Loading...

Διερεύνηση της περιόδου Τσίπρα προαναγγέλλει η ΝΔ


Θηλιά στο λαιμό του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει γίνει πλέον η Συμφωνία των Πρεσπών, την ώρα που τα Βαλκάνια θυμίζουν καζάνι που βράζει. Οι εικόνες από τους Σκοπιανούς εθνικιστές να κλείνουν τα σύνορα με την Ελλάδα, να απειλούν και να εκβιάζουν βουλευτές να μην ψηφίσουν στα τελικά στάδια για της διαδικασίας για τη συνταγματική αλλαγή, ήρθαν να προστεθούν στις πληροφορίες για τα παιχνίδια του πρωθυπουργού της Αλβανίας στο Κοσσυφοπέδιο, δημιουργώντας έντονη ανησυχία στους διπλωματικούς κύκλους.
Ο Έντι Ράμα μαζί με τον Κοσοβάρο ομόλογό του, Ραμούς Χαραντιναί, σχημάτισαν το αλυτρωτικό σύμβολο του αλβανικού αετού με τα χέρια τους, δηλώνοντας πως «εμείς θα προχωρήσουμε αποφασισμένοι στο δρόμο ένωσης των Αλβανών και το θέλουμε μια ώρα νωρίτερα, κανένας δε θα μας εμποδίσει». Την ίδια ώρα στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων άγνωστοι, έχουν ξηλώσει τις τελευταίες ημέρες 105 «πυραμίδες», ενώ στη χώρα μας εθνικιστικοί κύκλοι έχουν ξεσηκώσει μαθητές σχολείων στη Βόρεια Ελλάδα μέσω sms και Facebook, για πανελλαδικές καταλήψεις και πραγματοποίηση πορείας στη Θεσσαλονίκη, την προσεχή Πέμπτη.
Σε αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλείται να συνεχίσει την πορεία της μέσα στο 2019, όταν όλα τα επικοινωνιακά και δημοσκοπικά οφέλη από τις όποιες παροχές εκτιμάται ότι θα έχουν εξαντληθεί μέχρι τα τέλη του 2018. Στην αξιωματική αντιπολίτευση ωστόσο, δεν πάνε τη συζήτηση τόσο μακριά, καθώς περιμένουν την επόμενη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου, τη κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα. Εκεί αναμένεται να γίνει νέος απολογισμός και να μπουν στο τραπέζι τα ανοικτά μέτωπα της Ενισχυμένης Εποπτείας, στη σκιά της Έκθεσης της Κομισιόν που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα στη δημοσιότητα.
Αστάθμητος παράγοντας και μεγάλη δημοσιονομική βόμβα για την ελληνική κυβέρνηση θεωρούνται τα αναδρομικά, με τις Βρυξέλλες να επισημαίνουν πως αν και εφόσον οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να επιστρέψουν κάποιες από τις περικοπές της περιόδου 2011 -2018 (πχ κατάργηση 13ου -14ου μισθού στο δημόσιο, κατάργηση 13ης -14ης σύνταξης, κλπ) που υπέστησαν οι συνταξιούχοι ή οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα πρέπει να ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα, προκειμένου να μην ανατραπούν οι συμφωνημένοι μεσοπρόθεσμοι δημοσιονομικοί στόχοι.
«Το τελευταίο διάστημα είναι πολύ ξεκάθαρη η στρατηγική της κυβέρνησης: λασπομαχία - παροχολογία - αναβάθμιση του κάκιστου προφίλ Τσίπρα. Όλα όμως πέφτουν στο κενό», δήλωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο πλαίσιο της έντασης της αντιπολιτευτικής πίεσης προς το Μέγαρο Μαξίμου, η ΝΔ πρόκειται να ανεβάσει τους τόνους στις επόμενες ημέρες γύρω από τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται κυβερνητικά στελέχη.
Ενδεικτική είναι η επιμονή της οδού Πειραιώς, στην υπόθεση ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδη, με την Μαρία Σπυράκη να επαναφέρει χθες το θέμα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και να ζητά εκ νέου απαντήσεις από την κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση των σκανδάλων θα λογοδοτήσει πρώτα στις εκλογές» είναι το σύνθημα που θα εκπέμπουν στο επόμενο διάστημα τα γαλάζια στελέχη, τα οποία προετοιμάζουν το έδαφος και για τη διερεύνηση αμέσως μετά, σοβαρών υποθέσεων, που προκάλεσαν ζημιά στη χώρα, όπως οι χειρισμοί κατά την περίοδο Βαρουφάκη.
«Τίποτε δε θα μείνει αναπάντητο. Δεν βιαζόμαστε δεν θα μπούμε σε διαδικασία εκδικητικότητας, όταν αλλάξει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα στηρίξουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και όποια υπόθεση έχει προκαλέσει ζημία στο Δημόσιο θα διερευνηθεί» ξεκαθάριζε στην ιστοσελίδα μας, κορυφαίο στέλεχος της οδού Πειραιώς.
Πολιτική 6834382855236347274
Περιμένουμε το σχόλιο σου
Αρχική σελίδα item

Μόλις Ανέβηκε