Loading...

Μητσοτάκης: Φύγετε για να πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά


«Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι πάντα το κόμμα του λαού», ήταν μία από τις πρώτες φράσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος έστειλε αυστηρά μηνύματα και στο εσωτερικό του κόμματος
Σήμα εκκίνησης της προεκλογικής μάχης έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας τις εργασίας του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας μέσα σε κλίμα ενότητας και αισιοδοξίας.

Με κυρίαρχο το σύνθημα «Ελλάδα Μπορούμε» και μέσα στα θερμά χειροκροτήματα κορυφαίων στελεχών, βουλευτών και συνέδρων, ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρουσίασε το όραμά του για μια Ελλάδα που θα προχωρά μπροστά αφήνοντας πίσω την παρακμή και τα ρήγματα που δημιούργησε η κρίση.
«Η Ν.Δ. ήταν, είναι και θα είναι πάντα το κόμμα του λαού», ήταν μία από τις πρώτες φράσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος έστειλε αυστηρά μηνύματα και στο εσωτερικό του κόμματος ξεκαθαρίζοντας: «Οσοι έχετε ράψει κοστούμια εξουσίας σας συνιστώ να τα αφήσετε στη ναφθαλίνη και να φορέσετε στολή εργασίας. Γιατί η μάχη είναι σκληρή».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για διχασμό αλλά και για εθνική υποχώρηση και δήλωσε: H Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ».
Αναλύοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε δύο σημαντικά μέτρα: Δεσμεύθηκε για βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα και αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας. Είπε χαρακτηριστικά ότι στον πρώτο κιόλας προϋπολογισμό που θα καταθέσει η Ν.Δ. θα προβλέπεται επίδομα 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε παιδί που θα γεννιέται, ποσό που διασφαλίζει την κάλυψη των αναγκαίων εξόδων το πρώτο διάστημα της ζωής του και θα δοθεί με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια στη συντριπτική πλειονότητα των νέων οικογενειών. Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι όλα τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκης των νέων μητέρων θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, ενώ θα επαναλάβει τη δέσμευση του ότι το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται στις οικογένειές τους κατά 1.000 ευρώ.
Επίσης για τις νέες μητέρες προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα θεσμοθετήσει τη δυνατότητα να επιλέγουν εκείνες τον χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας, ενώ για πρώτη φορά θα καθιερωθεί στη χώρα μας το πρόγραμμα «βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με το οποίο θα πιστοποιούνται εξειδικευμένες γυναίκες και θα αναλαμβάνουν εκείνες τη φύλαξη παιδιών προσχολικής ηλικίας, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του εξωτερικού για να διευκολύνονται οι εργαζόμενες νέες μητέρες. Παράλληλα κάθε οικογένεια που το παιδί της δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό θα λαμβάνει ενίσχυση 180 ευρώ τον μήνα για 10 μήνες τον χρόνο, προκειμένου να επιλέγει εκείνη τον βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής της: «Με αυτές και με πολλές σχετικές παρεμβάσεις μας, προσβλέπουμε πολύ σύντομα η δημιουργία οικογένειας να μην αντιμετωπίζεται πια από τους νέους μας με δισταγμό, αλλά ως αυτό που είναι στην πραγματικότητα: η σημαντικότερη χαρά τη ζωής».
Για το Δημόσιο επισήμανε: «Γνωρίζω καλά ότι εντός του Δημοσίου υπάρχουν πάρα πολύ υπεύθυνοι, εργατικοί και αφοσιωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι. Που ενάντια σε όλες τις δυσκολίες καταφέρνουν να επιτελούν το λειτούργημά τους. Τους τιμώ και τους συγχαίρω για την καθημερινή τους προσπάθεια.
Θα σταθούμε δίπλα τους. Ομως μην ξεχνάμε ποτέ μια μεγάλη αλήθεια. Ο πλούτος παράγεται από τον ιδιωτικό τομέα, από τον μισθωτό εργαζόμενο, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον μικρό, μεσαίο και μεγάλο επιχειρηματία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και παρουσίασε τις κατευθύνσεις του προγράμματος για την Παιδεία και την οικονομία: «11 λέξεις να θυμάστε: Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
Αποκλιμάκωση των πλεονασμάτων και γενναία μείωση φόρων. Ριζοσπαστικά κίνητρα για επενδύσεις και για ευρύτατες αποκρατικοποιήσεις.
Επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες και ρευστότητα, ώστε να χρηματοδοτηθεί η επιχειρηματικότητα και η απασχόληση.
Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη του Ελεύθερου Τύπου
Πολιτική 978656480204958654
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε