Loading...

Άννα Λεντή: «Να δώσουμε την μάχη να αλλάξουμε την Αττική και τις ζωές των πολιτών»




Η Περιφέρεια όπως έχει αποδειχθεί και από τα πρόσφατα γεγονότα και από την Μάνδρα και το Μάτι διοικήθηκε χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα, χωρίς ενδιαφέρον για την ασφάλεια των πολιτών, λέει στο attkinews η πρόεδρος της  Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης, Άννα Λεντή και προσθέτει ότι ο Γιώργος Πατούλης πάνω από όλα βάζει τον άνθρωπο.



Στον Νίκο Χιδίρογλου 

Γιατί επιλέξατε να πλαισιώσετε τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη; Τι το νέο θα φέρει στην Περιφέρεια Αττικής;

Στρατεύτηκα με τον Γιώργο Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής μαζί με πολλά καταξιωμένα και ικανά στελέχη για να δώσουμε την μάχη να αλλάξουμε την Αττική και τις ζωές των πολιτών. Πιστεύω στην ανανέωση με νέα πρόσωπα τα οποία είναι ενεργοί πολίτες που ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου μας. Δηλαδή ασφάλεια, διαχείριση απορριμμάτων, προσέλκυση επενδύσεων για την αντιμετώπιση  της ανεργίας και εκπόνηση ενός αποτελεσματικού σχεδίου Πολιτικής Προστασίας. Όλα αυτά που ανέφερα για τον Γιώργο Πατούλη είναι αδιαπραγμάτευτα, αφού πάνω από όλα βάζει τον άνθρωπο.

Πως θα χαρακτηρίζατε τα πεπραγμένα της απερχόμενης περιφερειακής αρχής;

Η Περιφέρεια όπως έχει αποδειχθεί και από τα πρόσφατα γεγονότα και από την Μάνδρα και το Μάτι διοικήθηκε χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα, χωρίς ενδιαφέρον για την ασφάλεια των πολιτών. Χορηγήθηκαν κονδύλια σε δήμους που είχαν μεν ανάγκες αλλά ίσως θα έπρεπε να αξιολογηθούν οι ανάγκες των δήμων με μικρότερη ευμάρεια και περισσότερα προβλήματα.

Η Ανατολική Αττική, έχει πολλά πλεονεκτήματα που μπορούν να υποβοηθήσουν μια αναπτυξιακή προσπάθεια, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στον τουρισμό. Πως πρέπει λοιπόν να αξιοποιηθεί η ακτογραμμή;

Πρέπει να δοθεί λύση και να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση της επένδυσης του Ελληνικού. Αυτό θα είναι το έναυσμα για να αξιοποιηθεί τουριστικά ακόμα περισσότερα το παράκτιο μέτωπο. Σε αυτό θα βοηθήσουν επίσης και οι ήπιες παρεμβάσεις των δήμων στο περιβάλλον, έτσι ώστε να διαμορφωθεί ένα κλίμα ευνοϊκό για τους επενδυτές. Μπορούμε να αναπτύξουμε τουρισμό υγείας, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, συνέδρια αρχαιολογικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος, διεθνή και παγκόσμια αθλητικά δρώμενα, κλπ.  Σημαντικό επίσης είναι να χρησιμοποιηθούν και οι κοινόχρηστοι χώροι των δήμων της Ανατολικής Αττικής για κινηματογράφηση και να προβάλλεται διεθνώς η Περιφέρειά μας.

Η Ανατολική Αττική πάσχει σε επίπεδο υποδομών. Τι θα βελτιώνατε εσείς άμεσα, αν είχατε την δυνατότητα; Που θα ρίξετε το βάρος των προσπαθειών σας αν εκλεγείτε;

Θεωρώ ότι η διαχείριση των απορριμμάτων και η αντιπλημμυρική προστασία είναι τα θέματα στα οποία πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα, χθες, όχι σήμερα. Δεν μπορεί το Γραμματικό να γίνει η νέα Φυλή και να μεταφερθεί το πρόβλημα στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση φιλική με το περιβάλλον και σύμφωνη με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν το καλοκαίρι του 2018, ποιες πιστεύετε ότι πρέπει να είναι οι προτεραιότητες στην πολιτική προστασία;

Προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχει υπάρξει αξιόπιστο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας. Αυτό πρέπει να αλλάξει όσο το δυνατό συντομότερα. Εγώ προτείνω: μόνιμο προσωπικό ειδικά εκπαιδευμένο σε κάθε δήμο, ζώνες αντιπυρικής προστασίας,  -εξοπλισμό προσωπικού, δηλαδή ρούχα εργαλεία κλπ, οχήματα πυροσβεστικά, μέσα εναέριας πυρόσβεσης. Μα πάνω από όλα, ένα οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης για όλες τις περιοχές του νομού Αττικής, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Χρειάζονται και άλλες μαρίνες στην Ανατολική Αττική;

Καταρχάς, πρέπει να αξιολογηθούν και να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες μαρίνες της Ανατολικής Αττικής. Η επέκταση μαρινών στην περιοχή θα εξαρτηθεί από τις τυχόν επενδύσεις που θα υπάρξουν, όπου χρειαστεί και πάντα μετά από αξιολόγηση.  

Περιφέρεια Αττικής 260087076694249899
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε