Loading...

Επίσκεψη του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στo Κορωπί –Ενημέρωση από το Δήμαρχο Κρωπίας και εκπροσώπους παραγωγικών φορέωνΟ υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα το Κορωπί όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το δήμαρχο,  αιρετούς, αξιωματικούς της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, γιατρούς του Κέντρου Υγείας, παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, εργαζόμενους και πολίτες.
Ο  Γ. Πατούλης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή καθώς και για τις ανάγκες που υπάρχουν σε επίπεδο έργων υποδομής. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν θέματα Πολιτικής Προστασίας, η υλοποίηση αποχετευτικού δικτύου, η διαχείριση απορριμμάτων η ασφάλεια, η βελτίωση του οδικού δικτύου και η υλοποίηση υποστηρικτικών έργων.

 Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του  Γ. Πατούλη ήταν ο δήμος Κρωπίας, ενώ στη συνέχεια είχε συνάντηση και ενημέρωση από εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.
Ο δήμαρχος Δημήτρης Κιούσης  αφού καλωσόρισε τον υποψήφιο περιφερειάρχη αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχει μαζί του επισημαίνοντας ότι ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ δίνει αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων της Αυτοδιοίκησης.
Στη συνέχεια αναφερόμενος στα προβλήματα της περιοχής υπογράμμισε ότι «αποτελεί αιτία πολέμου η υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής για τα σκουπίδια».
Κατηγόρησε τη Περιφέρεια ότι δεν  έκανε κανένα διάλογο με τους φορείς, ενώ αναφερόμενος στη πιθανότητα λειτουργίας ΧΥΤΥ στο Γραμματικό σημείωσε ότι θα είναι πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία να λειτουργήσει σε απόσταση μικρότερη των 8 χιλιομέτρων από το διεθνή αερολιμένα. 
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης αναπτυξιακών έργων χρηματοδοτούμενων μέσω ΕΣΠΑ, στην εξάλειψη των γραφειοκρατικών διαδικασιών προκειμένου να υλοποιούνται ταχύτερα έργα που αφορούν στο αποχετευτικό δίκτυο  και τα όμβρια ύδατα. Επιπλέον έκανε λόγο για την πρόταση που έχει καταθέσει προκειμένου να λειτουργήσει Νοσοκομείο Ανατολική Αττικής στη περιοχή. Μάλιστα όπως σημείωσε υπάρχει διαθέσιμη κτιριακή υποδομή η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί.
Τέλος ο κ. Κιούσης ανέφερε πως ως ημιαστική περιοχή χρειάζεται να προχωρήσει η διαδικασία για το σχέδιο πόλης και να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο. Σχετικά με το αποχετευτικό σύστημα σημείωσε ότι μετά από συστηματικές προσπάθειες έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την ανάπτυξή του.
Από την πλευρά του ο Γ. Πατούλης εξέφρασε την απογοήτευση του καθώς εδώ και δεκαετίες ο Δεύτερος Βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν έχει αναλάβει συγκεκριμένες  δράσεις και πρωτοβουλίες, τόσο για την υλοποίηση έργων υποδομής, όσο και για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση της περιοχής. Αναφερόμενος στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων επανέλαβε ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η πρακτική που ακολουθούν και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και σημείωσε σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς θα είναι σε θέση να παρουσιάσει σύντομα μια συγκεκριμένη πρόταση.
Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι η  Αττική δεν είναι περιφέρεια Β κατηγορίας. Ο Πρώτος και ο Δεύτερος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να συνεργάζονται, τόσο για την ασφάλεια των πολιτών, όσο και για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της κάθε περιοχής.
«Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει τμήμα Πολιτικής Προστασίας στο Δεύτερο Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης που να συνεργάζεται και να συντονίζει τις προσπάθειες των αντίστοιχων τμημάτων των δήμων».
Για το λόγο αυτό έκανε γνωστό ότι στο σχεδιασμό του είναι να συσταθεί συντονιστικό όργανο στο οποίο η Περιφέρεια και οι 66 δήμοι θα συνεργάζονται για τη διεκδίκηση και επίλυση των προβλημάτων κάθε περιοχής. 
«Ως επικεφαλής της Παράταξης Νέα Αρχή εργάζομαι για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής. Αυτό θα το καταφέρουμε με την υλοποίηση  συγκεκριμένου σχεδίου που θα αξιοποιεί τον ιστορικό, πολιτιστικό, τουριστικό και αγροτικό πλούτο της Αττικής», τόνισε ο Γ. Πατούλης.
 
Το Κορωπί μπορεί να αποτελέσει κεντρικό αναπτυξιακό πυλώνα 
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης  είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με εκπροσώπους της αγροτικής παραγωγής, ενώ επισκέφθηκε και την μονάδα εμφιάλωσης του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της περιοχής. Όπως σημείωσε ότι ως αυριανός περιφερειάρχης θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην περιοχή η οποία μαζί με τα Μέγαρα, αποτελεί ένα βασικό αναπτυξιακό πυλώνα περιαστικής γεωργίας στην Αττική.
 
            

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αφού επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας και την πυροσβεστική Κορωπίου, είχε συνάντηση με τους διοικητές του Αστυνομικού τμήματος και της Ασφάλειας όπου ενημερώθηκε  για τα προβλήματα και τις δράσεις τους.   Οι ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής αποτελούν ένα βασικό πρόβλημα. Μάλιστα όπως ενημερώθηκε η Ασφάλεια διαθέτει μόλις ένα όχημα. Ο Γ. Πατούλης δήλωσε ότι το ανθρώπινο δυναμικό για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αποστολή του θα πρέπει να διαθέτει και τα κατάλληλα εργαλεία. «Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχουν τα αναγκαία οχήματα, η περιφέρεια θα μπορούσε να έχει εξασφαλίσει μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων κονδύλια για την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων και της ασφάλειας», σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

 
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε