Loading...

Αυτά θα είναι τα μηνύματα Μητσοτάκη, από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ


Αυτά θα είναι τα μηνύματα Μητσοτάκη, από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

Κομβική ως προς τη γενίκευση της αντεπίθεσης που εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία εναντίον των δύο κυβερνητικών εταίρων θεωρείται η σημερινή παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θα κάνει λόγο για ευτελισμό της διακυβέρνησης της χώρας από τον κυβερνητικό συνασπισμό, θα θέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, προ των ευθυνών τους τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο. Οι βολές για την "ετερόκλητη συμμαχία" που, σε μία κρίσιμη συγκυρία για την οικονομία και τα εθνικά ζητήματα, έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε αδιέξοδο θα δομήσουν την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Μία ομιλία αιχμή της οποίας θα είναι, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η φράση ότι "πρόκειται για κωμωδία της εξουσίας που δυστυχώς συνιστά τραγωδία για τη χώρα"
Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται ότι θα επαναλάβει πως στον ορίζοντα του Αλέξη Τσίπρα "που παραπαίει" ανοίγονται δύο δρόμοι: Είτε να προσέλθει στη Βουλή και να ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης, όπως είχε δεσμευθεί το καλοκαίρι, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα. "Σε κάθε περίπτωση, το δίλημμα του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει πρόβλημα της χώρας", θα τονίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης και συστράτευσης σε παλαιά, νέα και νεοεισερχόμενα στελέχη, με το βλέμμα στραμμένο στις τετραπλές κάλπες του 2019.
Στην οδό Πειραιώς επισημαίνουν, παρακολουθώντας το απόλυτο…ξεγύμνωμα των δύο κυβερνητικών εταίρων, πως όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες δεν έχουν πραγματικά προηγούμενο και κάνουν λόγο για "γελοίο κρυφτούλι" Τσίπρα-Καμμένου, με συναντήσεις και συνεντεύξεις να προαναγγέλλονται και μετά να αναβάλλονται ή να ακυρώνονται. 
"Αυτό το κακόγουστο σόου δεν εξευτελίζει μόνο τους πρωταγωνιστές του, αλλά συμπαρασύρει και τη χώρα σε μια κατάσταση τεράστιας αβεβαιότητας. Αβεβαιότητας που προκαλεί δραματικές συνέπειες στα εθνικά θέματα και την οικονομία, με αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα. Όμως η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση για να επαναφέρει τη σταθερότητα και την ασφάλεια. Αυτό που καταλαβαίνουν πλέον όλοι είναι ότι κάθε μέρα που παραμένει ο κ. Τσίπρας στην κυβέρνηση, ζημιώνεται ο τόπος. H αποχώρηση του κ. Καμμένου που εξαγγέλθηκε, για άλλη μια φορά, μέσω νυχτερινών tweet συνεπάγεται την υποχρέωση του πρωθυπουργού να έρθει άμεσα στη Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης δεν δόθηκε  εν λευκώ στον κ. Τσίπρα", σημειώνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.
"Ο κ. Τσίπρας πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού διαβεβαιώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η κυβέρνησή του θα έχει την εμπιστοσύνη και ενός ακόμη κόμματος, των ΑΝΕΛ. Από την στιγμή λοιπόν που οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν, παύει να ισχύει η εντολή, παύει να υπάρχει η συγκεκριμένη κυβέρνηση. Έτσι ο κ. Τσίπρας δύο επιλογές έχει μόνο: ή θα προσέλθει στη Βουλή και θα ζητήσει και θα πάρει νέα ψήφο εμπιστοσύνης, όπως είχε δεσμευθεί το καλοκαίρι, για να φανεί πόσοι και ποιοι τον στηρίζουν, ή θα κάνει εκλογές. Αυτές είναι οι επιλογές του κ. Τσίπρα. Δε νοείται κυβέρνηση μειοψηφίας να παίρνει αποφάσεις και να δεσμεύει τη χώρα και τις επόμενες κυβερνήσεις", συμπληρώνουν. 
Πολιτική 1076744653706002464
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε