνησε την εξέταση. Όταν αυτή ολοκληρωθεί θα δούμε τι λέει και αναλόγως του παραπτώματος αν προβλέπεται ως ποινή «απόδοση εκτός Ειδικών Δυνάμεων, τότε και μόνο τότε αυτή θα γίνει. Τώρα ΔΕΝ έχει γίνει και θα γίνει μόνο αν το ‘δείξει’ το αποτέλεσμα της ΕΔΕ.
Επίσης ρωτήσαμε αν η ενέργεια αυτή για διεξαγωγή ΕΔΕ από πλευράς του Α/ΓΕΣ τυγχάνει της εγκρίσεως και της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ και του ΥΠΕΘΑ και λάβαμε την απάντηση πως ναι, ακριβώς γιατί πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα ασφάλειας όχι μόνο του πρωταγωνιστή του βίντεο, αλλά και όλων των υπολοίπων συναδέλφων του που έπεσαν μαζί του στο ίδιο «στικ» από το ελικόπτερο, όπως μας ελέχθη χαρακτηριστικώς.
Διάφορα 7533829263934247711
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε