Loading...

Το προσκλητήριο Μητσοτάκη στους πολίτες και η στρατηγική των μεταρρυθμίσεων


"Όλοι οι οικονομολόγοι σήμερα θα σου πουν ότι η μειώσεις φόρων είναι αναγκαίες. Και  εμείς θα μειώσουμε τους φόρους ξεκινώντας με τον φόρο στις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ. Αυτές είναι μειώσεις που έχουν μετρηθεί και θα αντισταθμιστούν από συγκεκριμένες μειώσεις δαπανών, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τη συσσώρευση υπερπλεονασμάτων κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού τα τελευταία χρόνια. Αντί να δίνουμε δώρα τα Χριστούγεννα, στο τέλος κάθε χρόνου, είναι πολύ καλύτερο να μειώσουμε τους φόρους για τη μεσαία τάξη. Αυτή είναι ξεκάθαρα η σωστή πολιτική και θα έχει άμεσα θετικά αποτελέσματα στην οικονομία".
Κρατώντας τη σταθερή θέση του να μιλάει για το "αύριο" της χώρας, αφήνοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να παρελθοντολογεί και να επιμένει στην πόλωση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης αποτυπώνει, σε κάθε δημόσια παρέμβαση, τις αιχμές του προγραμματικού του λόγου για το καυτό μέτωπο της οικονομίας.
Παράλληλα, συνεχές είναι και το κάλεσμά του σε όλους τους πολίτες να στηρίξουν με την ψήφο τους τη "γαλάζια" παράταξη στις επερχόμενες εκλογές, επισημαίνοντας ότι το κρίσιμο διακύβευμα της κάλπης, που δεν αφορά μόνο στην οικονομία, αλλά και στη Δημοκρατία, ξεθωριάζει τις ιδεολογικές διαφορές.
"Είναι μαζί μας άνθρωποι που δεν έφυγαν ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία. Είναι μαζί μας, όμως, και άνθρωποι που επιστρέφουν στο σπίτι τους, οι οποίοι μας ψήφισαν το 2004, το 2007. Ζητάμε τη συμπόρευση ανθρώπων και από άλλους πολιτικούς χώρους. Τρεις φορές η Νέα Δημοκρατία πέτυχε ιστορικά μεγάλα ποσοστά. Το 1974 με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή 54%. Το 1989-1990 με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη 47% σε τρεις απανωτές εκλογές. Και το 2004, 44% με τον Κώστα Καραμανλή. Ας κάνουμε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση που έρχεται την τέταρτη μεγάλη πολιτική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας", τόνισε χθες, από το Βόλο, ο κ. Μητσοτάκης.
Τρεις μήνες πριν την κάλπη των ευρωεκλογών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντείνει της εντός και εκτός συνόρων επαφές του, με το μήνυμα ότι η "γαλάζια" παράταξη είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση και να θέσει σε άμεση κίνηση τη στρατηγική των σαρωτικών αλλαγών να βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο.
Αλλαγές που, όπως τονίζουν τα στελέχη της οδού Πειραιώς, θα τερματίσουν το σπιράλ της αναιμικής ανάπτυξης και θα ωθήσουν την Ελλάδα στην κανονικότητα, μέσα από το τρίπτυχο λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις για δουλειές και κράτος στην υπηρεσία του πολίτη.
"Η χώρα δεν μπορεί να αναπτύσσεται με 1,5% ή 2% Με τέτοιους ρυθμούς η χώρα πάντα θα απομακρύνεται από την Ευρώπη και ποτέ οι πολίτες δεν θα πιστέψουν πραγματικά ότι η κρίση τελείωσε. Ο στόχος που πρέπει να θέσουμε είναι να επιτύχουμε ανάπτυξη μεταξύ 3% και 4%. Αυτή η ανάπτυξη δε θα προέλθει μόνο από μείωση της φορολογίας. Θα προέλθει και από μεταρρυθμίσεις, που θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας και η οποία θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε και τα έσοδα του κράτους", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Την ίδια στιγμή, τα στελέχη της οδού Πειραιώς αναδεικνύουν τα μηνύματα που έστειλε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Μηνύματα που διαβάζονται άκρως θετικά από τη "γαλάζια" παράταξη και ήρθαν, προκειμένου να αναδείξουν την ορθότητα της στρατηγικής που έχει σκιαγραφήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά στο ζήτημα-αιχμή της μείωσης των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων.
Η εκτίμηση του κ. Μπαρόζο (στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών) ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές θα πρέπει πρώτα να αποδείξει τη δέσμευση και την αϕοσίωσή της στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και μόνο μετά να διεκδικήσει μία αναθεώρηση των συμφωνηθέντων για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος και τη μείωση των φορολογικών βαρών "κουμπώνει" απόλυτα με το σχεδιασμό του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που έχει μιλήσει για μία συμφωνία με τους εταίρους, η οποία θα βασίζεται σε μία νέα ρήτρα ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων.
"Η κυβέρνηση θα δεσμεύεται σε αλλαγές μεγάλες και συγκεκριμένες, που προτείνει και εφαρμόζει. Όσο αυτές θα υλοποιούνται τόσο μειώνονται οι στόχοι για να φτάσουμε στο 2%. Είναι μία συμφωνία που μπορεί να απογειώσει την οικονομία, που θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τον έλεγχο της οικονομικής πολιτικής", έχει σημειώσει, με τους "γαλάζιους" να εκφράζουν την περαιτέρω ικανοποίησή τους για την τοποθέτηση Μπαρόζο πως οι αγορές περιμένουν μία πιθανή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και αυτό εξηγεί το λόγο που υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για το μέλλον της Ελλάδας.
Απέναντι στο φαύλο κύκλο της λιτότητας, λοιπόν και της υπερφορολόγησης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρατάει στην πρώτη γραμμή ο άλλο μείγμα πολιτικής, που έχει σχεδιαστεί από τους "γαλάζιους". Τι περιλαμβάνει αυτό;
- Μεγάλες αλλαγές, με αποκρατικοποιήσεις, με συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
- Ένα αποτελεσματικό Κράτος το οποίο θα λειτουργεί στρατηγικά και δε θα παρεμποδίζει, αλλά θα διευκολύνει την επιχειρηματική πραγματικότητα.
- Μείωση των φόρων στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις, στην ακίνητη περιουσία, στην εργασία.
- Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης.
- Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος θα αντικατασταθεί από ένα νέο βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.  
"Καθώς εισερχόμαστε σε μία περίοδο με περισσότερες προκλήσεις, έχουμε υποχρέωση προς τους πολίτες που θα μας εμπιστευθούν, να κάνουμε την Ελλάδα ένα πραγματικό success story. Και σε μία περίοδο μεγάλης πολιτικής αστάθειας στην Ευρώπη, η Ελλάδα με μία μετριοπαθή μεταρρυθμιστική, ικανή, εργατική κεντροδεξιά κυβέρνηση θα γίνει ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις", σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, που μετά τις συναντήσεις του σε Μόναχο και Μόσχα ετοιμάζεται να βρεθεί στις 7 και 8 Μαρτίου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα δώσει το "παρών" στην ετήσια εκδήλωση για την Ελλάδα στο Fletcher School του πανεπιστημίου Tufts, ενώ θα βρεθεί και στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει τετ α τετ με Αμερικανούς επενδυτές. 
Πολιτική 6291521922759793593
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε