Loading...

Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νίκη της Ελλάδας


Γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου
Οι πληροφορίες είναι πολύ ανησυχητικές. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προσπαθεί να βρει τρόπο να «πετάξει» εκτός της διεξαγωγής των εκλογών την εταιρεία Singular Logic, η οποία διαχειρίζεται τα εκλογικά αποτελέσματα από το 1981 και μετά, με απόλυτη επιτυχία και χωρίς να ακουστεί το παραμικρό. Η εταιρεία, που εδώ κι ένα χρόνο έχει αλλάξει διοίκηση, αποκτώντας νέα δυναμική στην αγορά, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε – όπως όλος ο κλάδος της πληροφορικής - ελέω της οικονομικής κρίσης, δεν ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου, όταν ξεκαθάρισε δημόσια ότι είναι αδύνατον να επεξεργαστεί αποτελέσματα από τέσσερις κάλπες (πέντε δηλαδή, αν προστεθούν σε αυτές και οι διαμερισματικές). Αλλά αυτό όφειλε να κάνει – από κάθε σκοπιά - και αυτό έκανε. Τώρα, το αν το Μέγαρο Μαξίμου, προφανώς για να μειώσει τον αντίκτυπο στην κάλπη της λαϊκής οργής εναντίον της, επιθυμεί να κάνει πιο «σύνθετη» την διαδικασία, στην ουσία «μπαχαλοποιώντας» την με ανυπολόγιστες συνέπειες για την ομαλότητα της χώρας, αυτό δεν αφορά στην εταιρεία (που έχει μπει «δυνατά» και στον κλάδο της Φιλοξενίας), η οποία, είναι προφανές, δεν έχει καμία πρόθεση – και καλά κάνει - να συναινέσει σε μια διαδικασία η οποία εκ των πραγμάτων, αν γίνει απόπειρα να υλοποιηθεί όπως εξετάζουν κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου - θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
ΤΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 
Τι επιδιώκει άραγε η συγκυβέρνηση «πειραματιζόμενη» με το πώς και τι της διεξαγωγής των εκλογικών αναμετρήσεων του 2019; Είναι φανερό ότι ο σχεδιασμός της έχει μία και μόνη προτεραιότητα: ο με κάθε τρόπο μετριασμός της βεβαίας ήττας της στις κάλπες. Και δεν θα διστάζει, όπως δικαιολογημένα φοβούνται πολλοί, να παίξει ακόμα και το χαρτί της αποσταθεροποίησης και της δημιουργίας συνθηκών χάους, που θα γυρίσουν την πατρίδα μας πάρα πολλά χρόνια πίσω. Φυσικά, αν κάτι τέτοιο συμβεί, το οποίο απευχόμαστε, συνιστά εσχάτη προδοσία. Όπως και πολλά άλλα, που ήδη έχει διαπράξει η συγκυβέρνηση και παραθέτουμε: υπόθεση Νομισματοκοπείου, υπόθεση δημοψηφίσματος, υπόθεση αφελληνισμού ελληνικών τραπεζών και βεβαίως – βεβαίως, υπόθεση Υπερταμείου. Και αυτά, μεταξύ πολλών άλλων υποθέσεων, που η Δικαιοσύνη θα κληθεί να κοιτάξει, αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2019, απαγγέλλοντας πολλές και βαριές- κακουργηματικού χαρακτήρα - κατηγορίες σε πολλούς από το σάπιο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ 
Η Νέα Δημοκρατία οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι έχει να κάνει με έναν πολύ επικίνδυνο για την αστική κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία – αντίπαλο. Και ότι δεν έχει απέναντί της το ΠΑΣΟΚ, έστω και αυτό της «Αλλαγής» και των κλαδικών της δεκαετίας του ’80. Έχει να κάνει με μια ομάδα ανθρώπων που ξέρει πολύ καλά τι την περιμένει την επομένη των εκλογών στο ποινικό πεδίο – καθώς το έριξε στο πλιάτσικο και σαν να μην έφτανε αυτό, τράβηξε πολύ το σκοινί - και θα κάνει ό,τι περνά από τα χέρια της – χωρίς κανένα σεβασμό στο σύνταγμα στη νομιμότητα – για να διατηρήσει την εξουσία ή να μειώσει, έστω, το εύρος της νίκης του αντιπάλου της και να κερδίσει πολιτικό χώρο και χρόνο για να ανασυνταχθεί. Η Νέα Δημοκρατία οφείλει επίσης να αντιληφθεί πως στην προσπάθειά της για την εθνική ανασύνταξη, θα έχει απέναντί της το κράτος και τους μηχανισμούς του, που εν πολλοίς ελέγχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από αντιδεξιά κυκλώματα γενικότερα. Και πως η επιλογή της σε αυτή τη φάση να καταπολεμήσει τον «λαϊκισμό», σε μια εποχή που μόνο αυτό βιώνουμε, αν μη τι άλλο ο κόσμος δυσκολεύεται να την κατανοήσει. Διότι, το 61,31% υπέρ του ΟΧΙ στο καθόλα αντισυνταγματικό, τυχοδιωκτικό και διχαστικό δημοψήφισμα του θέρους του 2015, λέει πολλά για την γενικότερη προδιάθεση του κόσμου τα τελευταία αυτά χρόνια της κρίσης, που ισοπέδωσαν τα πάντα. Και εδώ μπαίνει το θέμα του timing, του συγχρονισμού δηλαδή. Ναι, η Νέα Δημοκρατία έχει κάποιο δίκιο όταν λέει ότι αν δεν καταπολεμηθεί ο λαϊκισμός, η χώρα θα τον βρίσκει συνεχώς μπροστά της. Αλλά, σε αυτή τη φάση, προέχει η δια της κάλπης απομάκρυνση της εθνομηδενιστικής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από την εξουσία. Την πολιτική της, η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να την εφαρμόσει μόνο αν ανέλθει στην εξουσία. Και για να ανέλθει, οφείλει να δώσει συντεταγμένα τη μάχη και χωρίς να «φρενάρει» συνεχώς τους ανθρώπους της στη λογική του «μην κάνετε ου», που ξέρουμε που οδήγησε το 1981 τον τόπο και την παράταξη. Όσοι έχουν την οποιαδήποτε αμφιβολία ή ενδοιασμούς, ας γυρίσουν πίσω και ας δουν πως έδωσε τη μάχη κατά του ΠΑΣΟΚ στα πολύ δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του ’80, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΟΥΣ 
«ΔΟΥΛΕΙΕΣ» Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι το 2019, θα είναι έτος πολιτικής αλλαγής σε όλα τα επίπεδα. Παρά τον Κλεισθένη, η ψήφιση του οποίου στόχο έχει την «μπαχαλοποίηση» των ΟΤΑ (καθώς εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανύπαρκτη πρόσβαση), η ήττα αριστεριστών στις δημοτικές & περιφερειακές εκλογές, αλλά και στις ευρωεκλογές, θα είναι συντριπτική και θα προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στην Ευρώπη. Φυσικά, στην Γηραιά Ήπειρο γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι περιμένει στην κάλπη εδώ, τον «πρόθυμο» ΣΥΡΙΖΑ, εξ ου και το ότι πιέζουν για να γίνουν οι τελευταίες τους «δουλειές», όπως πχ η κατακύρωση της προδοτικής «συμφωνίας» των Πρεσπών, που υπονομεύει τα εθνικά μας συμφέροντα.
Πολιτική 3366476985063970453
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε