Loading...

Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε κύρωση πρωτοκόλλου ένταξης σε ΝΑΤΟ


Εν αναμονή των ανακοινώσεων που σχετίζονται με τα ονόματα των νέων υποψηφίων που θα κάνουν ντεμπούτο στις εθνικές εκλογές, αλλά και του δομικού ανασχηματισμού στον κομματικό μηχανισμό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρατάει ζεστές τις μηχανές του, καθώς οι "γαλάζιοι" θεωρούν τον προσεχή Μάιο κομβικό ως προς το ενδεχόμενο να στηθούν οι κάλπες των εθνικών εκλογών. 
Οι κινήσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που επιχειρεί να στήσει αφήγημα κοινωνικών παροχών βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τη στιγμή που κάθε άλλο παρά κλεισμένο θεωρείται το κεφάλαιο του Σκοπιανού. Προς αυτήν την κατεύθυνση, άλλωστε, τα μηνύματα που εκπέμπονται από το στρατόπεδο της οδού Πειραιώς δε σχετίζονται μόνο με τη στενή παρακολούθηση των όρων εφαρμογής της "κακής" για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνίας των Πρεσπών. Αλλά, αποσαφηνίζουν και τη θέση τους όσον αφορά στην κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, το οποίο βρίσκεται κοντά στην έλευσή του στο ελληνικό κοινοβούλιο.
"Θα πράξουμε ακριβώς ό,τι πράξαμε και στη διαδικασία της κύρωσης της συμφωνίας. Σε κάθε περίπτωση, δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για τα εθνικά συμφέροντα και να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της συμφωνίας, όπου αυτό είναι δυνατό", σχολιάζουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που προετοιμάζεται για να φέρει στο προσκήνιο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα σχέδιο στήριξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη Μακεδονία. "Ως αυριανή κυβέρνηση διατηρούμε στο ακέραιο το δικαίωμα να μπλοκάρουμε την πορεία της γειτονικής χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον κρίνουμε ότι θίγεται το εθνικό συμφέρον", είναι το μήνυμα που στέλνει η οδός Πειραιώς, στον απόηχο της δημόσιας παρέμβασης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Ανάμεσα σε βολές για μία κυβέρνηση "συνώνυμη με την πολιτική ανωμαλία και τη συναλλαγή", ανάμεσα σε αιχμές για το ετερόκλητο του σχήματος, το οποίο στηρίζει το οικοδόμημα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, η "γαλάζια" παράταξη αποδομεί κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου, υπενθυμίζοντας τα…έργα και τις ημέρες της Κουμουνδούρου στην εξουσία, που (για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας) ισοδυναμούν με:
-Τη μη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών.
-Την υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας.
-Την υποβάθμιση της ποιότητας των θεσμών.
-Τους αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας.  
Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει τις ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα για τον κατώτατο μισθό ως απέλπιδα προσπάθεια να μεταφερθεί το κέντρο βάρους της πολιτικής σκηνής από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. "Ο πρωθυπουργός δεν επέλεξε τυχαία τη χθεσινή ημέρα για την αναγγελία αύξησης του κατώτατου μισθού. Το έκανε, ανάμεσα στους χειροκροτητές υπουργούς του, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ξεχάσουν οι Έλληνες το εθνικό λάθος της συμφωνίας. Η αύξηση του κατώτατου μισθού, ωστόσο, έπρεπε να είχε δοθεί ήδη από το 2017, όπως προέβλεπε νόμος που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον οποίον είχε καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καθυστέρησε γιατί η κυβέρνηση διέλυσε την οικονομία με την υπερφορολόγηση και την ανεύθυνη πολιτική της. Όπως καθυστέρησε και η κατάργηση του υποκατώτου  μισθού, για την οποία πρώτος έχει δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης", τονίζουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με την οδό Πειραιώς να έχει ξεκάθαρη θέση υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού, οι "γαλάζιοι" επιμένουν πως οι κυβερνητικές θριαμβολογίες αποτελούν μία ακόμα κραυγαλέα περίπτωση εμπαιγμού και υποκρισίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους εργαζόμενους.
Ζώδια 6045335773305708010
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε