Loading...

Το αποτέλεσμα από το «debate» Μητσοτάκη-Τσίπρα που κατέγραψε η οδός Πειραιώς


Στο γαλάζιο επιτελείο θεωρούν ότι το αποτέλεσμα για τους ίδιους είναι θετικό, καθώς όπως λένε, ο στόχος που είχε το 12ο Συνέδριο του κόμματος, να αφαιρεθεί το κοινωνικό πρόσημο από τον ΣΥΡΙΖΑ και να μπει μπροστά από την κεντροδεξιά παράταξη, επετεύχθη.
Κέρδη και ζημίες, μετρούν Μέγαρο Μαξίμου και Οδός Πειραιώς, για το τριήμερο που πέρασε και το οποίο ξεκίνησε με το άτυπο debate Τσίπρα-Μητσοτάκη, το απόγευμα της Παρασκευής. Στο γαλάζιο επιτελείο θεωρούν ότι το αποτέλεσμα για τους ίδιους είναι θετικό, καθώς όπως λένε, ο στόχος που είχε το 12ο Συνέδριο του κόμματος, να αφαιρεθεί το κοινωνικό πρόσημο από τον ΣΥΡΙΖΑ και να μπει μπροστά από την κεντροδεξιά παράταξη, επετεύχθη.
Αυτός ήταν και ο λόγος που και οι δύο ομιλίες του προέδρου της ΝΔ, ήταν εστιασμένες κυρίως στη μέση ελληνική οικογένεια. Όπως εξηγούσαν από την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να ξαναδώσει το αίσθημα της ελπίδας, πρωτίστως στη μεσαία τάξη και στους οικονομικά ασθενέστερους, καθώς αυτοί, μαζί με τους συνταξιούχους, είναι που έχουν πληγεί περισσότερο από την πολυετή κρίση.
Προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται οι δύο βασικές δεσμεύσεις που έδωσε από το βήμα του γαλάζιου Συνεδρίου, ο κ. Μητσοτάκης: Στον πρώτο προϋπολογισμό που θα καταθέσει, να περιλαμβάνεται βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στο εξής στην Ελλάδα και παράλληλα, να υπάρξει πρόβλεψη για αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας.
Η αποδόμηση του κοινωνικού προσώπου και της ευαισθησίας που επιχειρούσε να μονοπωλήσει μέχρι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της Αριστεράς, δεν έγινε μόνο μέσα από την παρουσίαση προτάσεων, αλλά προχώρησε από τα γαλάζια στελέχη και σε επίπεδο ρητορικής. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Με το γνωστό προσωπικό ύφος του και τη λαϊκή αμεσότητα στο λόγο του, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε πως «δεν σημαίνει ότι αυτοί που δεν φορούν γραβάτα είναι πιο ευαίσθητοι».
Οι παρεμβάσεις Μεϊμαράκη, η δήλωση του Κώστα Καραμανλή στην έναρξη του Συνεδρίου, η ομιλία Σαμαρά και οι τοποθετήσεις όλων των κορυφαίων στελεχών, επαναβεβαίωσαν, σύμφωνα με την οδό Πειραιώς, την ισχυρή ενότητα του κόμματος και έδειξαν, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, ότι «η ΝΔ είναι μια γροθιά ενόψει της επερχόμενης μάχης, αποφασισμένη όχι μόνο να τις κερδίσει αλλά να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο της σημερινής παρακμής».
Ωστόσο, με βάση τα γαλάζια στελέχη, το περασμένο τριήμερο, έκανε διακριτές από όλους τους πολίτες και άλλες διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων, παρά την προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να πείσει ότι «όλοι ίδιοι είναι». Σε αυτό βοήθησε και η εικόνα. Όπως σημείωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «όλοι είδαν τις διαφορές ανάμεσά στην ατμόσφαιρα του Συνεδρίου της ΝΔ και στη θλίψη και τη μιζέρια της αντισυγκέντρωσης που έστησε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη».
Από τη μια, σημείωνε ο ίδιος, μια ανοικτή διαδικασία με περισσότερους από 5.000 στελέχη, παρατηρητές και καλεσμένους να την παρακολουθούν κι από την άλλη μια αστυνομοκρατούμενη κλειστή εκδήλωση όπου οι ένστολοι ήταν περισσότεροι από τους κομματικούς. «Η κοινωνία ήταν απούσα από τη συγκέντρωση του κ. Τσίπρα», αναφέρουν από το γαλάζιο επιτελείο. Σύμφωνα με την ΝΔ αυτό το Σαββατοκύριακο κατέρρευσε και το κυβερνητικό αφήγημα περί ευρωπαϊκής «δυσαρέσκειας» για Μητσοτάκη.
Η παρέμβαση του υποψηφίου του ΕΛΚ για την Προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος δήλωσε πως «Η νίκη της ΝΔ θα είναι νίκη της Ευρώπης» και προέβλεψε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ένας εξαιρετικός πρωθυπουργός», σύμφωνα με την οδό Πειραιώς, υπογράμμισε το ευρωπαϊκό προφίλ, το διεθνές κύρος της ΝΔ και την ισχυρή της φωνή της στην Ευρώπη και απάντησε στην κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν δυσαρέσκειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για τη θέση της ΝΔ στο Σκοπιανό.
Ένα ακόμη σημείο, όπου κάνουν θετικό απολογισμό στην οδό Πειραιώς, κρύβεται πίσω από την είδηση που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης για τα γαλάζια ψηφοδέλτια. Όπως προανήγγειλε, από τις 10 Ιανουαρίου που συμπληρώνονται 3 χρόνια από την εκλογή του, η ΝΔ θα αρχίσει να ανακοινώνει δεκάδες νέα στελέχη τα οποία θα εμπλουτίσουν τα ψηφοδέλτιά της στις ερχόμενες εκλογές. Στη συντριπτική πλειονότητά τους, τα στελέχη αυτά, δεν είχαν μέχρι σήμερα σχέση με την ενεργό πολιτική.
Στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι να γίνει σε όλους τους πολίτες αντιληπτό ότι μια καινούργια γενιά έρχεται για να εμπλουτίσει και να ανανεώσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας, μέσα από τη ΝΔ, την ώρα που όπως επεσήμαιναν από την οδό Πειραιώς, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, πλην του φιλοκυβερνητικού Τύπου, ήταν γεμάτα με τις αποκαλύψεις για το ρόλο του στενού φίλου του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη, και τις σχέσεις του με τις offshore της Κύπρου και το Μέγαρο Μαξίμου.

Πολιτική 8363969477749447165
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε